- Konu Yazar
İnternette bulamadım cevabını 24-27 Ocak valilik tarafından verilen kar yasağında pakete çıkamadım. Şirket kesebileceğini söylüyor. Tanıdıklar kesemez diyor.
Kesemez fakat kurumsal bir firmada çalışmadıktan sonra maalesef esnafımızın kalitesi belli.
İnternette bulamadım cevabını 24-27 Ocak valilik tarafından verilen kar yasağında pakete çıkamadım. Şirket kesebileceğini söylüyor. Tanıdıklar kesemez diyor.
Yahu esnafı kurumsalı mı var ben sigortalı çalışanım. 170i aradım bilgimiz yok diyor. Benim ne kabahatim var imkan vardı ben mi gitmedim. Valilik yasaklamış.
4857 SAYILI İŞ KANUNU
Kanun Numarası : 4857
Kabul Tarihi : 22/5/2003
...
Madde 25 - Süresi belirli olsun veya olmasın işveren, aşağıda yazılı hallerde iş sözleşmesini sürenin bitiminden önce veya bildirim süresini beklemeksizin feshedebilir:
...
II- Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri:
...
g) İşçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki işgünü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü, yahut bir ayda üç işgünü işine devam etmemesi.
...
İşçi feshin yukarıdaki bentlerde öngörülen sebeplere uygun olmadığı iddiası ile 18, 20 ve 21 inci madde hükümleri çerçevesinde yargı yoluna başvurabilir.
Korona dönemindeki sokağa cıkma yasaklarında yaş vs. nedeniyle işe gidemme durumlarında kesme durumu olmuştu.
Mesela bu dönem olan organize elektrik kesintileri nedeniyle tüm personellere yıllık izin, olmayanlara borclandırma izni yazdık.
Firmalar haklı olarak kendileri kaynaklı olmayan calısmama durumlarına sponsor olmak istemez.
Bizdede salı perşembe elektrik kısıtlamasından kaynaklı izin kullandık.İki gün gitti senelik izinden.Bide doğalgaz kotası var.Onuda aşmamak için hattın birini çalıştırmadılar.Hattaki tüm ekibede senelik izin yazdılar.
Mına koyim öyle şirketin, ben mi kestim elektriği gazı?
Mına koyim öyle şirketin, ben mi kestim elektriği gazı?
kardeş koyman gereken şirketinki değil bence.
İşveren isterse kovar bile. Çünkü valilik işe gitmeyi değil motosiklet ile servisi yasakladı.
Hatta orada da yaşlıveacemi'lerin lafını beğenmeyip "yahu" filan dersen kesin kovarlar.
İşveren isterse kovar bile. Çünkü valilik işe gitmeyi değil motosiklet ile servisi yasakladı.
Hatta orada da yaşlıveacemi'lerin lafını beğenmeyip "yahu" filan dersen kesin kovarlar.
Belli olduğu kadarıyla sende o kalitesiz esnaflardan birisin. Yahu kelimesi niye bukadar battı anlamadım. Şu forumu senin gibi tipler yüzünden bırakmıştım 2 sene oldu halen soyunuz tükenmemiş. Hamamböceği gibisiniz. Adam gibi cevap vereceksen ver vermeyeceksen o beynini yorma boşver başkası cevaplasın. Kimse kimseyi kovamaz kalitesiz dükkan sahibi kardeş.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:19 ----------
Nickinin 2.kelimesini de "HEAD'" olarak değiştir tam sana uyuyor.
millete dikleniceğine patronuna diklensene belki paranı alırsın
Diklenmediğimi nereden biliyorsun. Aha model 2 geldi.
o yuzden paran kesilmiştir artis artis konuştuğun için