Başlangıçtaki olayda park yerinde araç park yeri az-çok belirtilmemiş, belki de adam yakına parketmek istedi ancak edemediği için ve motoru küçük gördüğü için içerledi. Hadi park alanı az diyelim, bu durumda motoru başka yere koymak "benim seçimim"dir, nezaketimdir. Ama görevim/zorunluluğum değildir. Ancak bu durum sonrasında genelde yanlış yorumlanıp "motoru buraya parketme, buna hakkın yok" olayına dönerse o park alanına yerinden kolay kolay kaldırlamayacak işe yaramayan bir römork satın alır parkederim.
Yaş 40 oldu bu arada(yaşlanmışım arkadaş :rendeer
Sorun nezaketle-kazanılmış hak arasındaki ayrımda.
İşyerinin altında ocakbaşı var. Adamlar gündüz bomboş. Akşamları hınca hınç dolu oluyor.
Bizim arabalar sabah yanaşır kapının önüne, bir gün önceden artan malzemeyi bırakır, alınacak yeni malzemeleri alır giderler.
Gündüz bir veya iki araba olur kapının önünde. Akşamsa araba kalacaksa bile olabildiğince sokağın sonlarına parkettiririm.
"Ocakbaşıda para kazanacak, o da esnaf" derdim hep.
Bir gün bir ilin emniyet müdürü aradı. "İstanbula geliyoruz, bir kahvenizi içmeye uğrayıp varsa yeni teknolojileri dinlemek isterim" diyor.
Yolda başka bir yerlere uğrayınca bunlar epeyce geç geldiler. Araç sivil. Bir Doblo.
Araçta bir şoför, bir koruma var. Kendisi yardımcısıyla yukarıya geldi.
Korumalar aşağıda. Korumalarada kahve, su gönderdik.
Bir pandomim koptu aşağıda.
Ocakbaşındakiler arabanın bize geldiğini söylemesine rağmen korumalara "buraya parkedemezsiniz" diye pislik yapmışlar.
Üstüne bizede gelip buraya araba bırakamazsınız laga lugası yaptılar.
Ardından açılan bir telefonla ocakbaşındakilere neler olduğunu sanırım anlatmama gerek yok.
Aradan bir kaç zaman geçti. Ben arabamı bir binanın cep şeklindeki park yerine bırakmıştım.
Oradanda motorla kazdağlarına geçtim.
Ocakbaşındakiler yandaki çelik kapıcıyla bir olup benim araba hakkında 155'e şüpheli araç ihbarında bulunmuşlar.
Üstelik bunu 2 kez yaptılar.
Dönüşümde önce haklarında 155'e asılsız ihbar yapıp emniyet birimlerini işgal etmekten işlem yapıldı.
Ardından bir gece birdenbire eski püskü bir 35NC kamyonet peydah oluverdi binanın önünde

O kamyonet 3 gün yerinden kalkmadı.
O gün bugündür derslerini aldılar.
Uzun oldu ama, ne yazıkki nezaketen yaptıklarınız bir zaman sonra zorunluluk haline getirilmeye çalışılıyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:50 ----------
Sol şeridi sürekli işgal etmek de suçtur, babanıza bunu hatırlatın bir dahaki sefere.
Sol şeridi işgal eden biri varsa hiç uğraşmam.
Önce sağ şeride geçer hızımı bir miktar düşürürüm.
Sonra gaza basıp sağdan geçer giderim.
Siz sağdan gidiyorsunuz.
Solda giden yavaş aracın sağından geçmek suç değil.
Suç olan, soldan giderken önünüzdeki aracı geçmek için sağ şeride geçip, sağından aracı geçmek.
Yada soldan sağa, arabayı geçip, tekrar sola önüne geçmek.
Bunlar suç.
Olağan gidişinizde sağdan geçmekse suç değil.
Tabi bunun için bir süredir sağda seyrediyor olmanız ve soldaki araca uzaktan yaklaşıyor olmanız gerekli.