- Konu Yazar
Herkese merhabalar. Yeni (sıfır) motosiklet alma evresindeyim ve araştırma yapıyorum, forumdaki deneyimli motosikletçi arkadaşların da görüşünü almak istedim. Daha önce Çin malı motosikletlerden (Mondial, Kuba) ağzım çok yandı, dersimi aldım ve bir daha onlara asla bulaşmam. Kendime söz verdim Japon alıcam bir dahaki motosikletimi diye. Bütçem 50 bin civarı. İstediğim commuter tarzı bir motosiklet. Şu an bu bütçeye uygun tek Japon Yamaha YS 125 (2020 model) var. Bildiğiniz gibi motor geçmişteki YBR'nin çok benzeri ve pek bir yenilik yok. Şu anda 2021 ya da 2022 modeli de yok satışta.
Bu fiyat aralığında Çinli olmayan Hintliler de var: Bajaj Pulsar NS 200 ve Hero X-Pulse 200T. Fiyatları Yamaha'ya benzer (aşağıda). Hintliler Çinlilerden mutlaka daha iyidir ama uzun vadeli kullanımda arıza çıkartırlar mı ya da yedek parça sorunu olur mu bilemedim.
Alacağım motoru uzun yıllar şehir içi her gün işe gidip gelmek için kullanmak için alacağım ve tek kriterim sağlam olması, kronik ya da kronik olmayan sorun çıkartmaması ve ileriki yıllarda yedek parça sorunu yaşatmaması. Yamaha YS 125 tüm kriterlerimi karşılıyor ama diğer Hintliler de hem motor hacmi hem de diğer yönlerden (ön-arka disk frenler, ABS, sıvı soğutma, vb.) Yamaha'dan çok daha iyiler. Siz hangi motoru önerirsiniz tecrübelerinize dayanarak?
Yamaha YS 125 (50,000 TL) - 2020 model
Bajaj Pulsar NS 200 (54,500 TL) - 2022 model
Hero X-Pulse 200T (48,000 TL) - 2020 model
Herkese teşekkürler şimdiden.
Bu fiyat aralığında Çinli olmayan Hintliler de var: Bajaj Pulsar NS 200 ve Hero X-Pulse 200T. Fiyatları Yamaha'ya benzer (aşağıda). Hintliler Çinlilerden mutlaka daha iyidir ama uzun vadeli kullanımda arıza çıkartırlar mı ya da yedek parça sorunu olur mu bilemedim.
Alacağım motoru uzun yıllar şehir içi her gün işe gidip gelmek için kullanmak için alacağım ve tek kriterim sağlam olması, kronik ya da kronik olmayan sorun çıkartmaması ve ileriki yıllarda yedek parça sorunu yaşatmaması. Yamaha YS 125 tüm kriterlerimi karşılıyor ama diğer Hintliler de hem motor hacmi hem de diğer yönlerden (ön-arka disk frenler, ABS, sıvı soğutma, vb.) Yamaha'dan çok daha iyiler. Siz hangi motoru önerirsiniz tecrübelerinize dayanarak?
Yamaha YS 125 (50,000 TL) - 2020 model
Bajaj Pulsar NS 200 (54,500 TL) - 2022 model
Hero X-Pulse 200T (48,000 TL) - 2020 model
Herkese teşekkürler şimdiden.