xmax'ı aldığımda ehliyetim yoktu. Motoru aldım bayiden çıkarken kardeşim sürdü, ben artçı olarak gittim, onun kapalı otoparkına bıraktım, ehliyet alana kadar 6 ay geçti bu arada haftada bir falan aküsü bitmesin biraz rodaj yapsın diye kardeşim biraz gezdi, kendi büyük motorunu çıkarmaya gerek olmayan yakın yerlere benim motorla gitti geldi, rodaj bakımını da bu yüzden 1000km yerine 700km'de yaptık süresi geçmesin diye.
Sonra ehliyet aldım ama hanımdan habersiz almıştım motoru, motor aldım deyince kızmıştı, o yaz motoru eve getiremedim, arada fırsat oldukça 55km yolu metrobüsle gidip kendi motoruma bindim ama o aralar benim iş durumları karışık bir hal aldı, çok zaman da olmadı. Sonradan motoru eve getirdim, arada fırsat oldukça bindim ama evden çalışıyordum, pandemi öncesiydi ama evden çalışılan iş olunca bir yere gidip gelmeme gerek kalmadı, işler de yoğun olunca haftasonu gezmeye de fırsat bulamadım. 2019 başlarında her gün işe gidip gelmeli işe girdim ama ocak ve şubat ayında soğuk diye motora pek binmedim, şubat sonları güzel yağışsız havalarda motorla işe gidip geldim, sonra mart başı kaza yapıp omzumu ırınca hanım motora binmeme yine karşı çıktı, hatta motoru satmak için ian açtım ama satmadım, nasıl olsa kapalı garajda güvenle duruyor bir fırsatını bulur binerim diyordum sonra pandemi başladı evlerden hiç çıkmaz olduk, evden çıkılabilir olunca da geçen yaz haziran başı artık bu pandemide metrobüse binmeyeyim bahanesiyle yeni bir kask alıp tekrar motora binmeye başladım. Şimdi de evden çalışıyorum, yaptığım yol anca haftada bir beylikdüzü - kadıköy arası kadar. Pandemi olmasa da evden çalışınca gezmeye fırsat olmuyor, hafta sonu da hanım ve çocuklarla arabayla geziyoruz çoğunlukla.
Motoru alırken işe gidip gelirim diye almıştım, hatta xmax alma nedenim de koltuk altı bagajına laptop çantasının rahat sığmasıydı, honda forza o zaman 250cc yoktu 300 vardı o da çok fiyat farkı vardı, nmax bakıyordum fiyat farkı azdı ama sele altı bagajına laptop çantası sığmayınca xmax almaya karar verdim. Artık işe gidip gelmiyorum ama yine de xmax'dan çok memnunum, kolay kolay satmam. Bayilerde rahat rahat sıfır motor bulunacak zamanlar gelmeden buna binmeye devam ederim. Zaten bakımlarını da hep serviste aksatmadan güzel güzel yaptırıyorum.