Su Geçirmezlik Spreyi

selam arkadaşlar.

malum kış geliyor artık. benim kışlık montumda su geçirmeye başlamış. su geçirmezlik spreyi uygulamam lazım. tavsiye edebileceğiniz bir ürün varmı ? Nikwax markalı bir ürün buldum, yorumları da fena değil ama almadan önce burada bir danışmak istedim.

sağanak yağmurda montunuzun kendi su geçirmezlik özelliği yoksa işe yaramıyor o spreyler sadece hafif çiseleme ve biraz daha hızlı yağmurda başarılı daha üstünde işlevsiz kalıyorlar

sağanak yağmurda montunuzun kendi su geçirmezlik özelliği yoksa işe yaramıyor o spreyler sadece hafif çiseleme ve biraz daha hızlı yağmurda başarılı daha üstünde işlevsiz kalıyorlar

hocam bende clover'ın kışlık takımı var ama zamanla yağmuru yiye yiye azda olsa su almaya başladı. kumaşta su geçirmeme özelliği var fakat sanırım üstündeki koruyu tabaka kayboldu gibi o yüzden bildiğim kadarıyla bu işlemi tekrar yapmak gerek. zaten sadece montu kullanmıyorum üzerine yağmurlukta giyiyorum.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben de kışlık montu çamaşır makinasında yıkadım. Hassas sentetik kısa programda yıkadım ama omuzunda ve kollarındaki reflektör yerleri yapıştırmaymış onlar çıktı, onları neyle yapıştırırım diye bakınıyordum, ya da reflektörleri olmadan üzerime reflektör giyip kullanırım zaten gece diyordum.

Su geçirmez sprey şu marka işe yarıyor diye bulursam ben de alıcam.

2-3 sağanak sürüşü sonunda tekrarlayıp kurutmak gerekiyor , hele eldivende 1 sağanak sürüş sonrası cımcılık.

Yağmurluk ve tam su geçirmez eldiven/botluk öneririm , gerisi boş masraf.

(çamaşır makinası , 1 yıkamada nakavt etti su geçirmez kışlık montu'da eldivenleri'de , pantolonu'da . spreyi 2 defa en iyisinden denedim , geçici ve uğraştırıcı. Netice muşamba/laylon parçalı yahut tulum yağmurluk)

" SU GEÇİRMEZ " diye lanse edien marka modellerin videosunu izlemiştim , üretim bandı sonunda kıyafetler bir odada spreyleniyor , peşi sıra sıcak/fırınlama odadaya alınıp kurutuluyor , üretimleri bu şekilde idi

Son düzenleme:
Motosikleti
2-3 sağanak sürüşü sonunda tekrarlayıp kurutmak gerekiyor , hele eldivende 1 sağanak sürüş sonrası cımcılık.

Yağmurluk ve tam su geçirmez eldiven/botluk öneririm , gerisi boş masraf.

(çamaşır makinası , 1 yıkamada nakavt etti su geçirmez kışlık montu'da eldivenleri'de , pantolonu'da . spreyi 2 defa en iyisinden denedim , geçici ve uğraştırıcı. Netice muşamba/laylon parçalı yahut tulum yağmurluk)

" SU GEÇİRMEZ " diye lanse edien marka modellerin videosunu izlemiştim , üretim bandı sonunda kıyafetler bir odada spreyleniyor , peşi sıra sıcak/fırınlama odadaya alınıp kurutuluyor , üretimleri bu şekilde idi

Benim revit montun içindeki etiketinde 30 derecede yıkanır, kuru temizleme yapılmaz diye yazmışlar. 30 derecede hassas sentetik programına koydum reflektör şeritlerin yapıştırmaları çıktı.
Montu 2017de almıştım, sadece bir kere 2019 gibiydi, kaza yaptıktan sonra çamura düştüm diye çamurlu yerleri temizlemek için askıya asıp duşta elle dışında bir yıkamıştım, çamurları gitti ama yine temizlenmedi.
Şimdi yaz bitti diye kılık montu çıkarınca baktım beyaz yerleri iyice grileşmiş, çok eski duruyordu, çamaşır makinasına attım ama pişman oldum, içi temizdi daha, dışı kirli olsa da işlevini görse farketmezdi.
Nasıl olsa gece reflektör giyeceğim diye önemsemedim o kadar ama yine de reflektif şeritlerin yapışkanı ayrıldığına göre su geçirmez özelliği de gitmiştir. Daha önce hafif yağmurlarda idare ediyordu, yağmur artınca üstüme yağmurluk giyiyordum. Neyse zaten yağmurda da görünürlük önemli, olmadı yağmurluğu giyerim, sapsarı ve reflektif haliyle gayet görünür oluyorum.

Bu yöntem de güzel gibi de benim el becerimi ve uğraşma azmimi aşıyor. Sprey gibi kolay bir yöntem lazım bana.

Botlara sıkılan spreyler iş görür mü ki?

Daha basiti, Aseton + Silikon. dk çalkala, spreyle sık, bir gün kurumaya bırak. Bitti. Litre litre... :cherry: Zaten arayıp alacağınız ürünün de içeriği bundan ibaret olacak. Sadece daha pahalı ve basınçlı kutuda daha az miktarda olacak. Hazır ürünleri kullanıp memnun kalmadığımı da belirtmek isterim.

F54

kışlık mont pantolonun mainada yıkanmayacağını 2011 yılında prohel takımları makinaya atınca öğrendim şıkır şıkır su alıyordu 11 yıldır hiçbir kışlık ekipmanımı makinada yıkamam banyo ya sererim soğuk su ile dıştan yıkarım elle de çitilerim olay bu temizlendiği kadar temizlerim asarım kurur ve giyerim
bu yüzden de 2. el motosiklet kıyafeti almam 1 defa makinaya girdiyse o artık sıradan bir mont oluyor

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Daha basiti, Aseton + Silikon. dk çalkala, spreyle sık, bir gün kurumaya bırak. Bitti. Litre litre... :cherry: Zaten arayıp alacağınız ürünün de içeriği bundan ibaret olacak. Sadece daha pahalı ve basınçlı kutuda daha az miktarda olacak. Hazır ürünleri kullanıp memnun kalmadığımı da belirtmek isterim.

Silikon derken bildiğimiz tüpte satılan silikon değil mi ? birde mum mu silikon mu ? her ikiside aynı sonucu verir mi ?

Motosikleti
Ns200
Ben alayını beyaz sabunla çitileyip sonra da makinaya atıyorum. Kışlık montun 3ncu, pantolonun 5inci senesi olacak. Montun yağmurluğu içinde olduğu için fark etmiyor, kumaşın ne hızda su aldigiyla alakalı tespit yapmadım. Pantolon ise hiç su almadı. Her sene en az 2 kez yıkarım. Dolayısıyla bu kumaşların özelliğinin kaybolması ve tekrar spreylenmesi gerektiği bana şehir efsanesi gibi geliyor. Ayni şekilde tucano urbano (6nci sene) kışlık eldivenlerimi de delinmeden önce su almadan kullanabiliyordum.

Silikon derken bildiğimiz tüpte satılan silikon değil mi ? birde mum mu silikon mu ? her ikiside aynı sonucu verir mi ?

Silikonu farklı sitelerde görmüşlüğüm var, denemişliğim yok. O yüzden onların yalancısıyım. Ama evet, o tüpte satılan silikon, hatta mümkünse akvaryum silikonu diye satılanını tercih edin. Biraz meraklıysanız silikonla asetonu(oje çıkarmak için satılanlar sulandırılmıştır, yüksek saflıkta olanı internetten bulabilirsiniz) veya ispirtoyu karıştırmayı deneyebilirsiniz.

Parafin(mum) ile alkol içinde çalkalayarak ergitmek ciddi zaman alıyor. Bir film v.s seğrederken şişeyi ele alıp biraz pazı çalışması yaparak parafini ergitebiliyorsunuz. Ama zaman alıyor, çaba istiyor. Yine de çok memnun kaldığım bir yöntem. Özellikle yazlık bot ve ayakkabılarda harika sonuç veriyor.

Motosikleti
silikon, aseton falan kendim yapmakla uğraşmayacaklar için şu marka hazır sprey iş görüyor ben kullandım diyen var mı?

silikon, aseton falan kendim yapmakla uğraşmayacaklar için şu marka hazır sprey iş görüyor ben kullandım diyen var mı?

hocam denedim zamanında ona istinaden işe yaramıyor diyebilirim montunuzun kumaşı ve dikişleri su geçirmez değilse ya da eskidiyse ne yaparsanız yapın su alıyor bende alpinestar andes v2 mont var 2018 den beri her kış sağanak yağmurda defalarca giydim öyle 5 10 dk da değil birinde hatta 2 saat kadar şehirler arası yolda sağanakta sürdüm ki makinede de yıkadım hala su almıyor ama aynı şekilde eldivenleride vardı alpinin mesela o ilk başlarda iyi su geçirmiyordu ama zamanla aşındı şimdi ne denersen dene eğer sağanak yağmur olursa direk içeri alıyor başka marka mont bot pantolonda da denedim motor sürerken rüzgarında etkisiyle o spreyler işlevsiz kalıyor ama yaya olarak giderken giydiğiniz şeylerde kesiyor suyu.

işin özeti boşuna sprey vs almayın motorda su geçirmezlik için onun yerine yağmuluk alın ya da bütçe iyiyse montu yenileyin diğer seçenekler asla bir sonuca ulaşmıyor boşuna masraf oluyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar