19 Nisan günü yaptığım yağmurdan kaynaklı kaza

Geçen sene Rx3i ile mermer su oluğunda ön tekeri kaptırıp düşmüştüm. karşımda ters şeritten hızla gelen arabadan kaçayım derken oluğu farketmeden ön tekeri kaptırmamla düşmem bir oldu geçmiş olsun size bir şey olmasın

F54

Bazı şeylerin doğal sonuçları var tabii. Islak zemin kayar. Kar kayar.
Uygun lastiğiniz yoksa düşersiniz.
Arabada zincir yoksa kayar.
Şerit çizgisi kaygan olur, yatık veya açılı yakalanırsan düşersin.

Tramvay rayları kaygandır ama her üstünden geçen düşmez. Düşünce de, raylar yüzünden düştüm denmez

tran raylarında ben düşmedim ama kayma sonucu bir defa yan oturan anam düştü motosikletten yaw motor da bi hafiflik oldu aa bi baktım anam yerde oturuyor :) :p

Nasıl ilk defa duyuyorsunuz. Yerlerin ıslak olması sebebiyle pek çok kez kaza olmuştur. İki teker üzerinde giden bir alet bu. Yola tutunamayınca kayıp devriliyor. Fren mesafeside uzuyor. Yağmur pek ala kaza sebebi olabilir.

Ne yazıkki yağmur kendiliğinden bir kaza sebebi değildir, Yağışlı bir sürüşte sürüş stili tamamen minimum güç ve yola göre davranışla kolaylıkla absörde edilebilir. Bunu yola dökülen yağ içinde söyleyebiliriz, Yağı farketmemek bir sürüş hatasıdır, yol üzerindeki engel ve renk değişikliklerine tepki verememek sürücü hatasındadır. Velhasıl tüm motorlu araçların karıştığı kazalar için insan faktörü tek nedendir. Sevgilerle.

Benim aklıma gelen 2 şey var .
1 motosiklet cbr abs yok ön fren
2 ilk yağan yolu tam ıslatmayan ama kuruda olmayan durum .

İkisinin birleşimi müthiş olur.

Geçmiş olsun

michellin lastiklerini severim ama bizde hep giriş sınıfı serileri olan city girip , pilot street gibi seriler satılıyor kötümü değil bu lastiklerde orta şekerin bir tık üstü lastikler ama o fiyatlara muadil markalarda daha üst kalite lastik olabiliyor..
Michellinde gerçekten kaliteli bir lastik alıcaksan power5 road 6 serisi falan kesenin ağzını açıcaksın ..

Motosikleti
Mt25
Aynı model lastiklere sahibim. Bende memnun değilim bu lastiklerden. Kuru ıslak zemin farketmiyor. 15000 km kullandım kesinlikle parasının malı değil. Yeni lastikleri Mitas almayı düşünüyorum.

Aynı model lastiklere sahibim. Bende memnun değilim bu lastiklerden. Kuru ıslak zemin farketmiyor. 15000 km kullandım kesinlikle parasının malı değil. Yeni lastikleri Mitas almayı düşünüyorum.

Mitas MC50 kullandım. İlk başta güzel lastik. Fakat 6.000 km kadar sonra lastiğin ortası sertleşti.
Söküp tekrar Winter Gripe geriye dönmüştüm.

6.000 km kadar sonra lastiğin sertleşip kaydırmaya başlaması durumunu forumda bir iki kişi kullanıcı daha tecrübe etmişti.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Mitas MC50 kullandım. İlk başta güzel lastik. Fakat 6.000 km kadar sonra lastiğin ortası sertleşti.
Söküp tekrar Winter Gripe geriye dönmüştüm.

6.000 km kadar sonra lastiğin sertleşip kaydırmaya başlaması durumunu forumda bir iki kişi kullanıcı daha tecrübe etmişti.

Eski motorumda Mitas Mc50 kullanırken bende de o düzleşme olmuştu. Gerçi 6000'de olmadı ama daha sonra oldu.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yaklaşık kaç kmde o düzleşmenin olduğunu hatırlıyor musun?

Ben Mc50 M-Racer'dan 2 set kullandım. İlkini 17000 km kullandım ki 3-4000 km önce düzleşme olmuştur, ötekisini 11500 km kullanıp çöpe atmışım yaz vakti.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar