Son olarak: Motorum piyasada en iyi bakılmış motorlardan biridir emin olun; senede bir fren sıvıları, 6000'de veya senede bir tam sentetik yağı filtresi, iki senede bir mutlaka amortisör yağı ve tam takım keçeleri değişir. Motor bakımı serviste yapılır. Hava filtresi yarı periyotta 12k km'de bir değişir. Fren kaliperleri her sıvı değişiminde detaylı temizlenir, yüksek ısı dayanımlı gresle yağlanır, vs. vs. aklınıza gelebilecek her türlü kontrol ve bakımı uzman kişilerce yapılır. (Amortisörüne amortisörcü, frenine frenci vb. özel uzmanı bakar.) Zincir dişli takımı birlikte ve 20k km civarlarında değiştirilir, lastikleri premium lastiklerdir ve 15-20k civarında mutlaka değiştirilir. Kullanılmadığında aküsü şarj cihazıyla şarjlı tutulur... Kendisini en az 100k km kullanmayı planlıyorum çünkü. şu anda 41k km'de, 48k km'de süpap ayarları da kontrol ettireceğim. Yani bilinçli ve ilgili bir kullanıcıyım.
işte bu açıklama,aynı açıklama ve boş laflar 3 günüme mal oldu. Benim emektar 160bine dayanınca elden çıkardım,gönderdim gitti. Pekte üzülmedim açıkçası romantizme gerek yok, Japon denemek istediğim için km'si aşırı yüksek olmayan (160 bin gibi!) bir burgman arayışına girdim, aynı sizin gibi satır satır yaptığı şeyleri yazıp telefonda da kendi motorunu ve yaptığı bakımları saatlerce anlatan bir denyo ile alışveriş teşebbüsüm oldu, yaptığım yola mı yanayım giden zamana mı bilmiyorum.
Motor geldi;
resimdekilerden soluk- cilasını ben atarım neyse dedim
motor çok gürültülü çalışıyor - bunlar hep böyle dedi, sanki hayatımızda ilk defa burgman görüyoruz
bagajı bi açtık içinden opet araba yağı çıktı- arada bir ekisilirse diye taşıyormuş haspam- kutunun yarısı boş.
Zaten araba yağını görünce tümden vazgeçtim, ilan açıklamasında uzun uzun kafa ütüleyenlerin motoru alınmazmış dedim, bir adam istediği kadar konuşsun gidip araba yağını yağ diye motoruna koyuyorsa hiç uzatmasın bence, motula bakıyorum adam scootera ayrı yağ yapmış maxi scootera ayrı yağ yapmış ama gel görki bizim 'süper zeka' dediğimiz pinti tayfa 'aynı yağ yaa' diyip araba yağını basıyor,en merdiven altı servis bile kebapçı pizzacı motorlarına varilden araba yağı basmak yerine üzerinde motosiklet resmi olan hatta scooter resmi olan castrol koyuyorsa kimse gelip 'aynı yağ yaww' demesin burda da çok matah bir şey yapıyormuş gibi anlatmasın.
Ben kendimi motosiklet konusunda cins olarak kabul ederim ancak görüyorumki ar-ge'ye muhalefet eden at gözlüklü ayrı bir cins var, bu tayfaya göre motosiklet ürünleri üreten firmalar hep yalancı, hep düzenbaz hep kandırıyorlar bunları.
Internet ortamında yazılan bir yazı 10 sene sonra bile birilerinin işine yarayacak durumda iken saçma sapan pintiliklerinizi millete tavsiye edip bunlarla övünmeyin, satır satır araba yağını motosiklete koymak ile övüneceğine gidin 5tl fazla verip scooter yağı koyun, yok illa ucuz araba yağı koymak istiyorsanız paşa gönlünüz bilir ama milletin motorunu mundar etmeyin, kendi turşuya çevirdğiniz motora istediğiniz kadar binin.
Antin kuntin kelimeler deyimler kullanan adamların kendi heder ettiği motoruna koyduğu yağı, ilk okul mezunu kebap salonu işletmecisi, elemanının altına verdiği motora koymuyor. Sorsan kebapçıya cahil derler.
2.el motosiklet alacak arkadaşlara da buradan tavsiye veriyorum, ilan açıklaması ne kadar uzunsa, telefonda motorunun bakımını ne kadar övüyorsa o motora gitmeyin.