Varyatörün içindeki bu kablo nedir ?

Arkadaşlar merhaba resimde kırmızı çizgi ile gösterdiğim kablolu kısım ne oluyor ? .Bu kablo varyatörün içinden motora doğru gidiyor ama nereye bağlı anlayamadım :) Bununla ilgili internette sadece bir video bulabildim ama tam olarak emin olamadım. Bu kabloyu kaldırırsam hız kesici limiti kalkmış mı oluyor acaba ?

Son düzenleme:
Fotografda tam seçilemiyor ama ordaki manyetik bir okuyucuya benziyor , kilometre saatine sinyal gönderiyordur..

hocam işin aslı bugün kayış ve bagaları değiştirdim o kabloyuda söktüm hız limiti kaldırıyor diye bahsetmişler. Az önce motoru çalıştırıp test edeyim dedim 4000 devirden sonra motor sürekli gaz kesiyor ve motor arıza ışığı yanıyor nerde hata yaptım anlamadım.

O gördüğün zerzevat hız limitörü, diğer limitör sistemleri bir şekilde aşılabildiği için son çareyi bu şekilde, hız bilgisini direk debriyaj tasından almakta buldular, kablosunu geri tak fakat bu sefer sensörü yerinden söküp dene, bu şekilde belki limitör iptal olabilir, eğer olmaz ise elektronik bir devre yada beyne yazılımla iptali gerekli

Aynen hocam dediğiniz gibi olmadı. Tek seçenek beyne müdahele edip yazılımla ayarlamak oda bulunduğum yerde çok zor olacak birşey :). Böyle kullanacağız artık yapacak birşey yok .

O gördüğün zerzevat hız limitörü, diğer limitör sistemleri bir şekilde aşılabildiği için son çareyi bu şekilde, hız bilgisini direk debriyaj tasından almakta buldular, kablosunu geri tak fakat bu sefer sensörü yerinden söküp dene, bu şekilde belki limitör iptal olabilir, eğer olmaz ise elektronik bir devre yada beyne yazılımla iptali gerekli

Olmadı bir güvenlik ekipmanının nasıl devre dışı bırakılacağını paylaşmak.

Bence cevap onun ne olduğu anlatılıp canınızın emniyeti için önemli bir ekipman kurcalamayın olmalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar