The Dude yazmıyordun kaç zamandır.Hoş geldin.
Muhtemelen Robin Hood mezarında ters dönmüştür.Şimdi yapılacak olan temelde fakirden alıp zengine vermek.Parası olanın eğer tl de dövize karşı gelir kaybı yaşarsa bunu devlet karşılayacak.
Peki benim merak ettiğim bu yasal bir şeymi.Nasıl benden vergi olarak toplanan parayı yada merkez bankasının bastığı parayı burada kullanabilecekler.Bu Anayasanın eşitlik ilkesine yada toplumun bir kesimine menfaat sağladığı için Anayasal olarak yapılamaması gerekmezmi.Bu işin yasal zemini varmı.
Yasal birsey bence.
Faiz arttirsa da yuk,bu sekilde de yuk.
Burda sadece ucu acik belirsiz bir faiz var.
Zombilerimiz, geri adim atilmadi,dusuk faizle devam edildigine inansin diye kilif buldulur.
Açık veren bütçenin neresinle karşılayacaklar.Mecburen para basılacak ondan şüphem yokta.Umutları çok yükselmeyip maliyet oluşmaması.
O gece doları yüksek fiyattan satanların ertesi gün ucuz fiyattan alıp almadığına bakmalı. Almışlarsa gece tüyo alıp almadıklarına bakmalı. Almışlarsa tüyo kimden gelmiş ona bakmalı. Gerisini savcılarımız soruşturur zaten.
Yav bu banka makasları nedir öyle.. Dolar 12 ise sana 13 ten satıyor..altın 720 ise sana 800 den satıyor.
Bunlar talimat filan mı aldı, ne yaptı? Millet döviz, altın vs alamasın, satamasın diye makası nirvanaya çıkarmışlar..
Daha ilginc birsey soyleyim. Dolar 13 lerden itibaren yukselirken birkac mesajimda "bunlar vatandasi silkelerse sasirmam" demistim. cunku soylemler, mb mudehaleleri vs hepsi tutarsizdi.
Uzunun konustugu aksam, konusmadan once aksam 6 gibi halkabankin kuruna bakayim dedim, Konusmaya baslamadan once ve sonrasinin kurlarini merak ettim. int bankacilginda alis-satis arasinda 4 lira fark vardi.
Dedim sizin yaziliminiza tukureyim kapattim. O aksam bir kac arkadasim da, daha konusma baslamadan cok hizli dususu fark etmis ama islem yapamamislar. surekli hata vermis.
yani demem o ki gariban yangindan kacmaya calisirken kapiyi kitlediler.
Ula hirbovvvv.Ömrümde hayatımda bir tek sefer 100 USD parayı zengin birinden aldım. O da sahteymis
hamini yiyeyim. Verdiğim döviz bürosu bizi tanıdığı için 2 saat sonra tekrar bana geri verdi. Ben de 0
100 doları Merkez Bankasına götürdum. Daha kapıdan dışarıya çıkmadan 3 tane güvenlik gorevlisi beni
alıp direk çarşı karakoluna. Oradaki zabit tutan memur Allahtan insan evladıymıs..0 bana bu parayı
Hayali bir isim uydurup , Şemsettin Ayaktaduran dan aldiğim şeklinde tutanak tuttu. 3 ay sonra giyabimda
Görülen mahkemede BERAATime kararı posta adresine gönderildi. O saatten sonra bir daha USD ve sair ecnebi parayı eline alan Bursalinin ...,,,!!!???***""" gdsrjhpkntf....
The Dude yazmıyordun kaç zamandır.Hoş geldin.
kredi çekip 8,27 den almıştık, 15 üzerinde 1-2 gün müdahale gelmeyince bişiler döndüğünü anladık, 18 den sattık ne var ne yok. şimdi 10 un altına düşmesini bekliyoruz bakalım![]()
Adamlar kaç kere söylediler dolar alanın elinde patlar diye.Aslında son bir hafta 10 günlür yaşananlar bence tamamen bilinçli yapılmış bir olaydı.Zaten doların 18 olması normal değildi bilerek köpürttüler sonra patlattılar.