İki Teker Cenneti Amsterdam

Buraya bunu yazmak istedim çünkü çok fazla bisiklet ve motosiklet kullanıcısı var. Şehirde zaten bir milyondan fazla bisiklet varmış. Bunu bilerek gittim fakat bu kadar çok motosiklet kullanıcısı görmek beni şaşırttı. Üstelik maldan anlıyorlar. Vitesli kullananların Yüzde sekseni Kawasaki kullanıyor diyebilirim. Bir kaç tane R6 da görmedim değil... Adamlar 50yi geçemiyor,huysuzlansa bile biniyorlar demek ki.

Egzos serbest mi bilmiyorum. Fakat bir kaçında baya okkalı egzos takiliydi.
Ben burada yaşasam alır mıydım? Almazdım. Çünkü bizzat seyrediyorum,adam 0-50 yaparak heyecanlanmaya çalışıyor 100bg makine ile. Düşünsene,atın var ama katırla beraber baglamissinda arabayı ikisi çekiyor gibi.

Ekipman fiyatlarına gelince, eğer içeri sokarken vergisi yoksa ciddi anlamda buradan alıp ticareti Türkiye'de yapılır. Her gidişinde iki kask iki tulum alsan 15-20k tahminimce getirisi olur. Türkiye'de satabilirsen tabii. Onu da araştıracağım.

Ayrıca motosiklet üzerine girişimler yapılmış ve bu girişimler tutmuş. Felyx tarzı bir ismi vardı sanırım. Şehirde normal taksilerden çok bu scooterlar var. İnsanlar evlerine veya gidecekleri yere bunlarla gidiyorlar. Dakikası 0.50€. Şehrin bir çok yerinde trafik yok. Bisiklet trafiği araç trafiğinden fazla. Yarın uygulamayı deneyeceğim.

Ayrıca :)

Getir kuryeleri siparişleri bisikletlerle götürüyor. Henüz hiç E-bike veya motosiklet görmedim. Geneli bisiklet kuryesi. Ve çok fazla sayıdalar.
Getirme ücreti 0-1.80€

6Lı heineken 5.50€
Yarım kilo hazır soslu pişirilmiş makarna 4€ gibi fiyatlara satılıyor. Ve minimum sipariş tutarı 10€

Türk firmasını turklerden daha hesaplı kullanıyorlar ona biraz içerlemedim değil.

80 li ve 90 lı yıllarda gitmiştim , yokuşlarda bisikletliler rahat çıksın diye merdiven trabzanı şeklinde bir çeşit asansör yapmışlar , bisikletliler buna tutunarak dik yokuşları çıkıyordu , o zaman vay be demiştim , adamlar iki tekere ve bisiklete çok değer veriyorlar..

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
50'yi geçememek ne demek? Batı'nın da her adetini, uygulamasını almamak gerek.

Luc

Yaptırımın kağıt üzerinde olmadığı, standart olarak herkese uygulandığı ülkelerde kültür çok hızlı oturuyor. Hollanda'da ormanda bile ceza yer, nerede yediğini anlamazsın. 560Euro'yu geçtimi yediğin ceza, oturumun varsa iptal edilir vs.

Rotterdam'dan 5dk sonra Almanya bu arada. Hız yapmak isteyenler gidiep geliyor arada nadirde olsa. Çünkü pistler ulaşılabilir. Bu açıdan baktığında sana da çok anlamlı gelecektir 100BG ile kurallara uymak ;)

Fiyatları demesen iyiydi hocam :pr:

Adam için o 100beygirlik motorlar ulaşılabilir durumda. Yani alır biraz sürer, piste çıkar canı istedimi değiştirir vs. Hevesini alabilir yani her türlü. Bizde ise malesef ulaşılması çok zor durumda. ( Standart yaşayan birisi için.. )

Bol bol izle bari en azından görebilmekte bir şey bu devirde :D

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Geçen yalarda Hollanda'dan bir firma ile iş görüşmesinde benimle görüşen kişi burada araba ile işe gidip gelmek zor oluyor, bizim CEO bisikletle geliyor ofise, binanın önünde çok güzle bisiklet otoparkı var demişti de şaşırmıştım.

Umarım bir sorun çıkmadan istediğiniz şekilde oralarda tutunup yerleşirsiniz.

Motosikleti
D400
balatçığa gidiyordun amsterdam'a ne ara gittin :D

gelirken kek getir :queen:

Kawasaki avrupa da diğer markalara göre daha uygun fiyata ayrıca :=)

Motosikleti
Honda CB125F
2017 yılında 1 haftalığına gitmiştim, neredeyse herkes bisiklet kullanıyor.
Bisiklet yolu olayını çok iyi oturtmuşlar.
Gördüğüm motosiklet severlerin genellikle iki adet motosikleti var.
Şehir içi kullanım için ufak cc scooter ve geziler için yüksek cc vitesli motosikletler.

Bisikletlere dikkat et, özellikle Amsterdam'ın merkezinde bisiklet yollarına girerken 4 kere bak sağa sola. Çakarlar hiç ne olduğunu anlamazsın, şaka değil kafanı gözünü kırarlar durmaz devam ederler bir de. :)

Sokakta 0-50 yapmak için almıyor kimse :)
Dünyanın hiç bir yerinde kolluk kuvvetleri Türkiye'deki gibi bir şey gördü diye ceza yapıştırma derdinde değil, halkı da bunu savunur durumda değil. :) Kasım'da MotoGP yarışı izlemek için Valencia'ya gittim, polisin yanında ne egzozlar patlatıyorlar neler yapıyorlar. Öyle hört zört her şeye çakma kafası yok poliste.
Ayrıca adamların kolayca ulaşabildikleri pist imkanları var. 200km ötende bir mabed var, Assen var. :)

Geçen yalarda Hollanda'dan bir firma ile iş görüşmesinde benimle görüşen kişi burada araba ile işe gidip gelmek zor oluyor, bizim CEO bisikletle geliyor ofise, binanın önünde çok güzle bisiklet otoparkı var demişti de şaşırmıştım.

Umarım bir sorun çıkmadan istediğiniz şekilde oralarda tutunup yerleşirsiniz.

Cvleri gönderiyorum 8gunum kaldı... Survivor güzelmiş abi 😄😄😄

Motosikleti
Yok
Amsterdam bir kac yildir sehir icinde hiz sinirini 30km/sa 'e durusmeye calisiyor. Tokyo'da sehrin bazi bolgelerinde 30km/sa hiz siniri ve kontroller cok sIkI. Bizim Istanbul gibi mal bir sehirde sokak aralarinda 0-100 deneyen mallar oldugunu gorunce oradaki uygulamalar yabanci kaliyor olabilir tabii.

Bu arada Amsterdam'in her yerinde hiz sinirinin 50km/sa oldugunu sanmiyorsunuz herhalde?

The default speed limits in the Netherlands are 50 km/h (31 mph) inside built-up areas, 80 km/h (50 mph) outside built-up areas, 100 km/h (62 mph) on expressways (autowegen), and, as of 16 March 2020, 100 km/h from 6:00 to 19:00 and 130 km/h from 19:00 to 6:00 on motorways (autosnelwegen).[1][2]

Additionally, lower speed limits may apply in speed zones. Motorways passing through urban areas are usually limited to 100 km/h and narrow regional roads may have 60 km/h (37 mph) speed limits.[citation needed]

In urban residential areas, 30 km/h (19 mph) zones are found, as well as home zones (woonerven), in which vehicles must adhere to a walking pace (15 km/h (9 mph) is tolerated).[3] Contrarily, some four-lane urban arterial roads have a posted 70 km/h (44 mph) speed limit.[citation needed]

Unlike neighbouring countries such as Belgium, there is no minimum speed on Dutch motorways. However, only motorized vehicles capable of driving at least 50 km/h and 60 km/h are allowed to enter Dutch expressways and motorways, respectively.[4]

https://en.wikipedia.org/wiki/Speed_limits_in_the_Netherlands

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
2016'da benelüx turu gezisine katıldığımda 5 avrupa ülkeleri arasında en sevdiğim yer Hollandaydı. Bisiklete özel yol trafik lambası, trafik kültürü çok iyi işlemiş. Bize göre fersah fersah öndeler. O zamanlar hiç unutmuyorum euro 3,34 TLydi. 1000 euro ile gidip 400 euro ile geri dönmüştüm. En sevmediğim yer paristi. İStanbuldan farkı yoktu. Yollar bozuk, kalabalık, trafik, pahalılık vs...

Amsterdam bir kac yildir sehir icinde hiz sinirini 30km/sa 'e durusmeye calisiyor. Tokyo'da sehrin bazi bolgelerinde 30km/sa hiz siniri ve kontroller cok sIkI. Bizim Istanbul gibi mal bir sehirde sokak aralarinda 0-100 deneyen mallar oldugunu gorunce oradaki uygulamalar yabanci kaliyor olabilir tabii.

Bu arada Amsterdam'in her yerinde hiz sinirinin 50km/sa oldugunu sanmiyorsunuz herhalde?

The default speed limits in the Netherlands are 50 km/h (31 mph) inside built-up areas, 80 km/h (50 mph) outside built-up areas, 100 km/h (62 mph) on expressways (autowegen), and, as of 16 March 2020, 100 km/h from 6:00 to 19:00 and 130 km/h from 19:00 to 6:00 on motorways (autosnelwegen).[1][2]

Additionally, lower speed limits may apply in speed zones. Motorways passing through urban areas are usually limited to 100 km/h and narrow regional roads may have 60 km/h (37 mph) speed limits.[citation needed]

In urban residential areas, 30 km/h (19 mph) zones are found, as well as home zones (woonerven), in which vehicles must adhere to a walking pace (15 km/h (9 mph) is tolerated).[3] Contrarily, some four-lane urban arterial roads have a posted 70 km/h (44 mph) speed limit.[citation needed]

Unlike neighbouring countries such as Belgium, there is no minimum speed on Dutch motorways. However, only motorized vehicles capable of driving at least 50 km/h and 60 km/h are allowed to enter Dutch expressways and motorways, respectively.[4]

https://en.wikipedia.org/wiki/Speed_limits_in_the_Netherlands

Öyle bir bilgiyi kesin olarak bilmediğimi gezdigim çevrede gördüğümü yazdım zaten,illa ki hız sınırının yüksek olduğu bölgeler vardır. Ben şehir içi için konuştum...

Motosikleti
Yok
Öyle bir bilgiyi kesin olarak bilmediğimi gezdigim çevrede gördüğümü yazdım zaten,illa ki hız sınırının yüksek olduğu bölgeler vardır. Ben şehir içi için konuştum...

Ben de zaten size karsi yazmadim, genel yazdim. Sizin yaziniza yorum yazsaydim alinti yapardim :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Amsterdam..Şehrin ismi bile bir başka güzel.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İsmine bakıp karar verme Tommy , Rotterdam daha hareketliydi , göçmen nüfusuda oldukça fazla olduğundan Rotterdam seyahati mutlu son garantili ;)

Sizden sonra Hollanda şehir isimlerine bakayım dedim de adamların özgür seks anlayışları şehir isimlerine de yansımış.

*Amsterdam
*Rotterdam
*Amersfoort
*Emmen
*Amstelveen
*Schiedam
*Leidschendam-Voorburg

Motosikleti
Yok
Sizden sonra Hollanda şehir isimlerine bakayım dedim de adamların özgür seks anlayışları şehir isimlerine de yansımış.

*Amsterdam
*Rotterdam
*Amersfoort
*Emmen
*Amstelveen
*Schiedam
*Leidschendam-Voorburg

Turkce ile karsilastiriyorsan onlar da bizimle eglenir.

Batman?
Van?
Of

* Mesela Rize civari isim koyma konusunda beceriksiz, her koye dere ismi vermisler.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Turkce ile karsilastiriyorsan onlar da bizimle eglenir.

Batman?
Van?
Of

* Mesela Rize civari isim koyma konusunda beceriksiz, her koye dere ismi vermisler.

Rize bence her konuda beceriksiz, Rize'nin şu ülkeye tek katkısı büfe, pastane, fırın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar