Bu motorda yaşadığım bir sıkıntı var. Başkalarına olduysa lütfen bilgilendirsin.
3 kere, vites düşürürken motor stop etti. Hiç sarsılmadan, kendini atmadan, sanki ateşleme kesme tuşuna (kill switch) basmışım gibi kapandı. Yavaşlarken oluyor. Bazen direk yavaşlayıp, mesela 5. vitesteyken, hızıma göre doğru vitesi seçip devam ediyorum. Tekleyerek dursa, yanlışlıkla vites düşürmeden kaldırdım derdim. Fakat bu olay elim tamamen debriyajı sıkarken oluyor.
2. veya 3. vitese motoru alınca, debriyajı bırakmama rağmen motor kendiliğinden yolun ortasında tak diye duruyor. Sürüşümle kesinlikle alakası yok diye düşünüyorum. Her zaman teker teker vites düşürürüm ama bazen çok yavaşlayınca, 5. vitesten uygun olan vites hangisiyse ona geçiyorum. Hep de doğru viteste oluyorum çünkü motorun hangi hızda hangi vitesi kaldıracağını biliyorum. Üstelik motor ıslak debriyaj olmasına rağmen (yani gerek olmasa bile) rev matching (vites düşürürken ara gaz) uyguluyorum. Yani devrin düşük kalması da olanaksız. Ki zaten uygun vitesi seçiyorum ve elim debriyajda. 5. vitesten 4' çekip dursam bile stop etmemesi lazım zaten elim debriyajda çünkü. Güç aktarımını dişlilere vermiyorum ki. Her zaman tek tek vites küçültsem de bazen 5. vitesteyken durup, direk 3-2'ye ya da boşa aldığım bile oluyor. Bunun motora zararı da yok, stop edeceği bir şey de değil.
3. ve 2. viteste oluyor. Çözenler varsa nasıl çözüldüğünü söylese sevinirim.
Diğer sorunlar ise, gösterge panelinin plastiğe titreyerek çarpasıyla gelen ses.
Ayrıca boşa aldığımda, göstergede boş gözükse bile bazen elimi debriyajdan çekince boş ışığı sönüyor ve vites göstergesinde de hiçbir şey yazmıyor (0 yazması gerekirken). Üstelik bu durumdayken, rölanti devrinde birazcık fazla devirde çalışıyor. Nedenini sorduğumda, "tekrar 1 den boşa almayı dene. bazen boşa getirmek için gerektiği kadar çekemediğin için öyle oluyor" dendi. Fakat, elim debriyajdayken boşta gözüküyor. biraz saçma bir durum.
Onun haricinde motorda sıkıntı yok gayet yeterli, iyi gidiyor, iyi duruyor, iyi dönüyor.