Ben Espresso'ya yanit yazmistim, tum Piaggio modellerini step-thru scooter saniyor cunku

)
Bagaj konusunda haklisin, bir acayipler.
Asil Piaggio Xevo'yu unutmusum, onun sekli tam istedigi gibi
Rengi de guzelmis.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-piaggio-2016-piaggio-x-evo-250-25,000-km-de-1037709169/detay
X10 güzelmiş. xevo da fena değil.
ama bunların en yenisi 2016 model. piaggio web sitesinde yeni modeller arasında benim sevdiğim tarzda modeller yok. honda dio gibi ön camı da gidonla birlikte dönen modeller yapmışlar hep. Olur da yine üretirlerse o zaman almayı hayal ettiğim motorlar arasında olabilir tekrar.
Şimdilik kymco modelleri, honda forza, xadv gibi modeller ve yamaha tmax modellerine bakıp bakıp ekrana ekmek banıyorum.
BMW'nin de çok güzel maxi scooterları vardı onları da üretimden kaldırmış sanırım. Fuarda görüp çok beğenmiştim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:25 ----------
Coğrafya kaderdir'e geliyor mevzu yine.
Avrupa'da Honda Forza modelleri 350cc olarak satılıyormuş, avrupa web sitelerindne baktım. Hatta geçen gördüm yunanistanda yaşayan biri 7200 euro verip 350cc, bütün gerekli aksesuarları ile birlikte sıfır Forza alabilmiş ne güzel.
Yamaha'nın avrupa'da satılan modelleri de 300 cc, onlar da çok güzel.
Bizde saçma ÖTV ve MTV mevzularından 250cc sınırı var, mecburen 250cc modelleri geliyor onlar da az üretildiği için tonla sıra var.
Bu ülkede zengin olsam ne fayda, düşün kü çok param var, aklıma esip bayiye gidip aha şu Forza'yı alıcam desem bayide motor yok. Avrupa'da bu motorlar herhangi bir işte çalışan orta halli birinin rahatlıkla alabileceği şeyler.