Selamlar,
Uzun tur yapan üstadlara bir sorum olacak, biliyorsunuz topcase, yan çanta ve artçı kısıma baya bir yük(çanta vs.) koyuluyor. Benim sorum burada başlıyor.
Şehir içine girdiniz motoru parkedip biraz şehir turu veya turistik yerleri gezeceksiniz yaya olarak. Bu dışarda olan yükleri-çantaları ne yapıyorsunuz? Yanımıza alıp taşımak büyük eziyet diye düşünüyorum. Bir yere emanet falan mı bırakıyorsunuz veya aklıma gelmeyen başka bir çözüm var mıdır?
ÖRNEK;
[url]https://i.hizliresim.com/4ou0j19.jpg[/url]
Sorun gideceginiz/gezeceginiz yere gore degisiklik gosterir, buna gore davranmak gerekiyor. Scooter kullandigim icin sorunlarim diger motosikletlilere gore daha az. Planlama yaparken, calindiginda sorun yasayacagim esyalar (fotograf makinasi, kamera, bataryalar vs.) genelde kucuk bir canta ile yanimda olur. Topcase icinde genelde hizli erisim ihtiyacim olan ayakkabi, yagmurluk vs.
Motosikleti nereye koydugunuz onemli elbette, issiz tekin olmayan yerlerde 2 disk kilidi, kask icin kask kilidi takiyorum. Eldiven, buff gibi esyalari motosiklet uzerinde biraktigim cok olmustur ama henuz calinmadilar, biraz da sans
Yukaridaki fotografta 20 gunluk esya (kiyafet, gunluk esyalar, kampta gereken malzemeler, kisisel malzemeler vs.) var. Sele altinda cadir, mat, uyku tulumu, battaniye vs. Joshua'nin dedigi gibi esyalari kolay tasinabilir, hafif, az yer kaplayanlardan secmek gerekli, cadir ve kamp sandalyesini (fotografta gorulen gri zimbirti katlanir kamp sandalyesi) kuculttum mesela bu nedenle. Baska bir arkadas daha yazmis, sisme matlar ornegin normal matlardan daha iyi motosikletle gezmek icin. Bir de decathlon'dan buyuk sirt cantasi icin yagmurluk aldim, hepsinin uzerine geciriyorum hem yagmurdan koruyor hem merakli gozlerden.
Yandaki heybe cantayi soranlar olacak belki, terlik, ip, bicak, lastik spreyi, sele yagmurlugu ve birkac ivir zivir var.
Ama ben de @otopsici'nin ornek verdigi gibi bir cantaya gecme fikrindeyim artik, cunku her gun bu esyalari duzenle, bagla, cikar vs yorucu oluyor uzun gezilerde.