Devir zarar etmeme devri ise Beverly 500 olmaz hemen elden çıkartamazsın aylarca ilanda kalır ayrıca Beverly 500ün yedek parça veya grenaj fiyatlarından haberdarsın değil mi? XMAX dediğin motor altın gibi ve parçası da her yerde var alırsın haftasında da fiyatta çok uçmamak şartı ile hemen satarsın senin de yukarıda dediğin gibi. Ama hem bunu deyip hem de beverly 500 tavsiye etmek biraz garip olmuş. Beverly 500 çok güzel bir motor belli ki beğeniyorsun daha önceden de biliyorum bahsi geçmişti ben de çok beğenirim ama gerçekçi olmak lazım xmax 400 kafan çok daha rahat binilebilecek bir motor hem yedek parça hem işletme maliyetleri yönünden. 70 bin liraya ikinci el az km Mt25 veya xmax 250 alınır değer kaybı hiç yaşanmadan prim yapılarak istendiği zaman satılır. kle500 vs gibi bir tercih yapmak zaten bildiğin kumar oynamak verdiğin paranın 2 katını bir anda harcayabilirsin. Aynen benim zamanında Chrysler Grand Voyager aşkı ile satın aldığım 3.8 litre V6 araç gibi. Aldığım paranın yarısı kadar bana bir sene içinde masraf çıkarttı ama hiçbir zaman pişman olmadım verdiği keyif o kadar yüksekti ki.
Şimdi ya yazdığımı okumadın ya anlamadın ya anlamak istemedin
.
En başda konuştuğum bahsettiğim scooterlar yüksek hacim scooterlar
altını kalın kalın çiziyorum Yüksek Hacim Scooterlar
ben xmax 250 yada 300 den bahsetmedim 400 den Bahsettim.. Benim bu forumda her defasında cumhuriyet altını diye bahsettiğim xmax 250 lik versiyonudur
. 300 lüğün bile satışı ikinci eli 250 liğine göre ağırdır
bazı insanlar Yüksek hacim scooterlara bayılır onun alıcı kesimi çok ayrıdır güçlü scooter çokda keyiflidir
Bende çok severim ..
Doğru fiyata elden çıkmıycak motor yoktur aylarca elinde falan kalmaz fiyatla uçarsın o başka
bir haftada X9 500 satıldı .. 96 model Triumph tiger ben bile kimse almaz dedim adamlar 2 ayda sattı motoru
Beverly 500 dediğin motor 50-60 bin tl lik motor o kalite o hacime bedava ciddi diyorum bedava 50cc lik Çin malı sıfır scooterlar 25-30 bin tl olmuş..
Sym nin kymco nun 50cc likleri 35-40 bin tl olmuş sıfırı
500cc hemde İtalyan malı en üst seviye kalitede motor alıyorsun 50-60 bine
şimdi ben bunu tabiki öneririm
bana göre bedavadır fiyat performans fırsat ürünüdür ..
sorun beverly beğenip beğenmemem değil ben piaggio vespa grubunun alayını beğenirim esas da X10 hastasıyım param çok olsa yürüyen cadillac harika bir alet .. ikinci motor olarak uyguna olsa düşünmem koyarım köşeye satmam da..
Beverly nin yedek parça fiyatından tabiki haberim varda senin xmax 400 ün yedek parça fiyatından haberin yok galiba 250 demiyorum 400 diyorum
.
şöyle diyim egzozun üstündeki minnacık orjinal plastik egzoz koruma 800 tl arka el tutamağı ufacık parça 2 bin tl ..
xmax ufak ufak bir çok grenaj dan karoseri parçadan oluşuyor yani yekpare tek bir grenajı yok haliyle bu parçalar tane tane fiyatlarını topladığında çok yüksek yekünlere geliyor
özellikle bir kaza anında
minumum parçanın fiyatı 1500 tl lerden başlıyor.. Beverly de tam aksine yek pare tek parçadır mesela arka komple grenaj tek taraf 3500 tl di motopit de 2500 tl yede satılıyor .. en fazla rengi aynı olmaz gider boyatırsın parça olsunda..
Piaggionun Türkiye de yedek parça sorunu hiç olmadı
motopit ve bir kaç tedarikçi yıllardır her tür parçayı getiriyor
olmayan parçayıda sipariş geçerseniz getirtiyorlar..
Bir scooterda değişecek bakımda en pahalı parça varyatör kayışıdır beverly 500 orjinal 1500tl xmax 400 ün. 2500 TL dir .. en sıradan değişebilir parça beverly de arka stop 1200 tl dir xmas çift parçadır stoplar tanesi 1300 tl yani iki tanesi 2600 tl dir.. en son Beverly de çift amortisör maşa toplam 15 bin tl idi xmas de en son orjinal amortisör tanesi 4500 tl idi yani iki amortisör bir maşa onda da hemen hemen aynı fiyatlara denk gelir belki geçer bile..
Her şeyi geç artık ucuz parça kalmadı benim yiğenim xmas 250 ile geçen sene yada 2 sene oldu temde kaza yaptı motoru yürür halde sakarya ya kadar temden götürdü yani motor yürüyordu çalışıyordu ona rağmen servisde 27 bin tl masraf çıktı .. millet 50cc lik motorlarla kaza yapıyor duyuyorum 5 bin tl 10 bin tl masraf çıkıyormuş.. yani o pahalı şu pahalı diye bir şey yok artık her şey pahalı..
Eskiden piaggio pahalı Japonlar ucuz deniyordu şimdi piaggio gene pahalı ama Japonlarda artık pahalı ucuz bir şey kalmadı
Tekrar ediyim bu forumda her zaman cumhuriyet altını dediğim xmas 250 dir ..
ne 300 ne 400 versiyonudur
Önceki mesajımda da xmas 400 den bahsettim 250 den değil
özellikle yüksek hacim scooter diye üstüne basa basa yazdım
xmas 400 öyle ha deyince elden çıkan bir motor değil çünkü ucuz bir motor değil parçası 250 gibi uygun değil yakıtı 250 lik gibi az değil
bakım fiyatları 250 lik gibi uygun değil..
Ondan dedim 150-160 bin tl ye gidip xmas 400 e vermem ben şahsen
150-160 bin xmas 400 verip bir sene sonra satmaya kalktığımda beverly ile aynı sıkıntıları yaşarsın xmas ismine bakıp 250 ile karıştırmayın 400 ü..
Aynı sıkıntıları üç aşağı beş yukarı iki makinede de çekeceksem şayet gider en az paraya en yüksek verim yapan motora yatırırım paramı
üstüne cebime kalan param da karım dır .. 150-160 vereceğime aynı işi 50-60 a çözebiliyorsam tabiiki 50-60 çözüp 100 bin tl mi cebimde tutarım
.
Sonuçta risk aynı..
---------- Mesajlar birleştirildi - 04:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:47 ----------
Düşünmüyor değilim ama, gerek 2.eli gerek yedek parça bulunabilirliği biraz sıkıntı görünüyor. Varsa tecrübeniz paylaşmanızı rica ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:21 ----------
şu an sattığım motor d400 değil, pek bir şikayetim yoktu sadece ufak kalıyordu biraz altımda o kadar.
Tdm 850 im vardı hiç girme çok agresif motor yani ciddi bir motor tecrüben yoksa tepkileri çok dengesiz sert bir motordur