Herkese merhabalar,
Xevo-250 scootera sahibim. Hem gezi hem ziyaret amaçlı olarak İstanbul Erzurum ve dönüş sizce yapılır mı?
Yapılırsa nelere dikkat etmem gerekir. Tecrübeli arkadaşların yorumunu bekliyorum. Teşekkürler :cat:
Neden yapilmayacagini dusundunuz? Tek gunde mi gideceksiniz, gun planiniz ne ? Konaklayacak misiniz? Bu sorulari yanitlarsaniz daha iyi yanitlar verilir.
Ankara-Sivas uzerinden 1350km gosteriyor tek yon.
- Yol planinizi yapin.
- Motosikletinizin bakimlarini yaptirin,
- Yaniniza yedek kiyafet alin (soguk ya da sicak icin)
- Gezerek gidin, kendinizi de motosikleti de zorlamayin.
Tüm cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Şu an üzerinde anlas Winter gripler var sizce city grip 2 takmalıyım uzun yol için? Yağmura falan denk gelirsek anlas daha mı iyi olur sizce? Bir de boyum 1.83 sırt dayama yerini biraz daha yükseltebilsem şahane olacak tavsiyesi olan var mı?
Tüm cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Şu an üzerinde anlas Winter gripler var sizce city grip 2 takmalıyım uzun yol için? Yağmura falan denk gelirsek anlas daha mı iyi olur sizce? Bir de boyum 1.83 sırt dayama yerini biraz daha yükseltebilsem şahane olacak tavsiyesi olan var mı?
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:41 ----------
Hocam bugün gp kompozit deflektör aldım biraz daha yükseldi cam. Şu şekilde oldu;
https://www.hizliresim.com/v1m9syj
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:43 ----------
Hocam Ağustos 13'te yola çıkmayı düşünüyorum. Erzincan'a gideceğim önce zaten. Dereyolu denilen üstten giden yol 1010 km görünüyor. 13-15 arasına yayabilirim sanırım planımı.
Yanıma soğutma suyu ve yağ almakta fayda var dediğiniz gibi.
Kayış-varyatör-baskı balata vesaire yeni değişti hocam yetkili serviste 5250 liralık bir bakım yaptırdım. Yanıma soğutma suyu ve yağ almakta fayda var dediğiniz gibi.
Hocam, scooterinizin kitapcigina baktim, her 6000km'de bir sogutma suyu seviyesinin kontrol edilmesi gerektigi yaziyor, eger herhangi bir sekilde kacak yoksa, geziye cikmadan once tamamlayin, cikin yola, sizin gidis gelisiniz bile o kadar surmeyecek. Bosu bosuna yuk etmeyin sogutma suyu filan.
Tommygun gibi ER6F kullanmiyorsunuz, yag kacirmiyorsa scooteriniz gerek yok yag tasimaniza
Yanlis okumadiysam yine her 6000km 'de bir yag degisimi oneriliyor scooterinizin kitapciginda, servise girdi demissiniz, servis degistirdiyse yaginizi en son yag tasimaniza gerek yok. 2013 model, hor kullanilmis Scarabeo ile gezerken bile yag tasimadim yanimda.
Motosikletinizin basina teknik bir sey gelmesinden once kendi konforunuzu guvenliginizi dusunmenizi oneririm, o daha onemli cunku. Benim her zaman yanima aldiklarimi sayayim;
- Gunes gozlugu (olmadan suremem, mumkun degil)
- Yedek buff (kaybolursa filan diye)
- Termos (500ml, soguk su icin)
- Tornavida/Alyen anahtar. (buyuk tamiratlar icin degil, ne olur ne olmaz)
- 3-5 tane islak mendil, kolonyali mendil. (Vizor ve on cam temizligi)
- 3-5 tane Cirt bant (kelepce ya da zip tie diye gecer)
- Naylon poset (yine ne olur ne olmaz)
- Ince elyaf mont (ne kadar az yer kaplarsa o kadar iyi)
- Yagmurluk alt/ust (ne kadar az yer kaplarsa o kadar iyi)
- 2-3 tane Ucu kancali bagaj lastigi.
- U-kilit ve alarmli disk kilidi
- Kucuk sirt cantasi (yurumem gerekirse buyukten kucuge malzeme aktariyorum)
- Kamp bicagim (ne olur ne olmaz diye genelde yanimdadir)
yukaridakilerden kamp bicagi ve kucuk sirt cantasi disindaki her sey, zaten scooterin bir yerlerinde su an, sehir icinde bile. Sonucta scooter kullaniyorum, SS degil. Sadece bu yuzden bile uzun yol icin scooter bicilmis kaftandir bana gore.
Tommygun gibi ER6F kullanmiyorsunuz, yag kacirmiyorsa scooteriniz gerek yok yag tasimaniza![]()
Er6F ne? Askerlik arkadaşın mı o senin? Allah'ın unuttuğu bozkırdaki İbraam emmi mi?"Kawasaki Heavy Industries 2008 Ex650A8F Europe Model - Metallic Diablo Black" diyeceksin
![]()