Merhaba benzer bi sorunu ben de yaşadım. Motosikletim 2017 model Yaklaşık 24000 kmde, ilk sahibiyim. Satın aldığımda kronik stop etme sorunuyla karşılaştım. Çok ender de olsa ayda yılda bi stop ettiği oluyordu, BayMoto'da yazılım güncellemesi yapıldı sorun giderildi. Öncelikle yazılımınızın güncel olup olmadığını kontrol ettirmenizi öneririm. Bunun için bilindik bi servise gitmenizi tavsiye ederim. Daha önce bisikletçiden bozma bi Bajaj servisine gittim. sorun çözülmediği gibi genel bakımda hava filtresini bile değiştirmemiş çocuk. Parasını ödediğim parça ve hizmeti alamadım yani. Bu yüzden bilindik servise gitmek önemli.
Gelelim ateşleme sorununa, Dominarla 15 - 25 Kasım tarihleri arası İzmir İstanbul yolculuğu yaptım döndüm. Motorum Yaklaşık 22000 kmdeydi. Yolculuk öncesi genel bakımlarını başka bi özel serviste yaptırdım. Otobanda giderken videoda gösterdiğiniz, bahsettiğiniz devir düşmesi sorununu yaşadım. Bu noktada dikkatimi çeken şu oldu. Yakıt alıyorum, tekrar yola çıkıyorum ilk 10 - 20 km gibi bi mesafede bu sorun yaşanıyor. Örneğin 8000 devirde sabit giderken motor gaz kesiyor, 1-2 saniyeliğine öne yığılıyor. Bu durum her yakıt aldığımda sıkça oldu, yol boyunca belki 30 kere... Bu yolculuktan sonra hiç uzun yol yapmadım, genelde 20-50 km gibi mesafelerde kullandım Dominarı, sorun tekrarlamadı. Gerçi o sürüşlerde de sakin kullandım, muhtemelen 8000 devri hiç görmemiştir motor. Benim şüphelendiğim noktalar şunlar.
1) Bujiler. Yolculuk öncesi yaklaşık 22000 kmdeyken bi genel bakım yaptırdım özel serviste. Servisteki arkadaş bujileri de değiştirelim dedi. Kılavuzda değişim aralığının 40000 km olduğunu gördüğüm için gereksiz harcama yapmak istemedim, değiştirmedim. Fakat düşününce, tek silindir 3 bujili motor için, bujileri hiç kontrol etmedim. En büyük şüpheli benim için bujiler.
2) Yağ. Bahsettiğim bakımda Ipone Katana 10w50 sentetik yağ kullanılmıştı. Bakım öncesi içindeki yağ Bajaj Dts-i Oil 10w50'ydi. Ondan önce de Castrol ve Shell yağları kullanmıştım. Hiçbirinde böyle bi sorunla karşılaşmamıştım. Esterli yağların debriyaj disklerinin kavramasında sorunlar yaşattığına dair şeyler okumuştum. Açıkçası yağdan çok şüphem yok. Taklit yağ olmadığına eminim, Ipone markasına da güvenmek istiyorum ama küçük de olsa problemin kavramadan kaynaklanabileceğini düşünüyorum.
3) Yakıt. Yol boyunca benzini bilindik markalardan aldım. Shell, PO, Opet. Zaten yıllardır ilk tercihim bunlardır ve yıllardır yakıtla ilgili bi sorun yaşamadım. Fakat otoyol sürüşünde yakıt tükenmesinden dolayı yolda kalmak istemediğim için sonuna kadar doldurttum. Deponun fiziksel yapısından dolayı içinde hava kabarcıkları oluşup yakıt hortumundan silindire gönderilmiş olabilir mi? Bu da ateşlemenin anlık olarak kesilmelerinr sebep olmuş olabilir mi?
Mesajı tekrar yazarken tekrar düşündüğümde olası şüpheli yine buji gibi geldi bana. Başlığı takip edicem, çözüm bulursanız paylaşmanıxı isterim. Ben de çözersem paylaşıcam, teşekkürler.