Kısa zaman önce kitapçığında ne derse ona göreydi,artık cebimizde ne zaman para varsa o zaman. 18.000 de xmax 300 20.000 ( ağır bakım ) 3000 tl civarı ekstra başka değişilik olmaz ise.
Kısa zaman önce kitapçığında ne derse ona göreydi,artık cebimizde ne zaman para varsa o zaman. 18.000 de xmax 300 20.000 ( ağır bakım ) 3000 tl civarı ekstra başka değişilik olmaz ise.
Evet ben aldığımdan beri ingilizce kitapciga göre bakimini yaptim. İlk 1000km sonra 12000de bir. 20000 km zincir değişimi yaptim. Simdi motorum 24000 km oldu. Setini aldim ilave olarak hava filtresi değişecek. Ben İngiltere klavuzundan baktim. İklim şartları ve yol sartlarinin rusya, Meksika gibi uc noktalarda olmadığı sürece farklı olacağını düşünmuyorum
Peki mesela yağ değişim km.e yaklaştığınızda vites attığınızda bir farklılık, motorun sesinde bir değişiklik vb. alışmadığınız tepkiler meydana geliyor mu hiç?
Bir de şunu sormak lazım; mesela 12.000km'de bir yağ değişimi yapıldı ama bu kaç aylık bir kullanım süresine denk geldi? 1 yıldan kısa, 1 yıl, 1,5 yıl, 2 yıl ??? vs. (Km'den bağımsız olarak 1 yılı geçtiyse değiştirmekte fayda olur sanki. Hadi 1,5 yıla kadar uzatalım en fazla...)
Kullanım kılavuzlarında genellikle, "6 ay yada x.xxx km" şeklinde yazıyor.
Tabi, ancak burada tommygun'ın araştırdığı çalıştığı "Yerel kitaba uymadan / global kitaptaki değerlere göre değişim yapıldığında bir sıkıntı çıkıyor mu çıkmıyor mu?" diye anladım. Dolayısıyla 6 ayı dikkate almamalıyız. (Benim görüşüm 1 - 1,5 sene arasında değiştirmek - mümkün olduğu kadar 1 seneyi geçmemek. 6 ay çok kısa ve dolayısıyla verimsiz...)
Bir de garanti meselesi var buna bagladiklari. Hadi 6 ayda bir degistirilmesini oner ona lafim yokta, "6 ayda bir bakim yaptirmazsan garantiden cikar" nedir? Nasil bir mantiktir?
Peki mesela yağ değişim km.e yaklaştığınızda vites attığınızda bir farklılık, motorun sesinde bir değişiklik vb. alışmadığınız tepkiler meydana geliyor mu hiç?
Benim motorun Türkiye hariç bakımı 12.000'de bir, Türkiye 6.000'de bir. Şöyle yapıyorum; senede bir veya 6.000km'de bir götürüyorum. Yani 6 ay kısıtına uymuyorum. 4 seneden sonra Honda'nın uzatılmış garantisi bitiyor, dolayısıyla garantiyle ilgili bir sıkıntım yok. Motosiklet ilk 2 senesinde olsaydı belki 6 ayda bir götürürdüm ama sonrasında yine götürmezdim; 2 sene sorun çıkarmayan *orta-üst seviye Honda motosiklet* 2 seneden sonra da motor garantisiyle ilgili bir sorun çıkarmayacaktır zaten.