City grip 2 ile ilgili yorumların neredeyse hepsi olumlu. Ancak lastik 4 mevsim olarak geçiyor. Elimin altında 7.500 km de Diablo varken Anlas kış lastiği mi almak yoksa Michelin 4 mevsim mi almak daha mantıklı olur acaba? Sadece ıslak zemin değil, asfalt sıcaklığını da düşünmek lazım. Arada toplam 1.000 TL de fiyat farkı bulunmakta.
30 Ağustos gezi ekibindeki arkadaşlar hep Michelin City Grip önerdiler.
Lastiğin datasheeti ve yorumlarını inceledim.
Şirinevlerdeki Michelin bayisi Şirin Lastiğe gidip bir kez daha sordum.
Kış lastiği olarak onlarda City Grip önerdiler.
Su kanallarının suyu çok iyi yardığını söylediler.
Kullanım şeklimden olan,
hafta içi sıklıkla arnavut kaldırımı taşlı dur-kalk yokuşlu yollar,
hafta sonları Çatalcada stabilize köy yolları,
viraj yapmıyorum, yollardaki kıvrımları hissetmek istemiyorum,
yol şerit ve işaretlerinden geçerken sekmek istemediğim,
uçuş için köylerdeki mera ve benzeri çimenli yerlere girdiğimden bahsedince,
Anlas Winter Grip 2 nin benim için daha uygun olduğunu, Michelin City Grip'in
daha çok asfalta yönelik lastik olduğunu, Michelinde WG-2 ye benzer bir lastik olmadığını söylediler.
Şirin Lastiği severim. Dürüstçe herşeyi açık açık söylerler.
Başka yerden aldığım Anlas lastiğide ücreti mukabili taktılar.
Forumda bir arkadaş Winter Grip 2 lastik nedeniyle virajda düştüğünü lastiğin rezalet olduğunu söylemişti.
Sanırım o arkadaş bu lastiğin virajda yatmaya uygun olmadığını bilmiyordu. Çünkü lastik çapraz karkas yapıda ve
yolun formuna göre şekil alıyor. Zaten konforu ve yola iyi tutunmasıda bundan kaynaklanıyor.
Fakat bu durum yüksek hız ve viraj için dezevantaj oluyor.
O yüzden virajda yatmak ve yüksek hız söz konusuysa Radyal tip olan Winter Grip PLUS modeli kullanmak gerekiyor.
PLUS model City Grip ile eşdeğer.
Özet geçmek gerekirse,
Ben, söz konusu kışın soğukta, yağmurda motosiklet kullanmaksa,
Her ne kadar yağmur kanalı olursa olsun, sırtı düz olan lastiklerden uzak durmayı tercih ediyorum.
City Gripi denemedim ama WG-2 ile 10 ve altı derece sıcaklıklarda,
Bakırköy İncirliden hareket edip, Adliye önü, Veliefendi güzergahından yaklaşık 3 km kadar giderek sahil yoluna çıktığımda,
lastiği elle kontrol ettiğimde ısındığını hissedecek kadar sıcak olduğunu görüyorum hep.
Bu bana daha bir güven veriyor.
Diabloyu ne yazıkki bilmiyorum.
Edit : Geçen kış fabrikasyon Pirelli Angel City lastiği kullandım.
Bir iki kez hafif kaydığımı görünce hep tetikte kullanarak kazasız belasız kışı geçirdim.
Ama bu kış aynı tedirginliği yaşamak istemiyorum. O, her an düşme korkusu çok rahatsız edici bir duygu.