Konuşmuyorum? Ucuz iş gücünden faydalanmasınlar o zaman.
Dünya'yı 5 aile yönetiyor söylemine çekilmez umarım bu söylediğim ama, onların hayat standardını yerim.

Avrupa'nın bugünkü refaha nasıl kavuştuğunu unutmayalım bu konulara girerken. Afrika'daki kabileler de bu şekilde biz sistemimizi kurduk diyip kafasına satırı indirseydi Fransızların bakalım ne sistemi kuruyorlardı o zaman?
DOktorsam ve dil bilmeden gidebilmişsem, orasını da beni o ülkeye kabul edenler düşünsün, bana ne?
Sosyo ekonomik olarak daha gelişmiş bir ülkeye göç ederken o ülkenin ucuza yetişmiş bir insanı aldığı gerçeğini unutmayın. Babasının hayrına almıyor bu adam beni, onun sürdürmesi pahalı ekonomik çarkına girmeden yetişmiş ve katkı yapabilecek seviyeye gelmişim, bedavadan konuyor bana. İngiltere'ye göç edip "mahallemizde şeriat istiyoruz" diyen sığırlara kızıp fazla büküyoruz sanki bu konuyu ve kabul edilen kişinin kattığı değeri yok sayıyoruz. Bütün Afrika'nın Fransızca bilmesi sanki Fransızcanın kültür dili olmasından mı kaynaklanıyor?
-
bir de bu özellikle anadili Latin dilleri olanlarda biraz utanma durumu da var. Pek düzgün konuşamadıkları için biraz utanıyorlar İngilizce konuşmaktan, tıpkı homoseksüel içgüdülerinden korkanların "bunlar ibne" diye homofobik davranışlar göstermesi gibi onlar da "BURA FRANSIZ TOPRAA" kafasıyla kendilerine kalkan oluşturup utangaçlıklarından kurtuluyorlar. Burada en samimi şekilde utandığını belli edenler Almanlar, 1945 sonrasında egoları törpülene törpülene bugüne geldiler. İtalyanlar biraz aymaz, İspanyollar gevşek, Fransızlar burada en agresif tutumu takınanlar zira yarası en büyük olanlar da onlar. FIA'nın duvarında Frasızca yazıyor yeğenim sen F1 yarışı izlemeye geldin benden hot-dog'u İngilizce istemeyezsin faland iye kafalara bürünebiliyorlar. Tabii daha çok yaşlılar yapıyor bunu, gençlerde daha ender artık. Ama sığır her toplumda var zaten, ilk kez Hollanda'ya gittiğimde az önce bak dile gerek yok dediğim Amsterdam'da bişey sormak için zenci ya da punk tipleri tercih etmem tesadüf değil.. Adama çok düzgün bir İngilizceyle turistik bir soru soruyorum, esmerim diye attığı bakışlardan ben utanır hale geliyorum yahu.