Verilen aklı kullanma sorunu var.
bu arada karikatürde hata var tr de benzin çıksın dışarı ham petrolu 10-20 dolara satar işlenmiş bir şekilde 90 dolara almaya devam ederiz
çünkü türk olmak bunu gerektirir
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:56 ----------
senin gibi düşünen çoğunluk olsa şuan başamızdakilermi olurdu hsdhsdhsdhsd
sus lan çıkar altındaki motoru göster milyarlık motora biniyon
Beni yakıt fiyatından daha endişelendiren şeyler var.
Amerika, AB, Yunanistan başımıza bir çorap örecek görünüyor. Adaları silahlandırmaları, Yunanistana yeni üsler açıp silah yığmaları hayra alamet değil.
Beni yakıt fiyatından daha endişelendiren şeyler var.
Amerika, AB, Yunanistan başımıza bir çorap örecek görünüyor. Adaları silahlandırmaları, Yunanistana yeni üsler açıp silah yığmaları hayra alamet değil.
"Ben BOP'un eş başkanıyım" diyen nedeniyle o kadar iyimser olamıyorum.
iyimser değilim, tam tersine bu topraklar zaten yüzyıllardır bu şekilde yönetimlerin işgali altında. Ama bu gibi ara ara olan şeylerden gaza gelecek kadar kötümser değilim.
Bu son olaylardan anladığım her iki taraf da kendi halkını gaza getirmek için bak onlar bizi tehdit ediyor deyip bir de kendileri tehdit edip karşı tarafın da tehdit etmesine neden olup karşılıklı atışıp duruyorlar. Olan bizim vergilere oluyor, bir savaş gemisi kaç ton mazot yakıyor, bir F16 uçuyorken masrafı ne bunlar hep cebimizden çıkıyor. Ege gibi güzel bir denizi balıklara ve martılara bırakabilseler keşke. Başka bir ülkenin halkından çekinmem, nefret etmem için hiç bir neden yok, onlarda da bizim halkta olduğu gibi iyi insanlar, kötü insanlar, akıllılar veya salaklar her türlüsünden var. zaten milliyetçilik saçma, çağdışı kalmış bir kavram. Niye sırf aynı ülkenin vatandaşıyım diye kendi ülkemdeki kimi kötü insanların tarafını tutayım? Bütün komşularla arayı bozanlar bir savaş çıkarsa kendileri gidip savaşsın bana ne derim bir savaş çıkarsa.
Bir savaş çıkarsa, "ben oturur seyrederim" deme şansın ne yazıkki yok. Sorunda burda.
Yunan halkıyla mallık anlamında bazen çok benzeşiyoruz. İki halk da kafasını kullanmak yerine duygularıyla hareket etmeye meyilli yapıdalar. Gerçi Türkiye'nin en kötü hali bile bize saldıran Yunanistan'ın içinden geçer. Tarih, tekerrürden ibarettir. Yunanistan'ın yenilmekte olduğunu gören Abd de Yunanistan'ı ortada bırakacaktır.
Yunanistan halkında da denyo çok ama onlarda tarihlerinden elen bir isyan kültürü de var, olur da devletleri savaş çıkarmaya falan kalkarlarsa atinayı yakarlar, bizim bir şey yapmamıza gerek yok.
Abi onların isyan kültürünü yerim, Atina dediğin bizim Ümraniye'den küçük yer, yaksalar ne olur? İsyan etseler ne olur?