Hava Ayarı Hakkında

Herkes iyi forumlar.100cc ye çevrilmiş Küba X Boss sahibiyim. Soğukların hafiflemesiyle birlikte motorumun rahat çalışmadığını farkettim ve hava ayarıyla alakalı olduğunu düşünüp forumda gördüğüm yazıları rehber alarak ayarlamaya çalıştım. Fakat rolantinin en fazla arttığı noktaya ayarlama yaptığımda motorum çekişten düşüyor ve ne kadar sola çevirirsem geçireyim motor bahsedildiği gibi stop edecek ayara gelmiyor bu yüzden de iki stop eden arayı yakalayamiyorum. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor ?

''

rölantiyi hava ayarını daha iyi algılayabileceğin kadar artır (motor sıcak)
hava ayarını, tepkiyi görebileceğin kadar yavaş çevirerek, devirin en yüksek seviyeye geldiği noktayı bul
bu kadar

Motosikleti
Ns200 15"
Karbüratör ayara gelmiyorsa sökülüp komple temizlenmesi gerekmektedir, bundan sonra hava ayarı yapıp devam edebilirsiniz.

Dün iş dönüşü motorumu kapatmadan devrin ve tepkinin en yüksek noktasını ayarladım fakat bugün tekrar işe geldiğimde her gün aynı yolu tercih ettiğim için motorun çekişinin düştüğünü farkettim. Nerede yanlış veya eksik yapıyorum ya da parça mi arızalı çözemedim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:24 ----------

Muhtemelen en temiz yol bu. Teşekkürler yanıtlar için

''

yakıt tüketimi önemli (sağlıklı doğrulama yöntemi)
amacın çekişse, çekişe odaklan

aslında bu hava ayar vidası mantığını tam olarak anlamak daha faydalı olacak sanırım benim için. Şimdi bu vidayı actigimizda yanması için gereken hava miktarını artırıyoruz değil mi ? Tamamen actigimizda tam güç çalışması gerekir değil mi ? Yoksa motor boğulur mu ?

Motosikleti
Ns200 15"
aslında bu hava ayar vidası mantığını tam olarak anlamak daha faydalı olacak sanırım benim için. Şimdi bu vidayı actigimizda yanması için gereken hava miktarını artırıyoruz değil mi ? Tamamen actigimizda tam güç çalışması gerekir değil mi ? Yoksa motor boğulur mu ?

Hatırladığım kadarıyla gevşettiğimiz zaman giden yakıt miktarı artmakta sıktığımız zaman ise azalmakta.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar