- Motosikleti
- Sym Wolf Sb250Ni
Merhaba arkadaşlar.. Arkadaşıma 4 sene evvel 2007 model bir xmax almıştık.. Bir süre önce satacağım dedi.. Benimde almaya niyetim var malum ekonomik koşullardan ötürü param buna yetecek.. fakat motorda birkaç problem mevcut.. Yaşadığım ilçede (Balıkesir Burhaniye ) düzgün bir motor ustası yok.. Ayvalık ta iyi bir usta önerisi geldi birkaç arkadaştan ona götürmek niyetindeyim .. Motoru götürmeden önce arızalı parçaları ve problemleri kendim tespit edip o şekilde vermek istiyorum çünkü daha önce çok dilim yandı buraların ustalarından.. Adam arızanın sebebini aramak yerine belirtiyi giderme yoluna gidiyor.. Sıradan başlıyorlar parçaları değiştirmeye.. Böyle bir şeyi tekrar yaşamak yerine size sevgili forumdaşlara danışarak sizin tecrübelerinizden yararlanmak isterim..
Motorda akü problemi mevcut .. Geçen sene aküyü değiştirmişti arkadaşım çok ta yol yapmadı.. En fazla 2 bin km kullanmıştır.. Motor genelde yattı... Geçen ay çalıştırmak istedğimizde aküyü söküp şarj ettik .. Motor çalıştı birkaç gün sonra tekrar akü bitti.. Sıfır akü alıp gideceğim fakat onu da bozar mı diye korkuyorum.. Forumda akü konusunda sıkıntı yaşayan arkadaşları gördüm fakat gönderiler çok eski kalmış .. Akü bitirme olayı neden kaynaklanabilir bilgisi olan varsa bu model için yardımcı olursa sevinirim..
Motorun ön grenajları değişmesi gerekiyor.. Motor parçası satan yerlere baktığımda eski modeller için grenaj satan bir site bulamadım.. Baktığım parçacılardan 3 ünü telefonla aradım hiçbirinin elinde parça yok.. Sadece biri ruhsatı atın yurtdışından sipariş ederiz dedi.. 2007 model için grenaj bulabileceğim bir parçacı varsa tavsiye ederseniz sevinirim..
Benim şu an kullandığım motorda 3 defa elektrik ile ilgili sıkıntı yaşadım. 3ünde de akü bitmiş olduğu için marş almadı ki aktif olarak motorumu kullanmaktayım. Sorun hep statörde (sargı) çıktı. Sizin motosikletinizde sürekli aküyü yiyen alarm, takip, o bu olmadığını ve de akünüzün motosikletiniz için uygun, kaliteli bir akü olduğunu farz edersek sıkıntınızın kaynağı statör ya da konjektör olabilir. Bölgenizde iyi bir motosiklet ustası yoksa oto elektrikçi illa ki vardır, orada ölçüm yaptırtabilirsiniz. Hemen sıfır akü almayın, önce sorunun kaynağını çözün, çözemiyorsanız ve deneme yanılma yapacaksanız da "ucuzdan pahalıya" mantığını güdün derim.