İkinci el piyasası

Bu sarı sitede neden hiçbir motosiklet satışı olmadığı halde ilanlarda hiçbir fiyat düşüşü olmuyor ? Normalde ekonomide arz talep olayına baktığımızda fiyatların düşmesi gerekir ama kimsenin fiyat düşürmeye niyeti yok. Bu konudaki görüşleri belirtirseniz memnun olurum

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Benim aklıma gelen en mantıklı sebep (ki ben de motorumu ilana koydum ve fiyatını hiç düşürmeden kaldırdım), yerine alacakları motorun fiyatı yüksek olduğu için fiyatlarını indirmiyorlar. Yani - makul veya değil, o tartışılır... - motosikletlerine biçtikleri fiyattan satış olmuyorsa yenisini de almak bütçe veya başka sebeplerle makul halden çıkıyorsa ellerindekini tutuyorlar.

Devir para harcama devri değil zaten, elindekini koruma devri. Temelde şu anda pek az kimsede motosiklet gibi %95 zorunlu ihtiyaç olmayan bir şeye para harcayacak nefes veya mabat var. :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Konu buyuk hacimli motosikletlerse (300k +), cogu kullanıcı icin bu is basit bir hobi. Cyan'a paralel sekilde ; hobi oyuncagını piyasa ederinin altına satmak ister misin ? İstemezsin.

Satışı agır olan grup bunlar, dusuk cc ,çin vb icin ben şahsen piyasada bir durgunluk gormuyorum.

Bana göre ilanların çoğu "satılırsa paraya röveşata atarım, satılmazsa da zaten niyetim yoktu binerim." kafasında... O yüzden normal. Garip bir durum oluştu. Sadece sarı sitede değil, ger yerde... Eskiden ucuza kısa vadeye satılan mal vardı, bir de pahalıya ve uzun vadeye. Artık kalmadı. Pahalı ve kısa vade dönüyor artık. Başka birisi bir malı 10 a satıyorsa, öteki 8 e satamıyor gözüne uyku girmiyor.

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Eskiden uzun uzun yazıyordum artık bir karikatürle özet geçiyorum.Milletimizin ticaret anlayışı;

yi%25C4%259Fit%25C3%25B6zg%25C3%25BCr.jpg

Hiç satış olmadığı fikrini nereden edindin?

Fiyat düşmez arkadaşlar. Türkiye'de otomobil/motosiklet fiyatı düşmez. Almanya'da yaşayan bir arkadaşıma da anlatmakta zorlandım, bizde hemen fiyatı yarıya iniyor 2 senede diyor, sizde inmiyor yatırım oluyor diyor.
Bizde de motorun/arabanın fiyatı düşüyor tabii ki. Sadece bizim ödediğimiz paranın çok büyük kısmı vergi :) Vergi niye düşsün?

1000TL'ye bişey alıyorum ve bu bedel ürün bedeliyse sadece, 2 senede 450-500tl'ye inebilir.
Ama ben 1000TL'ye bişey aldığımda bunun ürüne göre 400-700TL'si vergi ise, verginin amortismanı mı olacak? :) Artı enflasyon böyle bişey :) Seneye 1500TL olacağını düşünüyor herkes, e olacak da.

Son düzenleme:
Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Hiç satış olmadığı fikrini nereden edindin?

Fiyat düşmez arkadaşlar. Türkiye'de otomobil/motosiklet fiyatı düşmez. Almanya'da yaşayan bir arkadaşıma da anlatmakta zorlandım, bizde hemen fiyatı yarıya iniyor 2 senede diyor, sizde inmiyor yatırım oluyor diyor.
Bizde de motorun/arabanın fiyatı düşüyor tabii ki. Sadece bizim ödediğimiz paranın çok büyük kısmı vergi :) Vergi niye düşsün?

1000TL'ye bişey alıyorum ve bu bedel ürün bedeliyse sadece, 2 senede 450-500tl'ye inebilir.
Ama ben 1000TL'ye bişey aldığımda bunun ürüne göre 400-700TL'si vergi ise, verginin amortismanı mı olacak? :) Artı enflasyon böyle bişey :) Seneye 1500TL olacağını düşünüyor herkes, e olacak da.

Satış var ama genel olarak satışlar neredeyse yarı yarıya düştü.Motosikletlerde millete para olmadığından düşük cc ye yöneldi.Düşük cc kısmen hareketli.

https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonomi/ikinci-el-otomobil-satisinda-yuzde-50-dusus-bayilere-arac-gelmiyor-1965801

Bir de bizim milletin en büyük yanılgısı bir şeyin fiyatı artıyorsa bu bu şekilde sonsuza devam eder.Hatta "Böyle gelmiş böyle gider" diye ata sözü de var.Paranın değer kaybına bağlı fiyat artışını ayrı tutarsak,bir şeyin fiyatının sonuza kadar arttığı ekonomi tarihinde görüşmüş bir olay değil.
Kriz belli bir noktaya geldiğinde fiyatlar öyle bir düşer ki herkesin aklı şaşar.Ama öyle bir ekonomik durum olacak ; millette o düşük fiyatları verecek ne nakit parası olacak ne de kredi çekip alabilecek faiz oranları olacak.

Amerika'da 2008'e kadar ev fiyatları hep artacak gözüyle bakılıyordu.Hiç durumu olmayanlar,fiyatlar artmaya devem edecek diye kredi çekip ev aldılar.Sonra ne mi oldu?Devamı Google'da "2008 Emlak Krizi"

Satış var ama genel olarak satışlar neredeyse yarı yarıya düştü.Motosikletlerde millete para olmadığından düşük cc ye yöneldi.Düşük cc kısmen hareketli.

https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonomi/ikinci-el-otomobil-satisinda-yuzde-50-dusus-bayilere-arac-gelmiyor-1965801

Bir de bizim milletin en büyük yanılgısı bir şeyin fiyatı artıyorsa bu bu şekilde sonsuza devam eder.Hatta "Böyle gelmiş böyle gider" diye ata sözü de var.Paranın değer kaybına bağlı fiyat artışını ayrı tutarsak,bir şeyin fiyatının sonuza kadar arttığı ekonomi tarihinde görüşmüş bir olay değil.
Kriz belli bir noktaya geldiğinde fiyatlar öyle bir düşer ki herkesin aklı şaşar.Ama öyle bir ekonomik durum olacak ; millette o düşük fiyatları verecek ne nakit parası olacak ne de kredi çekip alabilecek faiz oranları olacak.

Amerika'da 2008'e kadar ev fiyatları hep artacak gözüyle bakılıyordu.Hiç durumu olmayanlar,fiyatlar artmaya devem edecek diye kredi çekip ev aldılar.Sonra ne mi oldu?Devamı Google'da "2008 Emlak Krizi"

Tamam da şu an 400bin olan motorun seneye 500bin olacağını biliyoruz değil mi?
Kabahat bu enflasyonu yaratanda olsun, ne kadar süreceği belli olmayan bir uçuşta kayıp yaşamak istemeyende değil.

-
Satışlar elbette düştü. İlk mesajın başındaki vurguya istinaden yazmıştım onu. :)
Kılıçdaroğlu direkt araba satışlarını dibe indirdi. :)

2020 model r25'imi satıyorum. 2 bin lira yükseltip bin lira indirdim bldirim gitmesi için ama pek arayan soran yok şu an için. sebep; çünkü kredi faizleri yüksek :)
doların düşmediği ve daha da artacağı apaçık ortadayken, seçim öncesi yani bu sene sonuna doğru piyasada geçici bir rahatlık olması için kredi muslukları açılınca piyasanın yükseleceğini biliyorken ve alanın da zaten kârla satacağı ortadayken indirim yapmazsınız hele ki elinizde r25 gibi ikinci eli allah olan bir model varken.
bunları görebilmek çin birazcık finansal okuryazarlık gerek sadece. ben satmayı geçtim satıştan kaldırmayı bile düşünüyorum şu an için.

Son düzenleme:
Motosikleti
V-Strom L4 Youtube&Insta: Dengeliyorum
Enflasyon nedir , talep enflasyonu nedir , arz merkezli enflasyon nedir kur nedir kur ile enfaslyon ilişkisi nedir ..

Uzatmadan kısacık yazdım bunların ne olduğunu araştırırsan fiyatların neden düşmediğini anlarsın ..

Daha önce başka başlıklarda yazdım, demin bir CB650R bakayım die sarı siteyi de turladım. Tüm stokçular ilan açmışlar. Daha çooooook fiyat bekletirler. O motorların alayı ellerinde patlayacak.

Patlamaz diyenler ile de birlikte göreceğiz...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Daha önce başka başlıklarda yazdım, demin bir CB650R bakayım die sarı siteyi de turladım. Tüm stokçular ilan açmışlar. Daha çooooook fiyat bekletirler. O motorların alayı ellerinde patlayacak.

Patlamaz diyenler ile de birlikte göreceğiz...

Cok titresim var, bir de eşşek gelir MT 07 den sonra .. 210 kg

Adamların tek geçim kaynağı araç satışı değil. Ayrıca acil nakit paraya ihtiyaçları da yok. Bu nedenle arz, talebi çok umursamıyor.

İlla ki nakide dönüp, elindekinin daha iyisine yatırım yapmak zorunda kalacak. Elindeki ürün değerli metal değil ve her geçen gün teknolojisi, sarf malzemesi eskiyor.

Ayrıca satmazsa satmasın, elinde kaldığı sürece ne ona faydası olur ne başkasına. Fayda etmeyen her şey eninde sonunda zarar olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar