Mondial bile yapmış olsa rakam gerçekten güzel. Üçün beşin hesabını yapan bizim gibi fakir ülkelerde litrenin onda birinin bile kıymeti vardır.:cat:
ne kadar az yakarsa doğayı o kadar az katletmiş olur, bu açıdan bakarak seviniyorum. ama sıra ona gelene kadar daha çok büyük sorunlar var. trafikte gereksiz yere araba kullanımları çok, yoğun trafikte bazen bunalıp arabaları kontrol ediyorum ve azımsanmayacak kadar fazla miktarda aracın içinde tek bir kişi oluyor, oda araç sürücüsü...
ülkemizi yönettiğini sanan insanlar motosiklete teşviki arttırmaları gerekiyor.
Ot bok tüm personele şirket arabası veren firmalar var. Korona muhabbetine millet toplu taşımadan kaçıyor desem önceden de böyleydi. Ben arabayla bir yere gideceğim zaman benzin parasına acıyorum. Taşınacak yük fazla değil ya da yolcu yoksa sukuterle gidiyorum. Millet acımıyor benzine mazota. Ne kadar kazanıyorlar da her gün işe git gel üstüne bir de köprü parası ekle. Helal olsun diyorum.
demek ki bu bilinçlenme işi hikaye @hasmet diyordu ki; insanlar yeterince bilinçlense dünya şu an olan insan nüfusundan daha fazlasını kaldırabilir. ama işte demek ki öyle olmuyor çünkü insanlar bilinçlenmiyor, eli yanmadan sobadan uzak duran çocuk çok nadir... ama doğayı daha da fazla helak edersek bunun geri dönüşü olmayabilir...
o zaman en iyisi nüfusu az tutmak, böylece 100 km mesafede 1.5 litre yakıyor gibi dertlerimiz olmaz, her bakımdan dünya çok güzel bir yer olur.. şu konuya bakıyorum da hiç kimse düşünmüyor. insanlar o kadar çoğalmışlar ki artık kullanılan araçların egzoz emisyonları dünyaya ciddi problem olmaya başlamış..
bu konuyu hiç kimse konuşmuyor, dillendirmiyor, şu anda dünyada benzin tükenme durumunda mı yoksa? asıl önemli olan benzinin bitmesi mi yoksa dünyanın hava katmanlarında ki zedelenmeler mi?
şundan yıllar önce AC elektriğin mucidi bir insan ne demişti kaç kişi biliyor? fosil yakıtlar için ne söylemiş bilen var mı?
Arkadaslar,gunun en guzel haberi..
https://www.motorcyclenews.com/news/new-bikes/2021-honda-cb125f/
Hondamiz yine fakir fukara garip gureba yi dusunmeyi ihmal etmemis..(honda dusmanlari dalga gececek ama onemli degil)2021 de cb 125f i elden gecirerek harika bir is yapmis..
Matematigim beni yaniltmiyorsa ki cok iyidir,bu motor 100 km de 1.4 lt yakacakmis..yuzde 27 lik bir iyilestirme olmus ve 11 kg hafiflemiss.
Bu motor her eve lazim arkadaslar,geldigi ilk gun alacam bunu..
Bi de led farli falan hee,tam bir aslan parcasi![]()
........arabaları kontrol ediyorum ve azımsanmayacak kadar fazla miktarda aracın içinde tek bir kişi oluyor, oda araç sürücüsü.......
Honda sağ olsun var olsunda ne zaman geliyor bu meret?
Mart ortasi gelir herhalde,umarim.
Yeni Msx125 de cok tatli,27000 tl mis.Bunun 25.000 den fazla olmamasi lazim sankii.Ama bu da tam bir commuter, kafam karisik..
Boyum 1.85 kendimi Msx'in üstünde düşünemiyorum
125f'in 117kg olması çok iyi. Şehir içinde oyuncak gibi oynanır![]()
Mart ortasi gelir herhalde,umarim.
Yeni Msx125 de cok tatli,27000 tl mis.Bunun 25.000 den fazla olmamasi lazim sankii.Ama bu da tam bir commuter, kafam karisik..
30.000 TL'den kapıyı çalar ülkemizde.![]()
1.4 yaktığı şartlar ne fabrika verileriyle sokaklar bir değil