Sıfır Dominar 250 sorunu

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bugün 500 km bakımına gittim.Ön farın temazsız bir şekilde yandığını ve selektör atamadığımı söyledim ve arka frenin eski arabalarda olduğu gibi (örnek olarak yeni motorlarda arka frene 2 cm basınca durur veya tutmaya başlar benim 5 cm basmam lazım ki ancak tutsun tuttuğundanda şüpheliyim yokuşta geri kaçırıyor.) olduğunu söyledim bir iki tur attı arka frende evet haklısın dedi bi anormallik var gibisinden konuştu fakat ne ön fara nede arka frene herhangi bir müdahale yapmadı sadece aküyü ölçtü şase alıyor mu veya yetersizmi gibisinden falan neyse yağını benzin filtresini değiştirdi zinciri temizleyip yağladı tuşlara wd40 sıktı fakat onlar dışında bir işlem yapılmadı. Bu sorunuma nasıl çare bulabilirim bursada oturuyorum.İki üç haftalık motor garanti kapsamına girermi bu sorunlar girmesi lazım çünkü benden kaynaklı herhangi birşey yok.

Motosikleti
CB650R
servis eğer işlem açmadıysa müşteri hizmetlerini arayın. onlarda işlem yapmıyorsa direk tüketici hakları mahkemesine başvurun, aracı ile size ulaşırlar paşa paşa tamir değişim yaparlar

İçerideki ledler patlak dedi garanti kapsamına girmiyormu dedim bilmiyorum sorduracağım dedi fren içinde aynı şekilde konuştu ama işlem vs açılmadı.

Motosikleti
CB650R
eğer işgüzar bir servis ise siz tekrar sorana kadar hiç bir şey yapmazlar. size tavsiyem yarın direk kayıt açtırın, kayıt numarası vb ne verebiliyorlarsa versinler. eğer bir arıza var ise kayıt açıp garantiye girip girmediğini, girmiyor ise tamir ücretini bildirmek zorundalar

İlgilenmedilerse burdan ifşa etki başkaları zarar görmesin ne hikmetse söylenmiyor biz de mağdur olalım diye mi

Bir iki gün sonra arayıp sıkıştırayım o zaman

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:11 ----------

bursa İnegöl motor plus bayisi ali şuklada aynı

dominar 250 kullanıcısıyım arka abs benim sıkıntı var diskte oynama yapıyor ve yavaş giderken birde frenleme yaptımğımda sürtünme sesi gibi bir gıcık ses yapıyor

ayrı olarak motoru aldığımdan beri giderken motorun lastiği sanki biyerlere sürtüyor sürtünme sesi var sürekli (abs den kaynaklı olan sesten hariç bir ses)

birde motor çalışır durumda iken 1. vitese takarken tak diye geçiyor bu durum normal mı acaba ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
dominar 250 kullanıcısıyım arka abs benim sıkıntı var diskte oynama yapıyor ve yavaş giderken birde frenleme yaptımğımda sürtünme sesi gibi bir gıcık ses yapıyor

ayrı olarak motoru aldığımdan beri giderken motorun lastiği sanki biyerlere sürtüyor sürtünme sesi var sürekli (abs den kaynaklı olan sesten hariç bir ses)

birde motor çalışır durumda iken 1. vitese takarken tak diye geçiyor bu durum normal mı acaba ?

Facebook guruplarında bu sorundan bahseden eminim çokca kişi vardır. Sadece bu forumda bile denk geldiğim 4. kişisiniz, arka fren probleminden bahsediyorum....

Belli ki kronik bir problem haline gelmiş. Bununla alakalı şikayet var gibi platformlara yazın bence. Ayrıca Kuralkan ile de iletişime geçmenizi tavsiye ederim.

Bajaj ithalatçısından servisine servisinden ürünleri ne kadar hep sorunudur millet maalesef ucuz diye alıyor yapacak başka bir şey yok yetkili servislerden uzak durun derim

yetkili servis çok tuzlu olduğu için yağ değişimini kendım yaptım 5000 km bakımı filtreyle beraber sanırım garantiyi bozmuş oluyortum sıkıntı olur mu acaba ? veyada garantiyi bozduğumu anlaşılır mı ?

Motosikleti
Ducati Multistrada 950
yetkili servis çok tuzlu olduğu için yağ değişimini kendım yaptım 5000 km bakımı filtreyle beraber sanırım garantiyi bozmuş oluyortum sıkıntı olur mu acaba ? veyada garantiyi bozduğumu anlaşılır mı ?

5000 kmdeki servis kaydı açılmamışsa bir sonraki bakımda ya da problem çıktığı andaki kilometre 5000 kmden hatrı sayılır şekilde fazla olursa (örnek vermek gerekirse 7300 km) yüksek ihtimalle garantiyi bozduğun anlaşılır ya da sen bunu gerekli kmde bakıma sokmamışsın diyerek garanti dışı bırakılır.

Motosikleti
MSX-125 & X-Pulse 200 & Hornet 750

Servisin tutumuna bağlı. Kullanım kılavuzunda belirtilen km/yılında bakıma gitmezseniz kendiniz bakımını yapmış da olsanız genelde garanti dışına çıkarılır.

Motosikleti
Ducati Multistrada 950
Bajaj ithalatçısından servisine servisinden ürünleri ne kadar hep sorunudur millet maalesef ucuz diye alıyor yapacak başka bir şey yok yetkili servislerden uzak durun derim

Garanti dışı kaldığında garantilik bir işlem olduğunda o işlemin parasını cebinizden verecekseniz hemen yetkili servis bakımlarını devre dışı bırakayım. Ama 100 lira için garanti dışı bırakmak bana saçmalık geliyor.

100₺ aşan bir ücret var ortada ve bu ücret her 2000 km de bir ödediğin ücret üstelik garantide kısmen garanti olarak giderilecek bölgeler var daha öncede bu formda başk bir konu altında yazmıstım serviste yaşadığım olayı aslında en iyisi bajajdan uzak durmak sanırım...

dominar kullanıcısı : arka frenden ses geliyor

bajaj servis: kronik o kardeşim

dominar kullanıcısı: vitesler taktuk geçiyor

Bajaj servis: 400lük motorun blogu var ondan.

Dominar kullanıcı: yağ lambası sönmüyor sürekli yanıyor.

Bajaj servis: kronik o söner

Yani Anlaşılacağı gibi Motor tam bir Kronik motorudur.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.

dominar kullanıcısı : arka frenden ses geliyor

bajaj servis: kronik o kardeşim

dominar kullanıcısı: vitesler taktuk geçiyor

Bajaj servis: 400lük motorun blogu var ondan.

Dominar kullanıcı: yağ lambası sönmüyor sürekli yanıyor.

Bajaj servis: kronik o söner

Yani Anlaşılacağı gibi Motor tam bir Kronik motorudur.

Serviste de tam bir "kıroluk" var gibi.:silent:

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bajaj Türkiye ve Ekuralkan Facebook sayfalarına girdim. 9 Ağustos'ta Hicri 1443. yılı kutlamışlar ama dün, yani 30 Ağustos'ta en ufak bir paylaşım yok. Milli şuuru noksan bu firmadan çok büyük beklentiniz olmasın, ithalatçı firma ne ki yetkili servisi matah bir şey olsun..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar