Motorum hava soğutmalı
Frenler disk değil kampana onların diskini değiştirebilirim.
Amortisör yağı değişmeli hatta bir tanesinin keçesi patlamıştı bunu kesin değiştirmeliyim.
Ön lastik hiç değişmedi ama çatlak bile yok. Arka lastik değişti.
Lastikte çatlak bile olmasa yine de 5 yılda lastiğin kauçuk maddesi özelliğini kaybediyor. yepyeni dişleir de sağlam çatlak bile yokken 5 yılı geçmiş city grip lastiklerim düzgün tutmuyordu daha 9bin km bile olmamıştı sırf yaşından dolayı değiştirmiştim de artık yolu daha iyi tuttuğunu farkedebiliyorum. Lastik önemli. Motora takılmamış, rafta bekleyen lastikleri bile 2 yıldan eskiyse almıyoruz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:33 ----------
Hava soğutmalı ilse soğutma suyu yok ki değişsin, ne güzle masraf eksildi.
Frenler de disk değilse de kampana da olsa hidroliği vardır o hidrolik değişir, kampana olanlarda balata kolay kolay bitip değişmiyor, arabamda arka frenler kampanaydı, 180bin km kullandım hala değişmemişti o arada ön frenlerin balatalarını ve disklerini kaç kez değiştirdim hatırlamıyorum. Disk fren iyi tutuyor ama masraflı.
amortisör yağı kaldı bir tek.
Bir de özellikle benzin hortumu gibi sızdırırsa tehlikeli olacak plastik hortumlarda çatlama, sertleşme falan var mı kontrol etmek iyi olur.