- Konu Yazar
Forumda sürekli olarak Ekonomi konuşuluyor içimiz kararsa bile bazen birbirimize birşeyler katıyoruz. O yüzden burada kitap okuyan arkadaşlar varsa,herkes birbirine kitap önerebilir veya belgesel. Güzel olur,her renkten okumuş oluruz. Ben başlayayım.
Kolay Ekonomi ( Başlangıç için ideal)
Ulusların Zenginliği ( Adam Smith)
İktisatın bayrak tutanı olarak adlandırılır.
Ulusların Düşüşü ( Daron Acemoğlu, James Robertson )
Bu ismi unutmayın,çok şey başardı , böyle bir ismi burada tutamadik... Tutsaydik böyle bir isim olur muydu bilemedim ... MIT Ekonomi bölüm başkanı.
Dar Koridor ( Daron Acemoğlu , James Robertson )
- Halklar ve Hükümetlerin arasında neden sürtüşmeler olması gerektiğini anlatan fevkalade bir kitap. Refah ve halkın azmini paralel şekilde inceliyor.
Bunlar dışında bakılması gereken çok önemli bir kaç isim :
David Ricardo ( Herşeyi üretelim diyen , dışardan hiç birşey almayalım diyen dar görüşe cevap veren bir teorisi var,Adam Smith'in de aynı şekilde.)
Keynes ; Gecicide olsa bir takım çözüm yolları bulan, buhrandan çıkış haritası çizme konusunda gayet başarılı , iktisat tarihine altın harflerle adını yazdıran kişilerden.
Kolay Ekonomi ( Başlangıç için ideal)
Ulusların Zenginliği ( Adam Smith)
İktisatın bayrak tutanı olarak adlandırılır.
Ulusların Düşüşü ( Daron Acemoğlu, James Robertson )
Bu ismi unutmayın,çok şey başardı , böyle bir ismi burada tutamadik... Tutsaydik böyle bir isim olur muydu bilemedim ... MIT Ekonomi bölüm başkanı.
Dar Koridor ( Daron Acemoğlu , James Robertson )
- Halklar ve Hükümetlerin arasında neden sürtüşmeler olması gerektiğini anlatan fevkalade bir kitap. Refah ve halkın azmini paralel şekilde inceliyor.
Bunlar dışında bakılması gereken çok önemli bir kaç isim :
David Ricardo ( Herşeyi üretelim diyen , dışardan hiç birşey almayalım diyen dar görüşe cevap veren bir teorisi var,Adam Smith'in de aynı şekilde.)
Keynes ; Gecicide olsa bir takım çözüm yolları bulan, buhrandan çıkış haritası çizme konusunda gayet başarılı , iktisat tarihine altın harflerle adını yazdıran kişilerden.