İyi günler arkadaşlar,
Başlıktan da anlaşıkacağı üzere kedilerden müzdaribim. Her yere çişlerini yapıyolar, branda ile örtüyorum içine girip heryerde yürüyorüp ayak izleri bırakıyoarlar ama esas kötü olan çişkeri bir kedi kontağa neden çişini yapar hadi lastiklere anladım da kontak neden sonra disk kilitleri herseferinde ıslak oluyor, hep kedi çişi hep kedi çişi buna bir çözümü olan varmı?.. Mesela özel kaçırıcı bir parfüm, şampuan vs gibi. bir tane pitbull alıp bahçeyede salmak istemiyorum

lütfen şu sorunu çözmüş arkadaşların acil önerilerini bekliyorum. Teşekkürler.
Ben sadece motorun selesini örtüyorum sağolsunlar onları istemediğimi anlayıp yanaşmıyorlar

İşin aslı evimde zaten 2 kedi besliyorum ve burdan yola çıkarak söyleyeyim önceliğiiniz kediyi tanımak olması lazım. Çünkü aynı duruma farklı farklı davranışlar sergileyebiliyorlar.
Örneğin salatalık;
Kedilerimden biri British Shorthair bildiğin İngiliz Prensesi gibi evde takılıyor. Balığa uzanmaz ama cips ve bira görünce kavga ederiz.
Diğeri de Tekir cinsi düz sokak kedisi. Hareket eden her şeye saldırır, ısırır, yemek görünce ne olduğu farketmez içinden şeytan çıkmışa döner.
Bendekilerin biri salatalıktan korkanken diğeri afiyetle yiyebiliyor. O yüzden bir kediye uyan çözüm diğerine uymayacak.
İşeme konusuna gelince, kedilere tuvalet eğitimi vermek için kumuna anason damlatıp nereye işemesi gerektiğini burnuna sokuyordum. Büyük ihtimalle disk kilidi ve kontakta daha önceden kalan bir koku olduğundan oraları tercih etmeye devam ediyor olabilirler.
İşin özü öncelikle motoru disk kilitleri ile birlikte yıkatıp veya yıkayıp sonrasında naftalin, salatalık, muz, karabiber, sarımsak vs kötü kokan şeyleri deneyerek ancak çözüme ulaşabilirsiniz.