Ya ben anlamıyorum, bir tane adam gibi motor alıp hayatın tadını çıkarmak varken eve stok yapıp başkalarının da hayatını çalmak nasıl bir düşüncedir? Hayatın her alanında fırsatçılık yapıp kolay lokma peşinde koşmak? Çalışmadan güzel yaşamanın yollarını aramak? Bizi bu hale getiren faktörler nelerdir? Aslında kötü idik de yaldızımız kazınınca mı gerçekler ortaya çıktı?
Biz halk olarak paraya taparız. İşin ucunda para oldu mu yaptıklarımıza "günah işleme özgürlüğüne müdahele" gibi dini motifler bulmaktan çekinmeyen zerre Allah korkusu olmayan bir toplumuz. Belki de çok temiz ve safız ama hep kötülerin sesi daha yüksek çıktığından o kötüleri sürekli görüyoruz hayatlarımızda, sosyal medyada. Bak çok açık konuşuyorum tek korkumuz mahalle baskısı, "o ne der bu ne der" korkusu..
Memlekette parayı bulan emlakçı, al satçı olur, al sattan parayı bulan inşaat yapar, müteahhit olur. Motosiklette de aynı mantık var, düşük cc'ye gücü yeten onu stoklayıp satacak, ileride daha iyi motor alıp onu satacak, sonra araba işine girecek, galerici olacak, sonra da sınırlı kitleye hitap eden Dodge, Ferrari satan farklı düzey bir galerici olacak.