Cbf150 Amortisör yağı miktarı ?

Herkese selamlar
Arkadaşlar sadece kesin bilenler cbf150 amortisör keçe değişirken kaç ml yağ koyuluyor yazabilir misiniz rica etsem

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
İçinden çıkanı ölçme şansı yok muydu?

Herkese selamlar
Arkadaşlar sadece kesin bilenler cbf150 amortisör keçe değişirken kaç ml yağ koyuluyor yazabilir misiniz rica etsem
200 ml çok fazla hepsi hatalı mi bilmiyorum honda yükseliş 150 ml koymami söyledi onunla ilgili bir problem olmuş fabrikaya sorduk kesin 150 ml demişti usta.ben yıllardır 150nml koyuyorum problem yasamadim

İçinden çıkanı ölçme şansı yok muydu?
Amortisör zamanla yağ eksiltebiliyor yada bir şekilde yağ kaybı yaşanabiliyor. En sağlıklı metot yağı hacmen değil, sağ seviyesini, amortisörün en üst seviyesinden itibaren metre ile ölçerek belirlemek. Zaten çoğu servis manuelinde be mesafe cm ( mm ) olarak verilir. O seviyeye kadar yağ doldurulur.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Amortisör zamanla yağ eksiltebiliyor yada bir şekilde yağ kaybı yaşanabiliyor. En sağlıklı metot yağı hacmen değil, sağ seviyesini, amortisörün en üst seviyesinden itibaren metre ile ölçerek belirlemek. Zaten çoğu servis manuelinde be mesafe cm ( mm ) olarak verilir. O seviyeye kadar yağ doldurulur.
Doğrudur ama yağ kaybı oldu ise ha cetvel ile ha dökerek hacim ölçümü yaparmışsınız fark etmez, her ikisi de hatalı olur. Biri doğru diğeri yanlış olur diye bir senaryo yok.

Servis manueline göre gidilecekse oradaki yöntem ne ise o kullanılması doğru olur. (Bir ayrıntı da ölçümün yaylar içeride iken mi yoksa dışarıda iken mi yapılması gerektiği; orada da servis kitapçığı ne diyorsa ona göre olmalı...)

Elimizde servis kitapçığı yoksa ve amortisörlerin yağ kaçırmadığına eminsek hacmen ölçmek en kolay ve pratik olan yöntemdir.

Fazla koyarsan amortisör kemik gibi olur , az koyarsan sünger gibi olur , hiçbir yerde bilgi bulamadıysan deneme yanılma ile ilerleyeceksin , kendi kilona göre , taşıdığın yük , yolcu veya yol şartlarına göre azaltıp çoğaltabilirsin , illa manuele uymak zorunda da değilsin yani..bu arada 50.000 km yi geçen motorlarımda ben 30 no yağ kullanıyorum , kendi tecrübeme göre amortisörden daha iyi tepkiler alıyorum , elbette senin kullanım şartlarına uymayabilir bu öneri..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar