Korozyonun temel aktörü oksijen olduğundan deponun içinde hava kalmamasını sağlamak gerekir ki bu da deponun tamamını yakıtla doldurmakla sağlanır
yatak odasına alın üzerine battaniye örtün![]()
Bir depo benzin olmuş 100 lira, dolu bırak sonra at diyorsunuz. Yazık değil mi 100 liraya?
Ülkemizde kullanılan benzin 1 yılı geçmediyse sorun yaşatmıyor, defalarca denedim ve tecrübe ettim. Ancak bir yıldan fazlası için birşey demem zor. Eğer ki bulabilirseniz bir benzin stabilizör katkısını depolama öncesinde depoya karıştırabilirsiniz.
Alternatif olarak, bir yıl sonunda tedbir amaçlı çok az miktarda yakıt enjektör temizleyici/yakıt katkısını depoya ekleyerek de o yakıtı kullanabilirsiniz.
Bunların her ikisini de denedim. Stabilizörün işe yaradığını düşünüyorum ancak senelerce depoda çalıştırmadan bıraktığım motosikletim olmadığı için yorum yapmam doğru değil. Ancak yukarıda belirttiğim diğer iki seçenek(enjektör temizleyici ilavesi ve doğrudan yakıt kullanımı) tecrübe ile sabittir.
Aslan besleyen yemini düşünmez. 135 cc karbüratörlü motora 10-11.000 TL ödeyebiliyorsak 100 TL benzin de koymaz.
Kanka götürsene motoru da üniversiteye. Niye götürmüyorsun?
Kural [ Z ] doğrusunu yazmış. Depo ağzına kadar doldurulur. "Fuel stabilizer" eklenir.
Lastiklerin betonla temastan korunmasındaki mantık ne?
Motor yağı konusunda içindeki yağı koyalı 1100km oldu 1 ay oldu yanlış hatırlamıyorsam. Değiştirsem mi değiştirmesem mi arada kaldım. Sizce değiştirmeme gerek var mı?
Lastiklerin betonla temastan korunmasındaki mantık ne?
Tahta koyunca niye olmuyor? Tahta içe göçebiliyor diye mi?
Tahta koyunca niye olmuyor? Tahta içe göçebiliyor diye mi?
Tüm bunlara ek olarak bujiyi söküp silindir üzerine bir çay kaşığı kadar motor yağı dökün ve bujiiyi tekrar takın.
Döndüğünüzde yine bujiyi sökün bir kaşık daha yağ ekleyin ve bujiyi takmadan motor viteste iken elinizle arka tekeri 10-15 tur çevirin.
Böylece marşa basmadan evvel silindir ve segman yağlanmış olacak, aşınmalar olmayacaktır.
Yine kitapçıklarda yağ ve yağ filtresinin çalıştırma öncesinde değişmesi gerektiği yazıyor.
Nem her yerde var da boş bırakmak istersen tozsuz depo kapağı açık olarak bir yere koy nem uçar gider
Nem her yerde var da boş bırakmak istersen tozsuz depo kapağı açık olarak bir yere koy nem uçar gider
Ne kadar yatacak