Aynen onu da izledim birçok farklı ölçü verilmiş 105 diyen var 200 diyen var.Amortisor dibine kadar itilip üstten 17cm boşluk kalacak diyen var biz 200 koyduk bakalım.Yu tub da parçala behçet diye kanal var anlatıyor du sanırım
200 ml çok fazla hepsi hatalı mi bilmiyorum honda yükseliş 150 ml koymami söyledi onunla ilgili bir problem olmuş fabrikaya sorduk kesin 150 ml demişti usta.ben yıllardır 150nml koyuyorum problem yasamadimHerkese selamlar
Arkadaşlar sadece kesin bilenler cbf150 amortisör keçe değişirken kaç ml yağ koyuluyor yazabilir misiniz rica etsem
Amortisör zamanla yağ eksiltebiliyor yada bir şekilde yağ kaybı yaşanabiliyor. En sağlıklı metot yağı hacmen değil, sağ seviyesini, amortisörün en üst seviyesinden itibaren metre ile ölçerek belirlemek. Zaten çoğu servis manuelinde be mesafe cm ( mm ) olarak verilir. O seviyeye kadar yağ doldurulur.İçinden çıkanı ölçme şansı yok muydu?
Doğrudur ama yağ kaybı oldu ise ha cetvel ile ha dökerek hacim ölçümü yaparmışsınız fark etmez, her ikisi de hatalı olur. Biri doğru diğeri yanlış olur diye bir senaryo yok.Amortisör zamanla yağ eksiltebiliyor yada bir şekilde yağ kaybı yaşanabiliyor. En sağlıklı metot yağı hacmen değil, sağ seviyesini, amortisörün en üst seviyesinden itibaren metre ile ölçerek belirlemek. Zaten çoğu servis manuelinde be mesafe cm ( mm ) olarak verilir. O seviyeye kadar yağ doldurulur.