Dolar 9 tl oldu

Abi sen benim nerede çalıştığımı biliyorsun. Bizim sendika geçen sene toplu sözleşme yaparken, yeni yıl ile birlikte maaşlara zam almamış. Almadığı gibi bir protokol yapıp veya işverenden bu böyle olmaz die bir randevu almayı bile düşünmüyor. Benim maaşım Ocak 2021'de ne ise Ocak 2022'de öyle olacak. İsterse asgari ücret 10000tl olsun, bizim çalışanlara 1tl yok :)

Olmaz öyle şey yahu. İçtiada aykırı bir durum bu.

Moderatör
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ikinci mesajın 2 sayfa sana laf anlatmaya calıstıktan sonra pes etmem sonucu yazımış birşeydir muhtemelen.

ahaber gibi cımbızlama :D
Sorun zaten birilerine laf anlatmaya çalışmamızda. Doğruyu tek biz biliyoruz ya. Doğru veya yanlış şahsi fikrini belirtmek, tam olarak emin olmamak ta neymiş... Güçsüzlük belirtisi. Doğruyu dikte eden güçlü insanlar makbul bizde. Öyle seviyoruz biz.

Ben de sabah denk geldim, genel görüş ağzına soktuğuna dua etsinler yönünde. Ayıp etmiş, büyüğe saygı vs. gibi yorumlar pek gözüme çarpmadı.
Gençler bir alamancılardan, iki şükret diyen dayı/teyzelerden iyice bıktılar.

Yerinde olmuş, artık "büyüğündür, saygı göster" diye bir kavram yok .. Şu 60 yaş üstü ihtiyarlar ölüp gidince (azınlıklar hariç) biraz rahatlarız belki ...

Ben de bir gün bu röportajlara kasıtlı katılırsam, yanımda bolca asfalt parçası götüreceğim "ama yol yapt ..." dedikleri anda sokacağım ağızlarına :cherry:

Aşağıdaki yaratığı da "kadın, yaşlı, cahil" demeden hak ettiğini orada CANLI CANLI vermek lazımdı ..

Son düzenleme:
Yerinde olmuş, artık "büyüğündür, saygı göster" diye bir kavram yok .. Şu 60 yaş üstü ihtiyarlar ölüp gidince (azınlıklar hariç) biraz rahatlarız belki ...

Ben de bir gün bu röportajlara kasıtlı katılırsam, yanımda bolca asfalt parçası götüreceğim "ama yol yapt ..." dedikleri anda sokacağım ağızlarına :cherry:

Aşağıdaki yaratığı da "kadın, yaşlı, cahil" demeden hak ettiğini orada CANLI CANLI vermek lazımdı ..

http://www.youtube.com/watch?v=cmMng0g-Pf4

Bu tarz bir olaya maruz kalırsanız hiç uğraşmayın röportajı yapandan görüntüleri alıp savcılıktan şikayetçi olun açılan davadan alacağınız parayıda bir güzel yersiniz hatta tavsiyem eğer silah vs gibi eşyanız yoksa psikiyatriden o olaydan sonra psikolojim bozuldu vs. gibisinden rapor alıp tazminat miktarını arttırmanızdır. Öteki türlü size karşı dava açılabilir.

1 ABD Doları eşittir
13,70 Türk Lirası

13.68 e düşmüş

Bu tarz bir olaya maruz kalırsanız hiç uğraşmayın röportajı yapandan görüntüleri alıp savcılıktan şikayetçi olun açılan davadan alacağınız parayıda bir güzel yersiniz hatta tavsiyem eğer silah vs gibi eşyanız yoksa psikiyatriden o olaydan sonra psikolojim bozuldu vs. gibisinden rapor alıp tazminat miktarını arttırmanızdır. Öteki türlü size karşı dava açılabilir.

13.68 e düşmüş

a haber: dolarda sert düşüş

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni

http://www.youtube.com/watch?v=cmMng0g-Pf4

Kimseyi ötekileştirmek istemiyorum ama bilhassa Almanya'da yaşayan bu bakış açısına sahip insanlar benim iştahımı kabartıyor. Süleyman Mercümek gibi, Fadıl Akgündüz gibi, Deniz Feneri gibi bunların tüm Oyrolarını kapıp onları dolandırmak istiyorum. O paraları kumarda, çapkınlıkta, abuk subuk işlerde tüketip para bitince de "Hacım haydan gelen huya gider, para suyunu çekti ama lakin ne eğlendik beee" demek istiyorum.

Sözlerim Almanya'da yaşayan her gurbetçi Türk vatandaşı için değildir ama büyük bir kısmını da kapsadığını düşünüyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Şaka bir yana durum ciddi.

Bu ay bir faiz indirimi daha gelirse ki gelecek deniliyor. Dolarda 15-17 ler çok hızlı görülebilir.

Kriz ciddi manada derinleşiyor, dolar-altın borcu olanlara Allah kolaylık versin.

Bu sefer teğet geçmeyecek, acısını her geçen gün daha derinden hissedeceğiz.

Maaşlarımıza yapılan zamma sevinemez olduk. Zam oranı gerçek enflasyonun yanından bile geçmiyor.

Geçen Sn Hırbonen’in :) bahsettiği; temel gıda ürünlerini stoklama konusu çok mantıklı, kendisi aslen motor sporları uzmanı olmasına rağmen, bizi bu konularda bilgilendirmekten geri durmuyor. Kendisine teşekkürü bir borç bilirim.

Sadede geleyim, Skt en az 6 ay olan gıda ürünlerini şimdiden satın almak lazım. Hatta geç bile kaldık. Tamam alım gücünün kötüye gittiğini biliyorduk ama, bu kadar kısa sürede bu kadar kötüye gideceğini tahmin etmemiştik…

Şaka bir yana durum ciddi.

Bu ay bir faiz indirimi daha gelirse ki gelecek deniliyor. Dolarda 15-17 ler çok hızlı görülebilir.

Kriz ciddi manada derinleşiyor, dolar-altın borcu olanlara Allah kolaylık versin.

Bu sefer teğet geçmeyecek, acısını her geçen gün daha derinden hissedeceğiz.

Maaşlarımıza yapılan zamma sevinemez olduk. Zam oranı gerçek enflasyonun yanından bile geçmiyor.

Geçen Sn Hırbonen’in :) bahsettiği; temel gıda ürünlerini stoklama konusu çok mantıklı, kendisi aslen motor sporları uzmanı olmasına rağmen, bizi bu konularda bilgilendirmekten geri durmuyor. Kendisine teşekkürü bir borç bilirim.

Sadede geleyim, Skt en az 6 ay olan gıda ürünlerini şimdiden satın almak lazım. Hatta geç bile kaldık. Tamam alım gücünün kötüye gittiğini biliyorduk ama, bu kadar kısa sürede bu kadar kötüye gideceğini tahmin etmemiştik…

Bu "gıda/tüketim ürünleri" konusu aslında o kadar büyük ve gerçek bir acı ki ..

Örnek ; Kasım başı gibi kahve stoklamıştım şu an aldığım ürünlerin total toplamına 300 TL zam gelmiş,
Örnek ; Eşime hep "doğum gününde alırım" dediğim bir süpürge vardı, baktım gidişat belli "al,al,al hemen al" demiştim, şu an ilgili ürüne 1.500 TL zam gelmiş ..

Bizi soktukları duruma bak ..

Ben de gelecekte torunlarıma "önceden fiyatların artacağını tahmin edip gıda ve ithal ürün stoklardık, ne günlerdi be" diye anlatacağım herhalde ..

Gaz kuyruğuymuş ..

10 dönüm buğday ektim, maksat kıtlık falan çıkarsa aç kalmayalım diye ama kıtlık çıkarsa vallahi o tarlayı yağmalarlar.

Elinde çifteyle beklemezsen birgün bir bakmışsınn hasat etmişler senin buğdayları senin haberin olmadan.

10 dönüm buğday ektim, maksat kıtlık falan çıkarsa aç kalmayalım diye ama kıtlık çıkarsa vallahi o tarlayı yağmalarlar.

Hoka, bu mevzuya bende epeyce takık vaziyetteyim. Bir yandanda çiftçilikle ilgili forumları okuyorum.
4 kişilik bir aileyi doyurmak için 100 dönüm mertebesinde tarla ihtiyaçları çıkıyor hep.
Tahminimden daha derin bir mevzuymuş.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Hoka, bu mevzuya bende epeyce takık vaziyetteyim. Bir yandanda çiftçilikle ilgili forumları okuyorum.
4 kişilik bir aileyi doyurmak için 100 dönüm mertebesinde tarla ihtiyaçları çıkıyor hep.

Doyurmak derken yilda min 120.000 net para getirsin diye mi dusundunuz ?

Tarim isi yapilmaz arkadaslar bizzat isin icindeyim.Hoka 10 donum yeri bugday ekecek diyelim attigi tas urkuttugu kurbagaya degmez.

Son düzenleme:

100 dönüme gerek yok hocam, 10 dönüm yeter. 2 tane de inek olacak. Tavuk besleyeceksin. Doğadan ot toplayacaksin. Aç kalmazsin.

Doyurmak derken yilda min 120.000 net para getirsin diye mi dusundunuz ?

Hayır.
Beslenme ihtiyacını gidersin, bir miktarda takas için, satma amacıyla ayırıp su , elektrik, giyim parasını ödemek. Minimumun bir tık üstü yaşam standardı bahsettiğim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar