Arkadaşlar Yamaha virago 250 hakkında ayrıntılı bilgi verebilen olursa sevinirim... Kendi sayfasında yeterli bilgiyi bulamadım... saygılar...
25-30 sene öncesi Ortaköy'de bar girişine dekor olarak koymuşlardı bir tane. Yanlış hatırlamıyorsam kırmızıydı. Özenerek bakıyorduk tabii, havalıydı. O zaman Şebnem, Özlem değil VOLVOX'dular ve o mekanda sahne alıyorlardı.
Yukarıdaki fotoya bakınca, formundan bir şey kaybetmediği anlaşılıyor. :cat:
(Yaşlanıyor muyuz ne?)
25-30 sene öncesi Ortaköy'de bar girişine dekor olarak koymuşlardı bir tane. Yanlış hatırlamıyorsam kırmızıydı. Özenerek bakıyorduk tabii, havalıydı. O zaman Şebnem, Özlem değil VOLVOX'dular ve o mekanda sahne alıyorlardı.
Yukarıdaki fotoya bakınca, formundan bir şey kaybetmediği anlaşılıyor. :cat:
(Yaşlanıyor muyuz ne?)
Galiba öyleydi. (Sen söyleyince hatırlar gibi oldum sanki)Mekanın ismi Sis Bar
Cmx500 güzel makine ama gelmez euro4 uyumlu birde cruiser cı tayfanın V blok takıntısı var almaz kolay kolay bende yok ama memlekette çok var kaputun üstünde yıldızı göreceksin abi mantığı ile V şeklini orda göreceksin abi mantığı ölümüne kapışır ..
Volvox'u biz daha çok Taksim Sıraselvilerdeki yeni kemancı'da izliyorduk. O zamanlar o mekana yeni kemancı diyorduk çünkü bizim için asıl kemancı sıraselvilerde daha ileride olan, köprüaltında taşınan küçük mekandı. Yeni kemancının kapısında Ayı Orhan abi bizi içeri alsın diye naapsak nasıl yapsak diye çekinirdik hep ama bir şekilde girerdik.
O zamanlar bu motorlardan şimdikine göre daha çok görüyordum ama motor alırsam ölürüm deyip motor almamıştım gençken, iyi ki almamışım. Benim güvenli şekilde motora binebilme kafasına erişmem için çoluk çocuğa karışmam gerekti.
Kemancı dan önce Ortaköy de Sis de çalıyorlardı , ondan öncede Dadaist te çaldılar , benim gibi yaşı 45-50 olup gençlik yılları Taksim civarı takılanlar hatırlar , Vat69 vardı mesela beleş bira içerdik bıyıklı ablalar sağolsun![]()
Cmx 500 2020'den beri Euro-5, kullandığı motor CB500F, CB500X ve CBR500R ile aynı.
Amanın VAT69 hatırlarım; ev Sıraselvilerin sonunda olduğu için her gün önünden geçerdim. İçine girme cesaretini hiç bulamadım.O sırada öncesinde sonrasında çok enteresan mekanlar vardı gerçekten...
Güncelleme yedimi o o güzelmiş ama bence gene gelmez honda Türkiye pazarda ne satar ne satmaz iyi analiz yapıyor rebel 300 yerine 500 getirsinler her şekil 300 de üst dilim ötv ye takılıyor zaten ama çok zor dediğim gibi V yi göreceksin mantığı var bizde .. abi o cruiser değilki ne olduğu belli değil lafları dönmeye başlar)
hocam 250 , 300 , 500 cc V tipi olsa ne olur olmasa ne olur , V motor dediğin en az 1000-1200 cc olacak ki çalışırken bada bada bada diye gürül gürül ses versin , ses yoksa V motorun anlamıda yok o motorları sürerken keyifli kılan o gümbürtüsü değil mi![]()
Güncelleme yedimi o o güzelmiş ama bence gene gelmez honda Türkiye pazarda ne satar ne satmaz iyi analiz yapıyor rebel 300 yerine 500 getirsinler her şekil 300 de üst dilim ötv ye takılıyor zaten ama çok zor dediğim gibi V yi göreceksin mantığı var bizde .. abi o cruiser değilki ne olduğu belli değil lafları dönmeye başlar)
Virago 250 tabiki hala üretiliyor ismi değişti V-star oldu .. Bazı ülkelerde pazarlarda dragstar 250 adı altında satılıyor .. Hala hava soğutmalı hala karbüratörlü ama en azından 28 beygir yapmışlar bloku ..