- Motosikleti
- STRS 765
- Konu Yazar
Motorun desmosu yeni yapıldı, kayışlar vs değişti, Ayrıca enjeksiyon o-ring leri yıpranmıştı değişti, Supap ayarı yapıldı ön blok iyi çıktı fakat arka blokta şim de sorun vardı, motorcu arkadaş şimleri ayarladı, Debriyaj, yağ, yağ filtresi ve bujiler değişti. Fakat bir sorun var çözülemeyen. Sürüşe başlandığında, şöyle anlatayım durumu; ilk çalıştırmadan sonra iki üç dk ısınmasını bekledikten sonra sürmeye başladım 4km kadar çok iyiydi gaz yemesi dozajlaması, kopması gayet iyiydi motora biniyorum dedirtiyordu, fakat ısınmaya başlamasıyla gaz yememesi başladı, motor lambası bir süre yanıyor sonra sönüyor ve tekrar yanıyordu(cihaza bağlayıp arızaya bakıldığında oksijen sensörü hatası diyor) Gazi açmaya başladıktan sonra devir yükseltilirken gaz yememeye başlıyor biraz daha açmamla birden gaz alıp uzamaya başlıyor bunu her viteste yapıyor, sürüş esnasında gaz kesmen gerektiğinde ve debriyajı çektiğinde de stop ediyor. Işıklarda falan boşa alıp durduğumda gazı kapamamla birlikte devir tamamen düşüyor stop ediyor ancak motor stop etmeden hafif sabit gaz vererek durduğumda stop etmiyor. Birde hafif jikle çekik denedim sürüşte yine aynı hatayı yapacak mı duruken yine stop edecek mi diye aynını yaptı fark olmadı. Durum bu şekilde arkadaşlar.
Bu sorun hakkında bilgisi olan, daha önce başına gelmiş biri var mı acaba, yada bu anlattıklarımda sorunu teşhis edecek Ducati ile haşır neşir tanıdığınız bir usta?
Bu sorun hakkında bilgisi olan, daha önce başına gelmiş biri var mı acaba, yada bu anlattıklarımda sorunu teşhis edecek Ducati ile haşır neşir tanıdığınız bir usta?