2022 Temmuz Gezi Plani - Bozkir

Motosikleti
Yok
2022 izinlerimle Kurban Bayrami tatillerini birlestirince 16 gunluk bir gezi plani cikarttim. Her ne kadar sicak olacaksa da bu kez gezi hedefim Orta Anadolu, ismi de Bozkir. Aksilik olmazsa rota asagidaki gibi.

https://bit.ly/3N7hjdW

01 / Istanbul - Yalova - Gemlik - Bursa / 100km
02 / Bursa - Bozuyuk - Kutahya - Afyon / 280km
03 / Afyon - Aksehir - Beysehir - Konya / 300km
04 / Konya - Konya - Konya - Konya / OFF
05 / Konya - Aksaray - Derinkuyu - Nevsehir / 260km
06 / Nevsehir - Goreme - Urgup - Nevsehir / 60km
07 / Nevsehir - Urgup - Uchisar - Kayseri / 100km
08 / Kayseri - Kayseri - Kayseri - Kayseri / OFF
09 / Kayseri - H.Bektas - TuzGolu - Ankara / 380km
10 / Ankara - Ankara - Ankara - Ankara / OFF
11 / Ankara - Gerede - Karabuk - Safranbolu / 230km
12 / Safranbolu - Safranbolu - Safranbolu - Safrabbolu / OFF
13 / Safranbolu - Derbent - Bartin - Amasra / 100km
14 / Amasra - Amasra - Amasra - Amasra / OFF
15 / Amasra - Guzelcehisar - Zonguldak - Eregli / 160km
16 / Eregli - Kandira - Izmit - Istanbul / 280km

m42lx0e.png

Suralara git, buralara git, sunu surada ye, yemeden gelme dediginiz yerler, yemekler, restoranlar, oteller vs. tavsiyelerinize acigim.

Temmuz'da gitme diyeceklere not, baska zaman yok, bayram tatili ile birlestirerek olusturdum.

Son düzenleme:
Kütahya'da Kossuth müzesi/evi ne gitmeni öneririm.

Çok özetle hikayesi,
Kossuth 19.yüzyılda Macaristanda muhalif bir politikacıdır. İktidar Avusturya veya Rusyadan muhaliflere karşı destek ister ve Rus askerleri muhalifleri özgürlük savaşında bozguna uğratırlar.

Kossuth ve grubu Macaristandan kaçarlar. Her gittikleri ülke Rusya tarafından tehdit edilir ve hep ülkeden ayrılmaları söylenir.
Sonunda Osmanlıya sığınırlar.

Avusturya ve Rusyadan Osmanlıya ultimatom gönderilir ve muhalifleri geri vermesi istenir. Osmanlı yönetimi bunu reddeder ve kendine sığınan 5000 muhalifin buna karar vereceğini söyler.

Avusturyalı yetkililer 3000 sığınmacıyı ikna ederler. Kalanlar Kütahyaya yerleştirlir. Kossouth burada 2-3 yıl kadar kalır ve bugünkü Macar Anayasasını yazar.
Macar ihtilalinin ardından bu anayasa kabul edilir.

Kütahyada yaşadığı çiftlik evi müze haline getirilmiş olup 1982 ten beri ziyarete açık.

Macar halkı liderlerine şükranlarını sunmak üzere müzeyi ziyaret etmekteler ve her yıl "Macar Özgürlük Savaşı" yıldönümünde bu evde bir törenle Kossouth'u anmaktalar.

Bugüne kadar gezdiğim yerler içerisinde hikayesi beni en çok etkileyen yerlerden biri.

Bu arada gidersen eğer, Kütahya Arkeoloji Müzesi önünden geçeceksin. Orayada mutlaka uğra.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:58 ----------

Konya'ya gidecekmişsin.
Eğer ben Konyaya gitseydim, mutlaka şu obrukları görmeye giderdim...

Son düzenleme:

F54

kapadokya da mutlaka çadır kurmalısın kızılçukur vadisinde gece kör karanlık diye bir olay yok

Kütahya için:
Kossuth Müzesine git mutlaka, Macarların Ataturk’u gibi bir lider desek yeridir.

Hayme Ana Türbesine gitmelisin. Bugün bu topraklarda yaşıyorsak bu ana sayesindedir.

Kütahya’da Dönenler Camii’ye gitmeni tavsiye ediyorum. Çok ilginc bir yapısı var.

Yolunun uzerinde olmayan ama Kutahya sinirlari icinde daha cok yer sayabilirim Dumlupinar Sehitligi gibi ama uzatma yolunu.

Afyon:

Kırkgöz Köprüsü
Çay Kervansarayı
Amorium Antik Kenti
Döğer Kervansarayı
Döğer Kapıkaya 1 ve 2
Aslankaya Tapınağı
Afyon Taş Han
Sultandağı Kervansarayı
İsmail Kumartaşlı Yumurta Sanatları Merkezi(mutlaka git)
Akdağ Tabiat Parkı

Motosikleti
Yok
Kütahya için:
Kossuth Müzesine git mutlaka, Macarların Ataturk’u gibi bir lider desek yeridir.

Hayme Ana Türbesine gitmelisin. Bugün bu topraklarda yaşıyorsak bu ana sayesindedir.

Kütahya’da Dönenler Camii’ye gitmeni tavsiye ediyorum. Çok ilginc bir yapısı var.

Yolunun uzerinde olmayan ama Kutahya sinirlari icinde daha cok yer sayabilirim Dumlupinar Sehitligi gibi ama uzatma yolunu.

Afyon:

Kırkgöz Köprüsü
Çay Kervansarayı
Amorium Antik Kenti
Döğer Kervansarayı
Döğer Kapıkaya 1 ve 2
Aslankaya Tapınağı
Afyon Taş Han
Sultandağı Kervansarayı
İsmail Kumartaşlı Yumurta Sanatları Merkezi(mutlaka git)
Akdağ Tabiat Parkı

Hocam tesekkurler oneriler icin. Asagidakiler yolumun uzerinde, mutlaka gezerim buralari.

Kırkgöz Köprüsü
Döğer Kervansarayı
Döğer Kapıkaya 1 ve 2
Aslankaya Tapınağı
Afyon Taş Han
Sultandağı Kervansarayı
İsmail Kumartaşlı Yumurta Sanatları Merkezi

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:18 ----------

Kütahya'da Kossuth müzesi/evi ne gitmeni öneririm.

Kütahyada yaşadığı çiftlik evi müze haline getirilmiş olup 1982 ten beri ziyarete açık.

Macar halkı liderlerine şükranlarını sunmak üzere müzeyi ziyaret etmekteler ve her yıl "Macar Özgürlük Savaşı" yıldönümünde bu evde bir törenle Kossouth'u anmaktalar.

Bu arada gidersen eğer, Kütahya Arkeoloji Müzesi önünden geçeceksin. Orayada mutlaka uğra.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:58 ----------

Konya'ya gidecekmişsin.
Eğer ben Konyaya gitseydim, mutlaka şu obrukları görmeye giderdim...

Kossuth Evi'ni eklemistim listeye, tesekkurler.
Obruk icin ne taraf gitmek lazim, ne kadar offroad cikar bilmiyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Üstadım, şimdiden iyi yolculuklar. Kazasız belasız sürüşler.

Kusura bakma orta Anadolu ile ilgili pek bilgim olmadığı için çok küçük bir tavsiye olacak belki ama; Kütahyalı, Kırşehir ve Nevşehirli arkadaşlarım hep kuruyemişlerinin lezzetinden bahseder. Eğer kamp yapacaksan akşamları bira ile sana eşlik edebilir.

Motosikleti
mt-25
konyada mevlana, çanakkale savaşı minyatürü, konya panorama müzasi. bunlar yakın mesafede yürüyerek hepsini gezersin. o yürüyüş yorgunluğunu bi etli ekmek(mevlana-bıçakarası) dinlendirir. off günün olduğu için konya tropikal kelebekler vadisine de gitmelisin
https://www.youtube.com/watch?v=HQ4jh_taRx8
yolun açık olsun tekerin düz bassın

Nevşehir’den Niğde’ye Aladağlar milli kampına ordan Varda köprüsünü görmek için fazla mesafen kalmamış.

Motosikleti
Yok
konyada mevlana, çanakkale savaşı minyatürü, konya panorama müzasi. bunlar yakın mesafede yürüyerek hepsini gezersin. o yürüyüş yorgunluğunu bi etli ekmek(mevlana-bıçakarası) dinlendirir. off günün olduğu için konya tropikal kelebekler vadisine de gitmelisin
https://www.youtube.com/watch?v=HQ4jh_taRx8
yolun açık olsun tekerin düz bassın

Tesekkurler hocam. Google Maps'te Tropikal Kelebek Bahcesi icin yorumlar cok iyi degildi nedense ama gidip kendim gormek isterim elbette.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:46 ----------

Nevşehir’den Niğde’ye Aladağlar milli kampına ordan Varda köprüsünü görmek için fazla mesafen kalmamış.

Varda Koprusu oldukca guneyde hocam, ben muhtemelen Nigde'ye hic inmeden Konya-Aksaray-Derinkuyu-Nevsehir 'e gecmeyi planliyorum

Kossuth Evi'ni eklemistim listeye, tesekkurler.
Obruk icin ne taraf gitmek lazim, ne kadar offroad cikar bilmiyorum.

Tipik bir obruk görmek için offroada gerek yok.

Konyadan Aksaraya giderken yol üzerinde Kızörene gelince kuzeye, Obruk Bucağına sapman yeterli.
Asfalt yoldan giderek 4 km sonra Obruğa varacaksın.

Bu obrukla ilgili anlatılan birde efsane var.

Vaktiyle burda obruk adında bir mahalle varmış.
Birgün bir dede mahallede bir evin kapısını çalar.

"Yokmudur bir parça yiyecek bir şeyiniz".
Kadın kucağında çocuğu olduğu için üşenir, kalkmak istemez "verecek bir şeyim yok" der.
Dede tekrar sorar. Kadın "yok" deyince,

Dede, "obruk ola oyulasın, suyun içilsin, balığın yenilmesin" der.

Dede ayrıldıktan sonra, mahalle oluşan obruğun içinde kaybolur.

Oranın suyu hala kaşıntı için içilir ama balığı yenilmez.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Muhtemelen o tarihte Burhaniyede olacağım ama olur da Ankarada olursam Ankara ve çevresini tanıtıcı bir program yapıp eşlik de isterim.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kütahya'nın tarihi eserlerinden.
Hava Er Eğitimin menşur "Göt Dağı" ile bir ilgisi var mı bilmiyorum.:pale:

analc.jpg

6527480.jpg

PEKMEZPAZARI (HACI AHMET, ANALCI, ANALICA) MESCİDİ – KÜTAHYA

Kütahya Mevlevihanesi’nin karşısında, Pekmezpazarı Köprüsü’nün yanında bugünkü Kütahya Belediyesi İşhanı’nın karşısında bulunmaktadır. Giriş kapısı üzerindeki kitabesinden öğrenildiğine göre, Germiyanoğlu Süleyman Şah zamanında, Yusuf oğlu Hacı Ahmet tarafından 1369 yılında yaptırılmıştır. Bu kitabenin Süleyman Şah dönemine ışık tutması yönünden de önemi vardır.

Kitabe:
Benâ haze’l-mescidi’l-mübarek fi devleti el Sultan el-a’zâm
El-âdil Şâh Çelebi halledallahu mülkehu
Taleben li-merzâtihi li-kavli’n-Nebi aleyhi’s-selâm men
Beallahu mesciden
Yebteği bihi echullahi benallahu lehu fi el-Cenneti mislihi
İbn el-Hac el Haremeyn Hac
Ahmed bin Yusuf fi muntesifi Şehri’l-muharrem
Fi Seneti ihdâ ve Seb’ine ve Seb’amiete (771) 1369.

Mescit kare planlı küçük bir yapıdır. Duvarları taş ve tuğla karışımından yapılmıştır. Kuzeyine tuğladan camekânlı ve oldukça dar üzeri çatılı bir son cemaat yeri eklenmiştir. Minare son cemaat yerinin içerisinde, kesme taştan olup, yenidir. İbadet mekânının üzerini örten kubbe 90 cm. kalınlığındaki duvarlara Türk üçgenleri ile oturtulmuştur. Mihrap yakın tarihlerde üst kısmı dışarı taşkın bir niş biçiminde yapılmış olup, minberi de yenidir. İbadet mekânını örten kubbe göbeğine bir ayet yazılmış, etrafı bitkisel motifli bir bordür ile çevrilmiştir.

hocam bir seferde komple karadeniz ardından da gürcistan batum yapsanız ya ? hemde gitmek isteyenlere tecrübe olsun :)

Motosikleti
Yok
hocam bir seferde komple karadeniz ardından da gürcistan batum yapsanız ya ? hemde gitmek isteyenlere tecrübe olsun :)

Hocam her sey sirayla. Tum Turkiye'yi gezme planim var, bir sonraki gezi muhtemelen Guneydogu Anadolu olacak, sonra Karadeniz. Burada bir kac nokta var kendime gore, birincisi bu kadar uzun yollarda tek basima olmak istemiyorum artik. 20 gun tek basina gezmek zor ve sIkIcI olabiliyor. Su an gezebilecegim insan yok kafama gore, tanidiklar ya islerinden ya eslerinden dolayi gezemiyor :p

Eylul'de olabilirse Yunanistan'a da gidebilirim.

Mevlana'ya uğrama bence. Sebebini ayrıca başka konuda tartışırız.
Kapadokya bölgesinde yemek yeme planın olursa, Göreme de Cappadocia Cave Suites otelin restoranını bi değerlendirmeni tavsiye ederim. Konaklamadım, otel kısmı için bir şey diyemem, lakin restoranı çok güzel. Yemekler belki 10 numara değil (kötü de deği), ama sunum, hizmet ve özellikle manzarası şahane. Göreme'yi, Uçhisar'ı, Avanos'u aynı yerden izleyebilirsin, özellikle de akşam. Yoğurt çorbası ayrı bir güzeldi.

Şimdiden iyi eğlenmeler...

Motosikleti
Yok
Tipik bir obruk görmek için offroada gerek yok.

Konyadan Aksaraya giderken yol üzerinde Kızörene gelince kuzeye, Obruk Bucağına sapman yeterli.
Asfalt yoldan giderek 4 km sonra Obruğa varacaksın.

Yol ustu oldugu icin ekledim listeye :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:16 ----------

Mevlana'ya uğrama bence. Sebebini ayrıca başka konuda tartışırız.
Kapadokya bölgesinde yemek yeme planın olursa, Göreme de Cappadocia Cave Suites otelin restoranını bi değerlendirmeni tavsiye ederim. Konaklamadım, otel kısmı için bir şey diyemem, lakin restoranı çok güzel. Yemekler belki 10 numara değil (kötü de deği), ama sunum, hizmet ve özellikle manzarası şahane. Göreme'yi, Uçhisar'ı, Avanos'u aynı yerden izleyebilirsin, özellikle de akşam. Yoğurt çorbası ayrı bir güzeldi.

Şimdiden iyi eğlenmeler...

Mevlana Muzesi'ni 2004 yilinda gezmistim, simdi sadece gecerken ugrarim, ozellikle gezeyim bir telasim yok. Restoran onerinizi not ediyorum, tesekkurler.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Hocam her sey sirayla. Tum Turkiye'yi gezme planim var, bir sonraki gezi muhtemelen Guneydogu Anadolu olacak, sonra Karadeniz. Burada bir kac nokta var kendime gore, birincisi bu kadar uzun yollarda tek basima olmak istemiyorum artik. 20 gun tek basina gezmek zor ve sIkIcI olabiliyor. Su an gezebilecegim insan yok kafama gore, tanidiklar ya islerinden ya eslerinden dolayi gezemiyor :p

Eylul'de olabilirse Yunanistan'a da gidebilirim.

Vize durumlarını ayarlayabilirsen Yunanistan'ı tavsiye ederim. İpsala'dan çıktıktan sonra yarım saat mesafede Dedeağaç (Alexandropouli) kasabasında belediye kampingi çok güzel. Sınır geçme kuyruk falan zaten sabah istanbuldan çıksan öğleden sonra oraya varırsın, yola devam etmeden önce dinlenme olur. En az bir gece kalıp devam edersin. Halkidiki taraflarında da çok güzel kampingler var ama önceden internetten bulup rezervasyon yaptırma gerekebilir, biz arabayla gittiğimizde yer bulabilmek için 4-5 ayrı kamping dolaşıp en sonunda birinde yer bulabilmiştik. Oralardaki kampinglerdeki temizliği, sessizliği ve düzeni gördükten sonra buradakilerin en iyisi bile kötü gibi geliyor.

Motosikleti
Yok
Herkese merhabalar,

2 Temmuz Cumartesi sabahi ciktigim geziyi bugun itibariyle tamamladim, eve dondum.

Genel istatistikler;

KM - 2802 KM
YAKIT - 2400 TL
KONAKLAMA - 3650 TL

Sehirler;
-
Kutahya / 1 gece
Afyon / 2 gece
Konya / 3 gece
Goreme / 3 gece
Kayseri / 2 gece
Ankara / 1 gece
Safranbolu / 1 gece
Kdz. Eregli / 1 gece

Gezi notlari ayri basliklar halinde yayinlayama calisirim, cok uzun cikabilir.

fe5rfvm.jpg

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar