Birbirini sollayan hafriyat kamyonları falan oluyor çok sıkıntılı bir rota Şile tarafı. Çekmeköy'den itibaren eziyet başlıyor.
Boşverin ağalar, imkan ve güç neye yetiyorsa onu alın ve ondan keyif alın. Önemli olan 2 teker üzerinde olmaya devam etmek. Bugün commuter olur yarın hyper naked.
Commuter bana araç sürücüleri ile dalaşmaya girmenin anlamsız bir şey olduğunu öğretti. Ne bok olursa yol veriyorum, arkadan da Allah müstahakını versin diye ortaya karışık bir mesaj yolluyorum yeter.
Commuter ile 2500 metre dağın başına da çıktım. Uzun yol da gittim. Tüm isteklerimi karşılayan bir makina. İmkanım olsa altımdaki motoru satmadan uzun yolculuklar için büyük bir makina alırdım. Sözkonusu hız değil, tr şartlarındaki sürücülere karşı kendini emniyete almak.
2016 yılında güzel bir tespit yapmış adam, acaba hala buralarda mı ?
çok doğru sahiden.
her gün tapa gaz 100 ile gidiyorum. hatta gazı fazla açıp kapamanın hiçbir sıkıntı çıkarmamasından mütevellit rahat rahat gaz açıp kapayabiliyorum.
misal daha geçen aylarda bıraktım viraja gereğinden biraz fazla hızlı giriyorum birden gazı bırakıyorum misal güçlü motor olsa belki de pat diye sert fren görevi görecek uçucam kim bilir.
küçük cc motorlarda çoğu şeyin farkında değiliz. farkında olarak bunları olabildiğince azaltmak lazım diye düşünüyorum.
Ben de gayet seviyorum. Öğrenci bütçemi zorlamıyor. İşçiliği benden parçası da ucuz kolayca yürütebiliyorum. Motorumu çok seviyorum sorunu olsa da hallediyorum sahipleniyorum bir bakıma. Ama beni motoru satmama neden olacak sorunu biri sıkıştırdığında kaçamamak. Uzun yola çıkacağım zaman tenha yolları tercih etmeye çalışıyorum. Otoban gibi yollar benim için zaten kabus çok tedirgin oluyorum. Normal şehirlerarası yollarda bile sürekli sıkıştıranlar oluyor. Genelde taksiciler, ticariler, şirket arabaları götüme kadar giriyor afedersiniz. Bir elime geçirirsem çok kötü yapacağım birini hıncımı çıkartacağım. Bu gün memleketimden dönerken arkama bir dacia girdi sabırsız oc karşıdan araba geldiğini görmesine rağmen beni sollamaya çalışuyor. Sağa doğru sıkıştırdı. Bi elime geçseydi elini ayağını kesecektim birdaha araba süremesin diye.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:55 ----------
Şöyle bir durum var bence: evet küçük cc bir bakıma gaz hissini öldürüyor ama acemilikteki o gazı ayarlayamama durumunu da telafi ediyor. TCS olmayan büyük cc bir motorda tecrübesiz biri virajda gazı kökleyip çok rahat bir şekilde kayabilir.
Doğrudur hocam, hiç yolum düşmedi.
Aynen öyle hocam.![]()
Aynen yukarıda da dediğim gibi, sabırlı biri için sıkıntı yok.
Ben de eşimle İstanbul-Ankara yaptım, çantalar vs. Düz yolda 90-95, yokuşta 65-70 hızlar ile hiç sıkıntı yaşamadım şahsen. Yokuşta en sağ şeritteki araçlarında hızı düştüğü için sorun olmuyor.
Trafiğin hızına ayak uydurmak önemli evet, ama kaç km hızla giderseniz gidin, kıçınızın dibine biri gelip sizi taciz ediyor, insanımız keyif alıyor bu işlerden.
Konu bizim ülkenin trafiği olunca, altındaki aracın ne güçte olduğu çok fark etmiyor.
Çünkü şansa yaşıyoruz
Daha evvelsi gün otobüs durağında bekleyen insanları, bi tane doblocu biçti geçti.
Başka bir kadın kaldırımda beklerken, bi tane jaguar marka otomobil kadını duvara yapıştırdı, kadın oracıkta çok kötü can verdi.
commuter motor rahat motordur. kullanımı rahat, hatta basık modellerde rüzgar alma durumu az.
benzini ekonomik.
Su forumda ayrımcılıktan vazgeçin. Commuter motoru olan insanlarda var. Bana göre de ss motor sacma ama gidip ss cilere giydirmek için konu acmıyorum.