Subap ayarı sorunu yardıma ihtiyacım var.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Arkadaşlar bende bir motor var kuba dragon 50 cub motor bloğu var üzerinde 50 cc

En son 10w40 yarı sentetik yağ koydum ve motorun subap ayarı bozuldu, soğukken calismamaya başladı. Subap ayarı yaptım, emme egzoz 0.05 mm olucak şekilde ayarı yaptıktan sonra 100 km kadar sorunsuz kullandım daha sonra ayar yine kaçti. Tekrar ayar yaptım 100 kilometre sonra yine soğukta calismamaya başladı. Ben sorunun ince yağ kaynaklı olduğunu düsünüyorum. Yarın yağ degisimi ile birlikte subap ayarı yapacagim. Var mı daha önce benzer sorun yaşayan? Bana fikir verebilecek birisi.

Motosikleti
Ns200 15"
Değişen emiş oranı ile karbüratör hava ayarını yenilerseniz daha iyi sonuç alabilirsiniz bunlardan ayrı olarak benzin musluğunun depodaki süzgecini, musluklardaki tapaları ve karbüratör temizliği yaparak sorunları denemiş olursunuz, birde buji tırnak aralığının kontrolünü sağlarsanız sonuca ulaşmış olabilirsiniz.

Motosikleti
Kanuni Seyhan MZ 301 - 2001
Ezgoz subapı emmeden biraz daha gevşek olmalı. Emme 0.05 ise egzozu 0.08 yapabilirsiniz. Egzoz subapı daha çok ısındığı için daha fazla uzama yapar.

Ayar kaçıyorsa yağ ile ilgisi olamaz. Ya somun iyi sıkılmıyor yada dişleri yalama yada yalama olmaya yakın olup gevşiyor olabilir.
Tam sentede ayar yapmıyor yada sentil çakısı ile olması gereken boşluğu tam veremiyor olabilirsiniz. Bosluk değerini imalatçının önerisine göre yapın muadillerine yada tahminlere göre değil.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Selamlar, bu sabah emme ve egzozu 0.07 yaptım. Gözlemleyip sonuçları yazacağım.

Motosikleti
SuZan
bilgi olması açısından bir daha yapacak olursanız resimleri paylaşırmısınız? cub motorlarda subap ayarını merak ediyorum :)

Motosikleti
Hero X Pulse 200
bilgi olması açısından bir daha yapacak olursanız resimleri paylaşırmısınız? cub motorlarda subap ayarını merak ediyorum :)

yarın öbür gün yine çalışmazsa yine yapacağım mecburen :cherry: o zaman fotoğraf paylaşırım, çok kolay zaten.

Motosikleti
Ns200 15"

Sağ kısımda bulunan krank kapağı ve yuvarlak bir kapak var onları sökün, sökülen yuvarlak kapak volandaki işareti bize gözterir o işaret sente işaretidir, o çizgiyi bir tutturunca üst kapaktaki 2 adet kapaklar sökülür (yanlış hatırlamıyorsam 17 mm anahtar tutmaktadır) ve uygun sentil çakısı ile tatlı sıkılıkta ayarlanır (somun itici sıkılacak veya gevşetilcek konuma getirilir ve uygun sentil çakısı ile bıçakla tereyağı keser gibi sıkılıkta olunca sıkma işlemi durdurulur ve iti ci bir pense yardımı ile tutulup altındaki somun sıkılır).

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Arkadaşlar sorun bujideymiş bujiyi değiştirdim ve sorun düzeldi. Bu sayede subap ayarı konusunda kendimi geliştirdim 😁😁😁

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar