Bu taş bana geldi galiba

sjw ne demek bilmiyorum evet hümanist ve sosyalist bir insanım.
SJW = Social Justice Warriors, bizim gibi; "ne mozaigi ulan, mermer mermer" diyen, gri renk seven, dar bakisli, fasist gorusleri iyi zemin olarak goren toplumlarda, "sozde" insanlarin ve toplumlarin esitligini isteyen kisiler icin kullanilabilecek bir asagilama sozu. Buradaki temel nokta, "sozde" olmasi, onu kacirmayin.
Wikipedia aciklamasi asagidaki gibi;
"
Sosyal adalet savaşçısı, sıklıkla kullanılan İngilizce biçimiyle social justice warrior veya kısaltmasıyla SJW, feminizm, sivil haklar, gey ve transgender hakları, kimlik politikaları, politik doğruculuk ve çok kültürlülük gibi toplumsal bağlamda ilerici, liberal ve solcu görüşleri destekleyen kişiler için kullanılan bir aşağılama sözüdür.[1][2][3] Kişinin bir SJW olduğunu belirtmek, o kişinin o fikre gerçekten inanmasından daha çok, başka insanlar tarafından takdir almak amacıyla fikri savunduğunu ve bunu yaparken saçma argümanlar kullandığını anlamını verir.[4]
Terim, ilk olarak 20. yüzyılın sonlarında politik doğruculuk fikrini savunan aktivistleri tanımlamak amacıyla kullanıldı.[5] 2010'lu yılların başında terim pozitif anlamını yitirerek, hakaret anlamı kazandı.[5]"
https://tr.wikipedia.org/wiki/Toplumsal_adalet_savaşçısı
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:08 ----------
Önemli olan İnsanların olaylar karşısında ne hissettiği değil. İyi çalışan bir hukuk düzeninin olmasıdır. Bu sayede vatandaşların hakları korunabilir. Örneğin haksız yere suçlanıp mahkum olmazsınız. Hukuk düzeninin namusuyla yaşayan kanunlara uyan vatandaşları koruması, suç işleyenleri adil bir şekilde cezalandırması, ceza infazlarını adil bir şekilde uygulaması gerekir. Namuslu insanlar için taşların bağlandığı köpeklerin salındığı bir ortamda yaşamak ağır bir eziyettir.
İnsanların hırsızlar karşısında ne hissettiği görecelidir. Hırsızlar tarafından mağdur edildiğimde ilk karşılaştığım hırsızı öldüreceğime yemin etmiştim. Yıllar sonra bir hırsızı yakaladığımda değil zarar vermek acımıştım. İnsanların duyguları değişkendir. Bu nedenle çok fazla üzerinde durmaya değmez. Buyrun, aşağıdaki videoda cüzdanı ve telefonu için öldürülen insanı izleyin. Ne hissedeceksiniz? Adam vurulup yere düştükten sonra bile ateş ediyorlar. Olay yerinden araçla uzaklaşırken takla atıp geberseler hümanist damarınız mı kabarır? Öldürülen kişi sevdiğiniz bir yakınınız olsa ne hissedersiniz? Bari bırakalım da insanlar duygularını yaşasın.
https://www.youtube.com/watch?v=qSndXjpNL00
Onemli olan tek basina hukuk degildir. Hukuk, denetim, uygulama, egitim vs, bunlarin hepsinin birlikte uyum icinde calismasidir. US'te hukuk deli gibi calisiyor, binlerce cezaevi var (hatta bazilarini ozel sirketler isletiyor), binlerce suclu var, binlerce sartli tahliye ile calisan insanlar var. Ama egitim var mi yok? Olmadigi surece suclu sayisi artacak.
Bizde ise hic biri yok. Egitim boktan, kanunlara uyuma denetim yok, hukuksal facialar var. ne bekliyorsunuz? Sadece hukuk bunlari tek basina cozebilecek mi ?
Ornek vereyim;
Motosikletinizin on tekerini kaldirdiniz, hiz siniri 50 olan bir sehir ici caddede 90 ile gidiyorsunuz, ileride polis durdurdu. Az bir para cezasi ile kurtulursunuz, cunku hukuk yarali.
Hukuk gucu kuvvetli olsaydi diyelim ki 6000TL ceza verilsin, ya da 3 yil boyunca devlet hastanesinde psikolojiden rapor almaniz gereksin. Ne yapar motosiklet surucusu? Ya aglar, abiiiii abiiii yapma abiiii, ya da rusvet vermeye calisir, abi yok mu bi caresi bunun der.
Hukuk kuvvetli, denetim gucsuz olsa, polis bu herife acir, verir ehliyetini gormeyeyim bi daha der, gonderir. Bizim surucu de agzi kulaklarinda tabii tabii der, 100m otede yine yapar.
Sonucta bu yapilarin guclu bir sekilde birlikte calismasi gerekiyor, bir tanesi bile zayif olunca tam olarak islemiyor iste.