10bin km bir spor lastik için iyi bir ömür.

Şimdi küçümser gibi bir imaj çizmek istemem, asla o yaklaşımda değilim, ama Supercorsa'yı hiç aklına bile getirme. Ne kışın tutar, ne 4-5bin km'den fazla ömür sunar, ne de R25'te öyle bir lastiğe ihtiyacın var. Litrelik motorlar dışında herhangi bir motorda sokakta hiç bir esprisi yok Supercorsa'nın, hatta litrelik motorlarda da onların yerine M9RR gibi lastikler yine daha doğru bence. Rosso Corsa ve Supercorsa sadece pistte ihtiyaç duyulması "gereken" bir takım ekstra özelliklere sahipler.
İşin aslı, yol koşullarıda Road5 yerine M9RR tercihinin bile gerektireceği kadar bir ekstra tutuşa ihtiyaç olacağını sanmıyorum, buna kendimi de dahil edebilirim. Cebimde para var kardeşim ben sahip olabileceğim en iyi tutuşa sahip olmak istiyorum dersen, M9RR al geç. Hem ıslakta da bir tutuş verecektir, hem de yoldaki boka püsüre karşıd a toleransı yüksek, hem de daha uzun ömürlü. Supercorsa bunladan üçünü de sunmayacak, üstüne yarısı kadar ömür sunacak.
Önemli olan güzel asfalt. Eski motorunda Mitas'lar 7-8binde bitmişti sonra tatile çıktım demiştim, yeni lastik uzun yolda düzlemesin diye. O bitik Mitaslar ile ben Sabuncubeli'ni peg sürte sürte çıktım. Marifetinden değil, iyi asfalt varsa tutuş her türlü çok güzel, asfalt kötüyse de ne takarsak tak işin sonu cacık. O yüzden aslında yol sürücüleri olarak öyle lastiklere pek ihtiyacımız yok. Yani çok da lazım değil ama M9RR al bence diyorum. Supercorsa ise tekrar, aman diyorum. Canını yolda bulmuş gibi sürmüyorsan hiç bir anlamı yok, öyle sürsen bile SC'nin seni kurtarabileceği bir asfaltta mısın?