- Konu Yazar
Haydar Koyu İsmini belki sosyal medyadan duymuş olabilirsiniz, Didim’e yakın olduğu için genelde Didim Akbük haydar koyu olarak anılıyor fakat aslında Muğla Milas ilçesine bağlı, Aydın Muğla sınırında diyebiliriz. Turkuaz rengi denizi ve beyaz kumsalı ile son zamanlarda epey popüler hale geldi, tabi bundan 15 yıl kadar önce bu koya karadan ulaşım yoktu biz denizden botla gidip geliyorduk ilerleyen zamanlarda okdukça bozuk stabilize bir yol açıldı hatta geçen sene duster pikap vb gibi yüksek araçlar koya kadar inebiliyordu tabi yeterli park alanı olmadığı için tıkanıp kalıyor uzun uğraşlar sonucu geri çıkılabiliyordu, bu yıl ise araç girişini kapatmışlar girişe arda arda yaklaşık 1,5 metre yüksekliğinde üç tane toprak set çekmişler daha gerisine de çok büyük üç kaya parçası koymuşlar. Araçlar artık 200 metre gibi bir mesafeye park ediyor oradan eşyalarınızı elinize alıp koya doğru trekking yaparcasına yürüyüş yapıyorsunuz, şahsi fikrim koyun korunması adına bu yapılanlar iyi olmuş. Girişe vardığımda bahsettiğim toprak tümseklerden yayalar geçiyordu onların geçip müsait hale gelmesini bekledim, saygıdeğer bir bey amcamız buradan geçemezsin şöyle park etmen lazım gibi bir öneride bulundu, ben de kendisine selam verip tümseklere daldım üç çıkış iniş epey de dikkatli şekilde tümsekleri geçtim daha sonra yoldaki kayalara geldim sağ tarafta yayaların tek tek geçtiği boşluğa ön tekeri soktum yandaki çalıları da elimle yönlendirdikten sonra geçip koya kadar indim. O esnada arabadan eşyalarla yürüyen bir çocuk “peki baba sana bir soru bu nasıl geldi buraya” diyordu. Motosikletin hafif ve pratik olması dual road tabir edilen bie model olması yine beni çok mutlu etti. Yayanın geçebildiği patika yollardan kolayca ilerleyebilmek memnuniyet vericiydi, motoru gölgeye park edip sandalyemi çantamı alıp kumsal kısmından daha sakin olan kayalık ve gölge kısıma doğru geçip kendime bir yer seçtim. Turkuaz denizin keyfini çıkarıp yanımda getirdiğim içecekleri tükettim, bu koyda herhangi bir tesis market bulunmuyor tedarikli gelmeniz gerekiyor. Haydar koyu yazlık evime 36km mesafede, yaz başından bu yana niyetleniyordum anca mümkün oldu. Kirletmemek çöp bırakmamak şartıyla herkesin gidip görmesini isterim.

Son düzenleme: