Paslı Zincir Konusu

Arkadaşlar zincirdeki bu pası nasıl çıkarabilirim? Gaz yağı ile bir nebze çıkartsam da bir süre sonra yine aynı duruma geliyor. Zincirin[sıfırdaki görünümüne kavuşturmanın bir yolu var mıdır? Yoksa sıfır zincir mi alacağız? Bir de önerebileceğiniz çizik giderici,motor yıkamada kullanabileceğim temizlik ürünleri var mı? https://imgyukle.com/i/EWw3NI https://imgyukle.com/i/EWw0Ne

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Siz zincir yağlama işini de sanki biraz ihmal ediyorsunuz gibi. Sıfır haline getirmeniz bence mümkün değil. Yine zincirin işlevinde problem yoksa bol bol gaz yağı ve zincir fırçası, kullanılmayan diş fırçası ile temizliğe girişin, ardından dişli yağı, motor yağı, makine yağı vs iyice yağlayın, sonra bezle fazla yağı alın.

Zinciriniz son gerdirme payına gelmişse, alttan vurunca üst kısım zıplıyorsa, arka dişlinin oradan elinizle zinciri sağa sola oynattığınızda çok aşırı bir biçimde oynama varsa, zincir baklaları arası bir gergin bir boş gibi bir durum varsa dişliyle beraber değiştirin bence. Buarada yağmurlu havalarda sürüşten sonra bakımsız bırakmayın o zinciri.

Motoru yıkadıktan sonra iyice kurulayın sonrasında Motul ya da Ipone'nin çok güzel sprey şeklinde cilaları var, kullanabilirsiniz. Çizikleriniz derinse pasta cila uygulaması gerekebilir.

Son düzenleme:
Gaz yağı pası gidermez , kuruyana kadar temizmiş gibi görünür , paslı yüzeyi tamamen yok etmek için bakır uçlu fırça kullanabilirsin , gözle görünen yerlerdeki pas zincirin çalışmasına engel değil ama bu kadar kötü duruma geldiyse çok uzun zaman yağlanmadığı içindir , yani asıl sıkıntı pas değil zincirin kuru çalışması , sürekli böyle kullanıyorsan Allah korusun çok kısa sürede kopabilirde..

Abi yanıtın için teşekkür ederim. Bir iki kere ihmal ettim yalan söyliyemem fakat bu kadar paslanması bana anormal geliyor. 300-500km arasında gaz yağıyla temizleyip motul ile yağladım. Acaba diyorum fabrikanın taktığı zincir mi dandikti bu kadar paslandı bilemiyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:59 ----------

Zinciri çıkartsam limon tuzunun içinde bekletsem zincire bir zararı olur mu sizce? Babamın benzinli testere zincirinde denemiştik nerdeyse sıfır olmuştu. Veya piyasadaki diğer pas sökücü kimyasalları denesem?

Limon tuzunun limonla bir alakası yok , bir çeşit asittir , metale zarar vermez ama motosiklet zincirindeki lastik oringlere zarar verir , aynı şekilde kimyasal hertürlü madde oringlere zarar verir , zincirin çöp olur..

F54

normal motor yağı ile yağla geç pas çıkmaz bir kere işlemiş ise geri dönmez sık sık gaz yağı ile temizlemek zinciri dış etkenlere karşı daha fazla korumazsız bırakır ben 4 5 yıldır zincir i hiç temizlemem yağlar geçerim üstelik çıkma yağ ile

Doğru şekilde yağlarsanız paslar seçilmeyecektir. Asıl sorun yağlama sıklığınız veya kullandığınız yağda, kullanım koşullarına göre yetersiz yağlamada gibi görünüyor. En iyisi siz zincir temizliğini azaltıp yağlamayı sıklaştırın, çok daha verimli olacaktır.

Motosikleti
Aprilia Caponord 1200 add
wd-40 ile pası çöz, sonra balata spreyi ile zinciri temizle, daha sonrada bir güzel yağla. hatta önce 220 numara hızar yağı ile yağla sonra üstüne sprey yağ sık.

Zinciri her yağlamamda gazyağıyla temizliyordum. Bundan mı paslandı acaba?

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:16 ----------

Teşekkür ederim bi deniyeyim.

Motosikleti
versys 650 #herşeydenbiraz
şahsi fikir;
Temizlik için sadece kuru bez kullanın, suyla yıkayıp kuru bez ile mekanik temizlik yapın ve tekrar yağlayın.
kimyasal temizlik gereksiz işlem.

zzf

Bakımlı zincir paslanmaz. Belki yeni aldınız motoru, bakımını düzgün yaparsanız pas kalmaz.

Bakımlı zincir paslanmaz. Belki yeni aldınız motoru, bakımını düzgün yaparsanız pas kalmaz.

Alakası yok!

zincirin paslanmasının en büyük nedeni yıkama sonrası üzerindeki su kurumadan yağlanmasıdır.
Bu hatayı yeni kullanıcılar çok sık yapar geziden geldikten sonra yıkadıktan sonra yağlayıp kaldırırlar motoru.
o yüzden yukarıdaki arkadaşların da belirttiği gibi zincir yıkanmaz kuru bir bez ile temizlenir ve yağlanır.
Kimyasal kısmına girmeyeceğim.
ben zincirimi hiç temizlemediğim için sorun yaşamıyorum. (otomatik zincir yağlama var zincir hep temiz kalıyor)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar