Kuyruk sokumu ağrısı

Merhaba arkadaşlar.

Bir kaç saat scooter sürdükten sonra kuyruk sokumu ağrısı oluyor. Bu sorun sizde de oluyor mu? Olduysa sorunu nasıl çözdünüz. Kaplama ve benzeri uygulamalar çözüm olur mu? Bu sorun uzun vadede daha kötü bir probleme dönüşebilir mi?

6 saat supersport surdum, oyle bir agri yasamadim. Scooter daha dik oldugu icin farkli biseyin belirtisi de olabilir ama kuyruk sokumu agrisi bana pek normal gelmedi

Motosikleti
Yok
Merhaba arkadaşlar.

Bir kaç saat scooter sürdükten sonra kuyruk sokumu ağrısı oluyor. Bu sorun sizde de oluyor mu? Olduysa sorunu nasıl çözdünüz. Kaplama ve benzeri uygulamalar çözüm olur mu? Bu sorun uzun vadede daha kötü bir probleme dönüşebilir mi?

Her kisinin bedeni farkli o yuzden direkt sundandir bundandir demek zor olabilir. Jel seklinde sele minderleri veya sungerli minderler deneyebilirsiniz. Kaplama gibi kalici bir seyden once seleye takilan urunlere bakmanizi oneririm.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Selede çok az öne ya da arkaya oturup farklı oturuş deneyin, belki fazla dik oturuyorsunuz ve çukurlar vb. yüzünden kuyruk sokumu darbe alıyor.

Aslında problem oturmaktan ziyade çok uzun süre oturmak. Sadece motosiklet sürücüleri değil, masa başı işi olan ya da araç kullanan herkesin (eğer yapılabiliyorsa) 30 dakikada bir ayağa kalkması gerekir. Hem fizyolojik hem de kardiyovasküler sistem için (bisiklet sürüşü başlı başına efor olduğu için dahil değil bu söylediğime). Kuyruk sokumu ağrısı uzun süreli durumlarda kıl dönmesi gibi çaresi basit ama iyileşmesi uzun zaman alan rahatsızlıkların belirtisi olabiliyor. Nacizane önerim: Oturuş pozisyonunuzu belki değiştirebilirsiniz. Çok rahat bir seleniz yoksa belki konfor sele rahat ettirebilir.

Değerli tavsiyeleriniz ve cevaplarınız için teşekkür ederim.
.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:59 ----------

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:00 ----------

Her kisinin bedeni farkli o yuzden direkt sundandir bundandir demek zor olabilir. Jel seklinde sele minderleri veya sungerli minderler deneyebilirsiniz. Kaplama gibi kalici bir seyden once seleye takilan urunlere bakmanizi oneririm.

Bunları denemeyi düşünüyorum. Bisikletçilerin kullandığı tayt işe yarar mı? Belki de sorun tamamen İstanbul'un berbat yolları ve amortisörün kalitesizliğiyle alakalıdır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:02 ----------

Aslında problem oturmaktan ziyade çok uzun süre oturmak. Sadece motosiklet sürücüleri değil, masa başı işi olan ya da araç kullanan herkesin (eğer yapılabiliyorsa) 30 dakikada bir ayağa kalkması gerekir. Hem fizyolojik hem de kardiyovasküler sistem için (bisiklet sürüşü başlı başına efor olduğu için dahil değil bu söylediğime). Kuyruk sokumu ağrısı uzun süreli durumlarda kıl dönmesi gibi çaresi basit ama iyileşmesi uzun zaman alan rahatsızlıkların belirtisi olabiliyor. Nacizane önerim: Oturuş pozisyonunuzu belki değiştirebilirsiniz. Çok rahat bir seleniz yoksa belki konfor sele rahat ettirebilir.
Aslında çoğu zaman PC başında olmak durumundayim. Masa başındayken böyle Bir sorun olmuyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:04 ----------

Selede çok az öne ya da arkaya oturup farklı oturuş deneyin, belki fazla dik oturuyorsunuz ve çukurlar vb. yüzünden kuyruk sokumu darbe alıyor.

Sanırım çok önde duruyorum. Dikkat edeceğim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:05 ----------

6 saat supersport surdum, oyle bir agri yasamadim. Scooter daha dik oldugu icin farkli biseyin belirtisi de olabilir ama kuyruk sokumu agrisi bana pek normal gelmedi
Doktor bir şeyin yok demişti konuyla ilgili.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:08 ----------

30 dk bisiklet sürünce oluyor o bende.
Pedli tayt kullanıyor musunuz?

Motosikleti
CBR 125 R 2014
pedli tayt kıç ağrısını engellemez, doğru sele seçimi engeller.

Özellikle skuter sürücülerinde sık karşılaşılan bir durum. Skuterler genelde çok dik oturuma sahip olduğunda birde arka amortisör konforu normal motorlardan daha kötü olduğundan yoldan gelen darbeler direkt kuruk sokumu ve bele vuruyor. Birde sabit dik oturuşta bel desteklenmezse de ağırlık bel ve kuyruk sokumuna biniyor.

Çözüm için sele üzerine takılan konfor minderi, seleye yapılan jel takviyesi, konfor sele uygulaması gibi çözümler işe yarar. Birde uzun yolda daha sık mola vermek hem ağrının daha geç başlamasına hemde azalmasına fayda sağlar.

Motosikleti
Yok
Bunları denemeyi düşünüyorum. Bisikletçilerin kullandığı tayt işe yarar mı? Belki de sorun tamamen İstanbul'un berbat yolları ve amortisörün kalitesizliğiyle alakalıdır.

Aslında çoğu zaman PC başında olmak durumundayim. Masa başındayken böyle Bir sorun olmuyor.

Isim bilgisayar/internet, gunde 8-10 saat oturarak calisiyorum. Eski scooterim varken cok daha dik oturma pozisyonundaydim, amortisorler daha sert oldugu icin genelde belim agrirdi, hatta fitik basladi.

Forza'ya gectikten sonra ise bel agrilarim gecti, sirt agrilarim basladi biraz ama onlar da gecti sonradan, kuyruk sokumu agrisi ise hic hissetmedim. Uzun yolda sirt agrisi oluyor bende.

Sunu onerebilirim, ben bir donem belimi desteklemek icin selede tam kuyruk sokumunun arkasina gelen kisima belin altina, otomobiller icin yapilmis kafa yastiklari var onlardan takmistim. Sunun gibi;

10054913884210.jpg

Son düzenleme:
tavsiyeleriniz için teşekkürler arkadaşlar. konfor sele ve minderleri deneyeceğim.

Motosikleti
Aprilia Caponord 1200 add
Sele İle Veya başka bir şeyle bu durumu çözemezsiniz. Kendimden örnek vereyim benim omurgamda kırık var ve aynı ağrıları ben de çekiyorum. Sele değiştim ortopedik ped taktım ama çözmedi. eğer kuyruk sokumu ağrısı ile baş etmek istiyorsanız yola çıkmadan önce bir ağrı kesici kas gevşetici krem sürün ve cycladol isimli hapı için. sadece yakıt için durarak antalyadan sivasa bu şekilde gelebiliyorum, yoksa 100 km sonra ağrılar dayanılmaz bir hal alıyor.

Motosikleti
Dominar D250
Biz buna toto ağrısı diyorduk. Birkaç saat sürünce oluyordu. Amansız bir ağrı. En iyisi ağrı başlayınca konaklamak ve o günü bitirmek bence...

Motosikleti
Yok
Sele İle Veya başka bir şeyle bu durumu çözemezsiniz. Kendimden örnek vereyim benim omurgamda kırık var ve aynı ağrıları ben de çekiyorum. Sele değiştim ortopedik ped taktım ama çözmedi. eğer kuyruk sokumu ağrısı ile baş etmek istiyorsanız yola çıkmadan önce bir ağrı kesici kas gevşetici krem sürün ve cycladol isimli hapı için. sadece yakıt için durarak antalyadan sivasa bu şekilde gelebiliyorum, yoksa 100 km sonra ağrılar dayanılmaz bir hal alıyor.

Hocam saglik calisani misiniz bilmiyorum ama ilac onermeniz cok dogru degil. Cok basit bir ilac degil onerdiginiz.

"NSAİİ’ler ölümcül olabilecek trombotik (pıhtılaşma ile ilgili) olaylar, kalp krizi ve inme riskinde artışa neden olabilir. Bu risk, kullanım süresine veya sigara kullanılıyor olması durumuna bağlı olarak artabilir. Kalp-damar hastalığı olan veya kalp-damar hastalığı risk faktörlerini taşıyan hastalarda risk daha yüksek olabilir."

https://www.ilacrehberi.com/v/cycladol-20-mg-tablet-a976/kt/kullanmadan-once-dikkat-edilmesi-gerekenler/

"
En önemli doz aşımı belirtileri baş ağrısı, sersemlik hissi, baş dönmesi ve baygınlıktır.
"

Bunyeye gore degisebilir bu arada doz asimi, sonucta arkadasin karacigeri yeterince iyi calismiyorsa sersemlik yasayabilir hatta bayilabilir.

Doktorunuza danisin.

Dik oturmuyorsun, yanda oturuyor olabilirsin...arasıra motor kullanırken ayağa kalk birkaç saniye bacaklarına kıçına kan gelsin kan dolaşsın...Ayaklarınıda boşta hareket ettir...Sizinki sanki uyuşma gibi birşey...

Honda dio gibi selesi sert olan scooterları kullanınca bende de oluyor kuyruk sokumu ağrısı. Sele o bölgeyi desteklemediği için oluyor o ağrı. Jel-konfor sele kullanmak belki çözüm olabilir.

Aradan vakit geçse de bilgi vermek istedim. Konuyla ilgili doktorla görüştüm. Durumun kuyruk sokumunda bulunan kıkırdağımsı yapıdaki "pöç" kemiğinin zorlanmasından kaynaklandığını belirtti. Bir süre yük binmemesi için oturma simidi önerdi. Motosikletin selesini de yumuşatmamı önerdi.
İlgili kemikle ve minderle ilgili görsel paylaşıyorum.

İnsana ait pöç kemiğinin resmini bulamadım. O yüzden dana pöç resmi paylaştım. Bununla idare edin lütfen.
https://images.migrosone.com/sanalmarket/product/26100027/26100027-4ff082-1650x1650.jpg

Bu bağlantıda da insan üzerindeki bir çizimi bulunuyor.
https://turanturan.com.tr/wp-content/uploads/Kuyruk-Sokumu-Neresidir-Kuyruk-Sokumu-A_C4_9Fr_C4_B1s_C4_B1-Nedir.jpg

https://gokcemedikal.com/wp-content/uploads/2021/08/simit-150x150.jpg

Son düzenleme:
Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Aradan vakit geçse de bilgi vermek istedim. Konuyla ilgili doktorla görüştüm. Durumun kuyruk sokumunda bulunan kıkırdağımsı yapıdaki "pöç" kemiğinin zorlanmasından kaynaklandığını belirtti. Bir süre yük binmemesi için oturma simidi önerdi. Motosikletin selesini de yumuşatmamı önerdi.
İlgili kemikle ve minderle ilgili görsel paylaşıyorum.

İnsana ait pöç kemiğinin resmini bulamadım. O yüzden dana pöç resmi paylaştım. Bununla idare edin lütfen.
https://images.migrosone.com/sanalmarket/product/26100027/26100027-4ff082-1650x1650.jpg

Bu bağlantıda da insan üzerindeki bir çizimi bulunuyor.
https://turanturan.com.tr/wp-content/uploads/Kuyruk-Sokumu-Neresidir-Kuyruk-Sokumu-A_C4_9Fr_C4_B1s_C4_B1-Nedir.jpg

https://gokcemedikal.com/wp-content/uploads/2021/08/simit-150x150.jpg

Abi ilk resimden bir kebab olur ki.. Parmaklarını yersin valla pöç kebabı.:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar