Yeni Triumph Tiger Sport 660

Türk insanının geneli sınırlı bir bütçeye sahip olduğundan ve parayı zor kazandığından ve zor biriktirebildiğinden bulunduğu şartlar içerisinde hisleriyle beraber en mantıklı olan kararı vermeye çalışacaktır.Dolayısıyla neyi düşünecek motorum az yakmalı,ihtiyacım anında kolay ve hızlı satabilmeliyim bayi ve servis ağı yaygın olmalı,dayanıklı ve uzun ömürlü olmalı,Bakım sarfiyatı uygun olmalı,Prim yapmalı vb.sebepler.Triumph'un bu noktalara gelebilmesi için daha çok çalışması lazım.(kampanya,tanıtım,test sürüşleri,bayi servis ağının yaygınlaşması vb)sahibindendeki satılan motor sayısı yamaha ve honda nın %5 i bile değil.Ben bu şartlar içerisinde gidipte trimph almam alacak kişi sayısınında çok sınırlı olacağını düşünüyorum.

Türk insanının geneli sınırlı bir bütçeye sahip olduğundan ve parayı zor kazandığından ve zor biriktirebildiğinden bulunduğu şartlar içerisinde hisleriyle beraber en mantıklı olan kararı vermeye çalışacaktır.Dolayısıyla neyi düşünecek motorum az yakmalı,ihtiyacım anında kolay ve hızlı satabilmeliyim bayi ve servis ağı yaygın olmalı,dayanıklı ve uzun ömürlü olmalı,Bakım sarfiyatı uygun olmalı,Prim yapmalı vb.sebepler.Triumph'un bu noktalara gelebilmesi için daha çok çalışması lazım.(kampanya,tanıtım,test sürüşleri,bayi servis ağının yaygınlaşması vb)sahibindendeki satılan motor sayısı yamaha ve honda nın %5 i bile değil.Ben bu şartlar içerisinde gidipte trimph almam alacak kişi sayısınında çok sınırlı olacağını düşünüyorum.

Valla aga aylik 20 bin tl gelirim olsa bile yinede triumph almam,gider bmw veya aprilia alirim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
YAMAHA bence honda dan daha sağlam motosikletler yapıyor her sınıfta önde misal ybr cbf 150 den kat kat sağlam öksürmez tıksırmaz yağ yakmaz n max pcx ten daha güçlü konforlu yani dacia benzetmesi biraz ağır olmuş
bende afrika almadan önce triump tiger 800 alacaktım kronik marş motoru sorunu oluyor diye almadım bütçeme göre motor aldım afrikanın kronik sıkıntısı yok gayet stabil fakat tiger gibi gitmiyor keyif vermiyor malzemesi kaliteli değil özellikle siyah plastik kalitesi berbat egzoz yakınında olanlar sıcaktan soldu bile

Bende o yuzden dacia dedim.Dacia tofastan daha kaliteli degil mi ?

Duster bence gayet guzel.Offroad u da basarili gorunuyor.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bu ülkede honda MArkasınıda Bitirdiğiniz ya vallahi helal olsun

Ne çabuk unutldu cbf 150 lilerin sağlamlıkları

Ne çabuk unutuldu Nc 700x yakıt cimriliği

NErde golldwing lerini konforları

adam kalkmış honda şahin diyor

Gerçekten şaşırıyorum bu duruma

hondanın yapmış olduk bir çok ilk yenilikler ve ardından ne türlü tofaş olarak görülebiliyor bu piyasada anlamış değilim

Japonlar uygun fiyatlı(*), dayanıklı ve sorunsuz motosikletler yapıyorlar burada sorun yok ve tercih sebebi.

Ancak yukarıda (*) ile işaretlediğim avantaj kaybolunca aynı paraya daha dolu, daha performanslı, daha kaliteli ve özel motosikletler olduğu zaman kimisinin aklı çelinebiliyor. Bu da çok normal.

Daha kaliteli ve özel konusunu açayım mesela:
- Msx'te kullanılan nispeten dandik göstergenin 2019 yılına kadar 500cc serisinde de kullanılması,
- 500cc serisinde kullanılan nispeten dandik aynaların Crossrunner'da aynen kullanılması,
- Aynı dandik / kocaman ön ve arka sinyallerin bilmem kaç modelde aynen kullanılması.
Bunlar sadece benim farkettiğim / uyuz olduğum detaylar, eminim bunun gibi daha görünen görünmeyen çok detay vardır.

Evet, bunlar maliyeti düşürüyor, dolayısıyla uygun fiyatı sağlıyor, bu durumda kabul edilebilir oluyor. Ama son kullanıcı maliyetleri Honda ve Avrupa markalar için aynılaşmaya başladığında göze batıyor.

Çok basit örnek:
(a) NC750X, (b) Tracer 7 ve (c) Triumph Tiger 850 Sport karşılaştıralım. Fiyatları oldukça yakın. Hangi sırada seçersiniz?
Benim için gayet net: 1.(c), 2.(b) ve 3.(a). Honda bitmiş yani... :) :) :) (İstanbul'dayım yetkili servise erişimim var - başka bir ilde tercih etmeyebilirim tabi Triumph'u...)

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:23 ----------

Valla aga aylik 20 bin tl gelirim olsa bile yinede triumph almam,gider bmw veya aprilia alirim.

Bekârsan olur, evliysen olmuyor valla - kendimden biliyorum... :)

Japonlar uygun fiyatlı(*), dayanıklı ve sorunsuz motosikletler yapıyorlar burada sorun yok ve tercih sebebi.

Ancak yukarıda (*) ile işaretlediğim avantaj kaybolunca aynı paraya daha dolu, daha performanslı, daha kaliteli ve özel motosikletler olduğu zaman kimisinin aklı çelinebiliyor. Bu da çok normal.

- Msx'te kullanılan nispeten dandik göstergenin 2019 yılına kadar 500cc serisinde de kullanılması,
- 500cc serisinde kullanılan nispeten dandik aynaların Crossrunner'da aynen kullanılması,
- Aynı dandik / kocaman ön ve arka sinyallerin bilmem kaç modelde aynen kullanılması.
Bunlar sadece benim farkettiğim / uyuz olduğum detaylar, eminim bunun gibi daha görünen görünmeyen çok detay vardır.

Evet, bunlar maliyeti düşürüyor, dolayısıyla uygun fiyatı sağlıyor, bu durumda kabul edilebilir oluyor. Ama son kullanıcı maliyetleri Honda ve Avrupa markalar için aynılaşmaya başladığında göze batıyor.

Çok basit örnek:
(a) NC750X, (b) Tracer 7 ve (c) Triumph Tiger 850 Sport karşılaştıralım. Fiyatları oldukça yakın. Hangi sırada seçersiniz?
Benim için gayet net: 1.(c), 2.(b) ve 3.(a). Honda bitmiş yani... :) :) :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:23 ----------

Neden,evli adama F800GS olmaz mi?:)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Neden,evli adama F800GS olmaz mi?:)

Hala f800gs diyosun levent yaa.10 yillik motorlarini 2016 2017 africa twin fiyatina ilana koyuyolar,alan da oluyor herhalde.asiri komik buluyorum bu durumu.

Gerci alman kalitesi ile amerikada zencilerin kullandigi honda yi bir tutmamak lazim ama ne bilim

Hala f800gs diyosun levent yaa.10 yillik motorlarini 2016 2017 africa twin fiyatina ilana koyuyolar,alan da oluyor herhalde.asiri komik buluyorum bu durumu.

Gerci alman kalitesi ile amerikada zencilerin kullandigi honda yi bir tutmamak lazim ama ne bilim

Hırbo başkan,

Yanliş hatirlamiyorsam,africaya en son 3lt yaktiran kişisin bu saatten sonra bmw hikaye..

F54

Çok basit örnek:
Benim için gayet net: 1.(c), 2.(b) ve 3.(a). Honda bitmiş yani... :) :) :) (İstanbul'dayım yetkili servise erişimim var - başka bir ilde tercih etmeyebilirim tabi Triumph'u...)

HONDA NIN yedek parçası ucuz değil ki bakınız afrika twin far 15k 2018 sonra sı lityum pil 6000 tl yanlış görmüyorsunuz akü 6000 tl 570 euro+kdv bu sebebten ötürü 2018 sıfır km afrika twin almadım 2017 aldım bunun akü kara düzen 600 700 tl arası

HONDA NIN yedek parçası ucuz değil ki bakınız afrika twin far 15k 2018 sonra sı lityum pil 6000 tl yanlış görmüyorsunuz akü 6000 tl 570 euro+kdv bu sebebten ötürü 2018 sıfır km afrika twin almadım 2017 aldım bunun akü kara düzen 600 700 tl arası

muhtarin esseginin kulagi artik!
far 15.000tl ? lityum pil 6.000tl ?
eee bu motora, arazi motoru diyorlar, macera motoru diyorlar, dustugunde kaldirmaya yurek dayanmaz, neresi kirildi diye bakamazsin bile.
nerdeyse tum GS modellerinde far koruma göruyorum ama bir tane africada bile görmedim. demek ki africa kullanicilari durumdan haberdar degiller!

Çok basit örnek:

Trump zaten motorsiklet dünyasında en eski firmalardan birisi trump ile hondayı tabi ki kıyaslamıyorum ki ama Kımsede hondayı Yabana atmasın birkere honda deyince insanlara

güven vermiş bir markadan bahsediyoruz bugün aldığım nc 700x makınası elimde uzun yıllar durabilir korkmadan. Ama Bunu Gidipte şahin

daciayla karşılaştırmanın hiç bir anlamı yok kımsede Nc700x küçümsemesin hangi şahin alıcısı honda almış gibi kendini güvende hissediyor ? Honda=honda dır.

Tahmin ederek konuşuyorum kı burda nc700x binmeyen adamların bile fikri var kağıt üstünden konuşuluyor

başka bi konu altında adam nc700x artçılı konforu berbat diyor nasıl olabilir ki böyle bir şey ilk bindiğimde artçıyla motorsiklet

kullanıcısının arasın da bir defa rahatlık bakımından bir boşluk var özgürsün. . .

Vel hasıl Kelam kımse tecrübe etmediği motor hakkında kesin dilde konuşmasa daha iyi olur fazla bilgi kirliliği olmasın

Yamaha ile hondanın aynı cümle içerisinde olması bile ayıp diyor :) gülünmeyecek gibi değil

Son düzenleme:

F54

eee bu motora, arazi motoru diyorlar, macera motoru diyorlar, dustugunde kaldirmaya yurek dayanmaz, neresi kirildi diye bakamazsin bile.
nerdeyse tum GS modellerinde far koruma göruyorum ama bir tane africada bile görmedim. demek ki africa kullanicilari durumdan haberdar degiller!

YOO HEPSİNİN haberi var bende afrika var far koruma yok çünkü kasko var :)
afrika da far koruma yı tutan farın kendisi zaten yanda herhangibir ayak vs yok o yüzden çarpma veya düşmede far geri gidecek ve zaten kırılacak ama bmw de farın yanında korumayı tutacak ayak var

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
YOO HEPSİNİN haberi var bende afrika var far koruma yok çünkü kasko var :)
afrika da far koruma yı tutan farın kendisi zaten yanda herhangibir ayak vs yok o yüzden çarpma veya düşmede far geri gidecek ve zaten kırılacak ama bmw de farın yanında korumayı tutacak ayak var

Almanların gözünün yağını yiyim :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
arkadaşlar,ikinci sınıf japon motorlarıyla(honda 3.sınıf) ingiliz işçiliği ve muhendisliğini kıyaslamaktan vazgecelim artık,lutfen.

Paramız olmadığı için alıyoruz bu motorları acı ama gerçek.Avrupa ve amerikada Triumph Dukati Ktm deli gibi satıyor,cunku adamlarda para var.
Ordaki fakirlerde japon alıyor,bunu herkes bilir yani.

O yuzden honda ve yamahanın avrupalıların yanında adı anılmmaması doğru karar olur.

Kocaeli İl Temsilcisi

Ucuza bir şey yok ki.. Benim gariban XJ6'nın tek yan grenajı 3500 TL civarında. Normalde 300 Euro ama kur malum.. En gariban 600'lük 4 silindire biniyorum. Yamaha, Honda, Suzuki, Kawasaki ve tüm diğer markaların parça fiyatları pahalı ülkemizde.

Almanların gözünün yağını yiyim :)

Yağina da ekmek banalim abi:cherry:

G310 Gs ler var bakiyorum da fiyatlari uygun gibi,ktm 390 adv yerine tercih edilebilir sanki

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:20 ----------

Olmadi en son 0km dominar 400Ug alip motor defterini kapatacagim.

Son düzenleme:
Motosikleti
Yamaha Tracer 9 GT+ Honda Activa
120'ye gelirse birçok kişi göz kırpar bu motora.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bende o yuzden dacia dedim.Dacia tofastan daha kaliteli degil mi ?

Duster bence gayet guzel.Offroad u da basarili gorunuyor.

Yamaha'yı belki de Toyota'ya benzetmek lazım. Corolla gibi sağlam, sorunsuz ama hiç bir heyecanı olmayan işinde gücünde memur arabası gibi motorlar yapıyor. Yok şimdi böyle yazında NC tarifi gibi oldu. Yamaha araba piyasasının Honda'sı, Honda da toyota diyebiliriz o zaman. :)

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
Yukarıdakinden (eğer bizi trollemiyorsanız tabi...) motosikletten pek anlamadığınız sonucu çıkıyor maalesef.

Memlekette Pulsar, Dominar, MT-25, R25, NC, MT-07, Tracer 7'den başka motosiklet yok gibi, sırf bu kafa yüzünden.

Konuyla ilgisi yok ama belirtmek istedim: Düzelmesi gereken bir diğer kafa istisnasız herkesin motosikletine kasko yapması lazım ki şu kasko ücretleri düşsün.

tüm motosikletler Tracer olabilir, sizinle aynı fikirde değilim. teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar