Yıllardan beri motor kullanıcısı olarak motorlarımı sattım ve Ankara'ya taşınıp araba almayı planlıyorum.
230.000 TL ye kadar araba araştırması yapıyorum. Tavsiyeniz nedir ?
Çevremdeki herkese gençlere derim önce araba sonra motor bence Renault Fiat grubundan çıkmayın megane,clio,egea ikinci eli bol parçası bol tamiri ustası uygun araçlara yönelmeni öneririm ..
toyota yaris otomatik tavsiye ederim. kendimde manuel var yakıt az bakım ucuz yedek parça sıkıntısı yok kutu gibi araba her yere sığabiliyor büyük şehirde büyük rahatlık oluyor tabi bekar veyahutta evli ve 1 den fazla çocuğunuz yoksa tavsiye ederim.
Toyota yaris ben de tavsiye ederim ama 1.0 motorlu olanlara dikkat edin, küçücük motorla araba çok zorlanıyor, 150bin'den sonra yağ yakmalar başlıyor.
benimki 1.0 2005 165 binde lpg hiç takılmamış 1 ay oldu galiba yağ değişeli yağ tam çıktı.
ama dediğiniz doğru yağ yakma olayını bende facebook guruplarında görüyorum ama korkulacak kadar bir yağ yakma olmuyor hocam gördüğüm kadarı ile
ben 1.3 veya 1.33 ünü tavsiye ederim tabiki 1.0 uzun yolda biraz sıkıntı yapabiliyor 100 110 civarı 4.5 i geçmedi benim araba yakıt olarak böyle olunca güçsüzlüğünü tolere ediyor benim nazarımda.
[url]https://i.hizliresim.com/ihm5tvq.JPG[/url]
Soldaki isim kısmını kapatıp bana "Bu yazıyı kim yazmıştır?" diye sorsalar "Banko logaritma'nın kaleminden çıkmıştır bu yazı" derim.![]()
Evet benim arabada 4 silindir ve 1 silindir fazla olmasının avantajını çoğu yerde gösteriyor özellikle klimada. Satma konusunda haklısınız yaris tam bekar işi evliyide max 1 çocuğa kadar idare eder bence yaris için 120 kısacık aks aralığı yüzünden çokBenim Yaris 2006, 1.0 modellerindendi. 3 silindirli motorlu olandan. 2005 ve öncesinde 4 silindirli 1.0 motor vardı sanırım onlar daha sağlam çıktılar.
1.0 uzun yolda zorluyordu, 120 ile giderken bile yüksek devir yüzündne motor sesi rahatsız ediyordu. Son 3 yıl kadar az az yağ yakıyordu, 3bin km'de bir falan yarım litre yağ ekliyordum, bunun dışında çekişinde falan sorun yoktu hala. Motorunun yağ yakması dışında da aslında güzel arabaydı, en düşük modeli olmasına rağmen kaliteliymiş de farketmemişim. Geçen yıl onu satıp 2018 clio sportourer aldım ama hala alışamadım bu arabaya. Clio'yu görene kadar toyotanın kalitesinin farkında değilmişim, clio resmen ben ucuz arabayım diye bas bas bağırıyor içine oturunca. Ama dev gibi bagajı ile 2 çocukla Yaris'i satıp bunu almak mantıklıydı. Yine de Yaris'i özlüyorum, keşke az daha çok kredi çekip Yaris'i satmadan Clio'yu alsaydım, yaris motor kullanılmayacak yağmurlu havalarda kullanmak için kenarda durabilseydi.
Auris güzel bir seçenek ama bana oturma pozisyonu nedense engin geldi anlayamadığım şekilde. Seçtiğiniz arabalar içinde suzuki harici hepsinin ustası ve parçası bol piyasası hızlı (vitaranın piyasası hakkında bilgim yok )Aklımda ki anlık araçlar
1) Suzuki Grand Vitara
2) Toyota Auris
3) Honda City
4) Hyundai i20
Bu fiyatlara ne alınması gerektiğini açıkçası bilmiyorum. Konu motosiklet olsa direk Suzuki vstrom 1000 bakardım ama araba olunca kararsızım.