O bölgede bir süre yaşamış biri olarak,Yanturalı sucuklarını bilirim.Bulgaristan'ın Yantra bölgesinden göç eden bir aile,olağanüstü lezzetli sucuk yaparlardı(10-12 sene önce).Fabrika,Balıkesir çıkışı İstanbul yolu üzerinde idi.Bir hacı,sakallı amca (patron)gelenlere sevabına su ikram eder,sucuk satardı.Yeşil sarı etiketli Yanturalı sucukları.Birde bunun üçkağıtçı bir oğlu varmış,o da kırmızı sarı etiketli Yanturalı sucuğu satardı ki beş para etmez.Orjinal Yanturalı'nın hikmeti;lezzeti arttıran manda eti oranı idi.Ben oralardan İzmir'e taşınalı 13 yıl falan oldu.Amca çok yaşlıydı zaten,şu an yaşıyor olsa bile çalışabileceğini sanmam.Vedatbey,yeni duydum,üçkağıtçı olmayan düzgün bir kardeş herhalde.
Fakat olağanüstü lezzetli bir sucuktu,hala tadı damağımda,çok özlüyorum.Kasap sucuğu da çok aldım,fakat Yanturalının yerini tutamaz,çünkü manda eti yok.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:42 ----------
Alternatif olarak,Ege de yaşayan arkadaşlar,deve sucuğunu deneyebilirler.Kışa girerken deve güreşi vs.festivalleri olur.Çanakkale vs.pek çok yere giderler.Herhalde güreşte yenilen develeri de kesip sucuk yapıyorlar.Yanturalı kadar olmasa bile(O efsane bir sucuktu)güzel bir sucuktur,tavsiye ederim.