Videoyu okumadım ama benim mining yapılmış kartlarımı satın alan arkadaş hala keyifle oyun oynuyor. Hatta ben mining yaparken çok daha az yıpranmıştır onlar. Burada uzun uzun anlatmayayım ama şu aralar ethereum denen coinin mining olayı bitti, bir sürü miner boşta kalınca başka coinleri mine etmeye geçti o coinlerde yığılma olunca pastadan alınan pay da azaldı yani şu anda ekran kartı ile mining yapıp elektrik parasını çıkaracak coin kalmadı gibi. Bir çok kişi minerları kapattı, az miktarda, ucuz elektrik bulabilenler devam ediyor. Yani piyasa ikinci el ekran kartı dolacak, oyuncular için tam da ikinci el kart alma zamanı.
Mining yapılmış kart alınır, ama nasıl alınır. Bir kere önce kartı satanın tipine bakın, R25 motorcusu gibi bir tipse almayın. Cahil cahil kartın canına okumuştur, kartların ayarlarını düzgün yapamadığı için de miningden de çok kazanamamıştır zaten.
Ama işi bilen birine benziyorsa, miningden güzel kazandıysa demek ki akrtları en karlı olacak şekilde optimize edebilmiştir, böyle düzgün çalıştırılmış kartlar da oyun bilgisayarları içinde oyun oynarken yüksek sıcaklıkta çalışıp kapalı oldğunda soğumuş, yani sürekli sıcaklık değişimlerine maruz kalmış kartlardan daha az yıpranmış olur. miningden kar edebilmek için elektrik tüketimini azaltmak şart, örnek olarak nvidia gtx 1070ti modeli bir kartı vereyim: Bu kart normal varsayılan ayarları ile oyun oynandığında (ya da mining yapıldığında) tek başına 180W güç çekiyor. Oyun oynarken hem çok ısınır hem kapalı kasa içinde yani soğutması zor ortamda kendi fanları da yüksek hızlı dönmekten çabuk eskir hem de oyun oynarken ısınır, normal oyun sırasında 80*90 derece sıcaklıklar normal kabul ediliyor, bilgisayar kapalıyken soğur, sürekli ısınıp soğumaktan malzeme de eskir. Aynı kart mining için kullanıldığında 180W güç çekmek yerine güç ayarlarından gücü düşürülüp 100W'a ayarlanırsa mining'de çok küçük dikkate alınmayacak bir performans azalması olur ama 180W yerine 100W gayet güzel 80W kara geçirir, bu şekilde güzel mining yapılır ve miner açık kasada rahat rahat soğuyan ortamda olunca en fazla 50-55 derece sıcaklıkta fanlar da %30 hızında sakin sakin çalışır, neredeyse sesi bile duyulmaz ve 24 saat çalıştığı için sıcaklık değişiklikleri falan da olmaz. Şimdi bu şekilde düzgün mining yapmış birinden kart alınır.
Sıfır ekran kartları çok aşırı pahalı ama ikinci elleri ucuz alın. kötü kullanılmış kartlar belli olur hem satıcısının tipinden hem kartın tipinden. Hangi marka güç kaynağı ile kullandı, fanları normalde %kaç hızda çalışıyordu falan gibi şeyler ipucu verebilir, fiyatı düşürmeye çalışın. Düzgün mining yapmış birinden kart alıyorsanız da yine ucuz alın düzgün mining yapmış biri zaten kartın parasını çıkarmış kar etmiştir, böyle kartlara öncelik verin ama yine de çok para vermeyin. Ztaen piyasa bol miktarda ekran kartı doluyor.
Ben de elime nakit geçince nvidia 3000 serisi bir iki kart denk gelirse alıp kenara atacağım, bir sonraki mining furyasında hazır olmak lazım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:42 ----------
Videoyu hepsini izledikten sonraki edit: Videoyu çeken genç arkadaş çok bilgili değil, anlattıklarını waaow iyi demiş demeden önce kendiniz de araştırın. Ama ekran kartı satarken mining yapılmıştır densin dürüst olunsun kısmına katılıyorum. Ben de bu aralar piyasada mining yapılmış ekran kartı denk gelirse alma niyetindeyim ve minig yapmadım diyenden almam zaten. Bir de sistemde hard diske bakın falan demiş, zaten çok kartla yanei 6-8 kartla mining yapanlar hard disk kullanmaz ki, bir hard disk en az 5W güç çeker, Wattların hesabının yapıldığı bir ortamda miner işletim sistemleri flashdisk ile çalışıyor zaten ortada hard disk yok, makinadaki ledlerin hardadığı gücü hesaplayıp onları bile kapatanlar var hard disk çalıştıran zaten bilgisayarında oyun oynayıp boş zamanında mining yapan biridir onun kartı da teker yapan r25 kullanıcısının motoru gibi kabul ederim, almam.
8 kart bir sistemde ve böyle birden çok sistem kurup mining yapanların kartları düzgün iş yaptılarsa alınır o da zaten satıcıdan belli olur. Şile'in virajlı yollarında sarı yeleklerle gezmeye çıkan GS'li amcaların motorları gibi sayarım o kartlar. Ama oyuncuların çoğu oyun oynamak dışında bilgisayar bilgileri sıfıra yakın oldğu için onlardan çıkan ekran kartları hakkındaki fikrim ortalıkta elinde eldiven bile olmadan r25 ile teker yapan apaçilerin motorlarına nasıl bunların içindne geçilmiştir uzak durun diyoruz o şekildedir.
Benim 3 yıl önceki mining bitti kapatıyoruz dediğimiz zamanlarda elimdeki 8 karttan 7sini satmıştım biri dursun kenarda diye elimde tutmuştum, hem kartları nsıl kullandığımı bile tanıdık kişiler aldı ve hala oyun oynuyorlar hem de zaten parasını çıkarmış kar ettirmişlerdi, çok yüksek olmayan fiyat vermiştim. Bu şekilde kart bulursanız alın ama dikkat edin.
Neyse, mining yapılmış kart kötüdür, şimdi onlara talep olmasın da ucua denk getirme ihtimalim yüksek olsun. bana nvidia 3070 falan tipte kart lazım. siz almayın ki ucuza alayım.