- Motosikleti
- Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Sesli guldurdun espresso
Hasema yazsinn diye boyle yapiyon di mi ?
Yoo, gerçekten böyle düşündüğüm için böyle yazdım. Avrupa dinden özgürleşirken dini fazla ciddiye alan köktendincilerin göçüp de kurduğu bir ülke, coğrafi olarak da 3. dünya kabul ediliyor oralar zaten.
Az bir azınlık çok refah içinde yaşıyor ama sıradan halkı da bir avrupalı'ya göre sefalet içinde yaşıyor. Ucuza kocaman araba alıp deposunu da ucuza doldurabilmek refah değil, o arabayla kaza yaptığında hastane masrafları yüzünden iflas edebilecek olmak refah değil.
ABD'li bir şirkete iş yapıyorum, San Francisco'daki ofise gidip oralara yerleşebilirdim ama o maaşlar oralarda tek başına bir genç olsam bir süre takılayım memleket göreyim diye kabul ederdim ama çocuklarımı yetiştirmek isteyebileceğm bir yer değil, böyle uzaktan çalışmak daha iyi deyip gitmedim.
Aynı şirket ABD yerine kuzey avrupa ülkelerinde olsaydı da çağırsaydı soğukmuş falan demek koşa koşa giderdim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:04 ----------
Alabilirsin ama işletme maliyetine yetmez o para ben 7 metrelik sattım bu yüzden yeriyle ki dolar bu seviyelerde değildi. Bir hafta uğramazsın sintine pompası aküyü bitirir gidersin batmaya başlamış. Akü derin deşarj olur çöpe gider yeni marin aküsü almaya kalkarsın akücü sıvazlıyor seni beklerken vs vs. çok dertliyim o konudar: Miktarın sorunu bir 0 daha ekleyecek gücün varsa bilgi konusunda yardımcı olurum.
Sigortan yoksa evet yetmez hatta burada burda bile özele gidin sigortası kaça çıkıyor görün. Amerika'da dişçiyi karşılamaz sigortalar
Sürekli içinde yaşayınca pahalı marinalarda kalmaya gerek kalmıyor. sintine pompası aküyü bitirme gibi şeyler de sürekli içind eyaşanmayan uzun süre kendi haline bırakılan teknelerde olur, her gün içinde yaşayınca insan böyle şeyleri erken farkeder masraf çıkarmadan halleder zaten.
Bu paralara alınmış belki daha ucuza teknede yıllarca içinde yaşayan arkadaşlarım var. Hatta bir tekne şu anda atlas okyanusunun karşısında güney amerika taraflarında takılıyor, amazon nehrine falan da girmişlerdi. Para bitince ticari gemilerde kaptanlık yapıp bir 6 ay kadar çalışıp sonr ao kazandığı ile uzun süre geçinebiliyorlar. Yani çok lüks yaşamak amacında olmayınca oluyor bir şekilde.