Merhaba, fikir açısından kendi kullandığım ekipmanları ve tecrübelerimi paylaşmak isterim. Bariyerlerde son bulan basit ama can yakan kazamda beni uzun bilek korumalı eldivenlerim bariyerlerin keskin kenarlarından korudu kaza sonunda eldivenimin bilek jiletle kesilmiş gibiydi ancak işini yapmışlardı, uzun racing botlarımın üst kaval koruma yeri de büyük ölçüde kaval kemiğimin kırılmasından korudu, yine de çok şiddetli olduğu için kaval kemiğim biraz ezildi, ancak o gün o ayakkabılar olmasa idi ne olurdu bilemiyorum. Evet yazın bazen çok sıcak, evet konfor istiyoruz ama arkadaşların bahsettiği gibi kaza anında düşeceğimiz açıyı, yeri, şiddeti seçemiyoruz maalesef. Kevlar kot konusu; full kevlar kotum var, yazın gerçekten çekilmiyor doğru. Bu yıl full fileli rider denim efil modelini de ekledim yazın onu deneyeceğim. Uzun bot-kısa bot vs. alacaksan, tavsiyen perforated / vented denen delikli yapı yada hava kanalları olanlara da bakman, yazın sıcaklarda çok rahat edersin (tabii su vs. geçirecekler yazlık tavsiyem bu sadece). Ben uzun yol yada performans sürüşlerimde ekstra dizlik takıyorum ki kaval kemiğimi tam örtsün açık yer kalmasın, belki kulağa fazla geliyor ancak kazayı ve acıyı çeken bilir

. Son olarak çok atlanan ancak sanırım en başlarda gelen bir ekipman; omurga + göğüs yada en azından sadece omurga koruma. Diğer bahsettiğimiz bir çok ekipman bizi sürtünmeye karşı koruyacaktır evet, ancak çarpma-düşme-çarpışma durumunda göğüs kafesi, hayati yer olan omurların olduğu yer düşme-çarpma-çarpışma anında açık ve savunmasızlar.