Aliexpressten alacağınız lexin, wyxin, Vnetphone (v4 v6 pro), qplove, v6 Pro vs gibi Markaların 4 ve 6 kişilik modellerinin hepsi aslında benzerdir/aynıdır. Ve birbirleriyle genelde sorunsuz bağlanırlar ve 2'den fazla kişi ile bağlansanız da kişiler arası geçişler sorunsuzdur genelde (bunların %90'ından fazlasında konferans görüşme de yoktur). Ancak freedcone gibi bazılarında diğerleriyle bağlanma sorunu da yaşayabilirsiniz.
Şöyleki; Vnetphone v6 ile freedcone'u eşleştirdiğimizde sorunsuz eşleşiyor ve konuşuluyor ancak vnetphone ile 3. bir kişiye de bağlanıp konuşup tekrar vnetphone-freedcone arası konuşmak için geçiş yapılmak istenildiğinde vnetphone kullanıcısı istek gönderebilip freedcone da o isteği alıp bağlantı sağlanırken freedcone kullanıcısı istek gönderemiyordu(ya da vnetphone o isteği algılamıyor/alamıyordu), bundan dolayı freedcone kullanıcısından istek gelirse diğer (Vnetphone) kullanıcısının haberi olmuyor, tekrar bağlantı sağlanamıyordu, bağlantı (Eşleştirme değil konuşabilmek için tekrar bağlantı) isteğini Vnetphone'un yapması gerekiyordu. Yeni modellerinde bu durum nasıldır bilemiyorum tabii.
Ha aynı markalar arası bağlantılar genelde sorunsuz.
Türkiye'den 1500-2000tl bandına alabileceğiniz intercom ürünleri Aliexpresste 600-700tl bandında ancak %50 vergi de işin içine girince nihayi fiyat 1000-1100 tl bandına çıkıyor. Nereyi tercih edeceğiniz size kalmış. Türkiye'de düzgün/ürünün arkasında duran, en ufak sorunda mırın kırın etmeyen bir satıcı bulursanız garanti için Türkiye'den alınabilir belki derim ancak ben çok da denk gelemiyorum öylelerine. Ayrıca %50 vergiyle bile fiyat Türkiye'dekinin yarısı oluyor, bunun için Aliexpress'ten almak halen daha mantıklı ve 150Euro sınırına da takılmadığınız için satın alma kısmında vergisini de ödüyorsunuz ve direkt size ulaşıyor.
Ek bilgi: Intercom diye sadece bluetooth bağlantısına izin veren ucuz, intercomVARİ şeylere aldanmayın/almayın.