Cozemedigim bir problem oldu bu sirt agrisi. Iki omuz kemiginin arasi ortaya dogru bir agri oluyor yaklasik 40-45 dk surdukten sonra. Motosiklet africa twin, gidon yukseltme vs. yok. Boyum 191 ve bence postur olarak bir sorun yasamiyorum cunku depoyu dizlerle kavrayip omuzlari bosta birakiyorum. Zaten bel, kol, boyun vs hic bir agri olmuyor baska.
Isin garibi sehir icinde 2 saat araliksiz surdugumde bu agri olmuyor. Buradaki problemi tam olarak nasil tespit edip cozebilirim, benzerini yasamis olan var mi?
Şimdi yukarıdaki cevapların tamamını okudunuz sanırım.
hepsi bir neden fakat ben de aynı ağrıyı çekmiş biri olarak olası nedenleri sıralıyorum.
1 Motosiklet harici yaptığınız bir aktivitede soğuğa maruz kalmanız.
2 özellikle motosiklette duruş pozisyonunuz omuz kaslarınızı sürekli aynı ve aslında aşırı zor bir durumda bırakması. (motosiklet yol sanatı kitabında vakvaklama diye tabir edilen bir durum var ona bir bakın)
3 Motorun hakimiyetinde sorun yaşıyorsunuz ve motora güç vermek yerine kendi kaslarınızı zorluyorsunuz.
4 Uzun yol molalarında kaybettiğiniz elektroliti yerine koymuyorsunuz.
şimdi ilk iki durumda çözüm çok basittir herhangi bir fizik tedavi uzmanına başvurun onlar anında probleminizi çözer.
3. madde yi es geçiyorum onu anlatmak çok uzun sürer ki bunu anlatsam da çok yapabileceğiniz şey değil onun için eğitim almış olmanız lazım ki 1100l süren kişi illa almıştır o eğitimi.
4. maddeye gelince kaslar özellikle sodyum ve potasyum dengesini yitirince kaslılı kalır. Özellikle yorucu aktivitede dahilse aşırı bir şekilde ağrı yapar. Çözümü basittir uzun yolda bol bol katkılı sıvı tüketmek. Katkılı dediğim madden suyu, ayran, sporcu içecekleri felan.
bu arada ufak bir ekleme yapayım. Gidonu yüksekliği ve bedeninize olan uzaklığı bile tek başına bu ağrıyı yapmaya yeter. ki o da 2. maddede bahsettiğim sorundur.